spot_img

Bacco: Αληθινή ιταλική κουζίνα, στην Παροικιά 

φωτογραφίες Matteo Beltrama/Bacco

Πόσο αυθεντικό μπορεί να είναι ένα ιταλικό εστιατόριο στην Πάρο; Και γιατί τις περισσότερες φορές η αγαπημένη μας διεθνής κουζίνα χλωμιάζει μέχρι να περάσει το Ιόνιο, λες και ζαλίστηκε στη διαδρομή; Πολλές φορές κι εμείς καταλήγουμε πως οι τόποι δεν ταξιδεύουν. Λες κι όταν αλλάζει η γεωγραφία, αλλάζει η ατμόσφαιρα που δίνει τη μυρωδιά στις γεύσεις. Το Bacco στην Παροικιά σου δίνει μια άλλη απάντηση.

Φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα από 2 Ιταλούς, την Donatella και τον Guido, το Bacco φέρνει όλη την αυθεντικότητα, την ποιότητα και τις πρώτες ύλες που καθιστούν την ιταλική κουζίνα ακαταμάχητη. Γι’αυτό ξέρεις ότι εδώ, θα φας ιταλικό, όπως δεν το έχεις ξαναφάει. Όχι απλή μοτσαρέλα, αλλά fior di latte για πιο μεστή γεύση. Όχι απλή ντοματάδα, αλλά San Marzano, όπως την απολαμβάνουν χρόνια στα καντούνια της Ιταλίας, από τo βόρειo Friuli Venezia Giulia – απ’όπου προέρχονται η Donatella και ο Guido – μέχρι το Νότο.

Η καλή αρχή γίνεται με Vitello tonnato, ένα ορόσημο στα antipasti με λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεμένου σε χαμηλή θερμοκρασία με σάλτσα τόνου, απλά λαμπρό! Μετά είναι τα ταρτάρ κι οι ολόφρεσκες σαλάτες που δίνουν ένα εξαιρετικό στίγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα ζυμαρικά τους – άρτια και al dente – έχουν παραλλαγές όπως παπαρδέλες al ragù, Rigatoni alla carbonara, στιβαρή και αυθεντική με το αυγό της και το πιπεράκι της, Amatriciana του ονείρου,

Μετά είναι οι πίτσες τους, οι Pinsa Romana που θριαμβεύουν με το ωραίο ζυμάρι τους, τα φίνα υλικά κι αυτό το σβέλτο πέρασμα από τον φούρνο που τους δίνει μια ωραία κόρα. Ασφαλώς δε πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα risotti, υπέροχα χυλωμένα και με διάφορους ωραίους συνδυασμούς, όπως το ριζότο με τρούφα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, κράτα χώρο για μια λαχταριστή πανακότα ή ένα αέρινο τιραμισού και θα μας θυμηθείς. 

Bacco
Παροικιά, Πάρος, τηλ. 6906714016
www.baccoparos.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot