Πόσο αυθεντικό μπορεί να είναι ένα ιταλικό εστιατόριο στην Πάρο; Και γιατί τις περισσότερες φορές η αγαπημένη μας διεθνής κουζίνα χλωμιάζει μέχρι να περάσει το Ιόνιο, λες και ζαλίστηκε στη διαδρομή; Πολλές φορές κι εμείς καταλήγουμε πως οι τόποι δεν ταξιδεύουν. Λες κι όταν αλλάζει η γεωγραφία, αλλάζει η ατμόσφαιρα που δίνει τη μυρωδιά στις γεύσεις. Το Bacco στην Παροικιά σου δίνει μια άλλη απάντηση.
Φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα από 2 Ιταλούς, την Donatella και τον Guido, το Bacco φέρνει όλη την αυθεντικότητα, την ποιότητα και τις πρώτες ύλες που καθιστούν την ιταλική κουζίνα ακαταμάχητη. Γι’αυτό ξέρεις ότι εδώ, θα φας ιταλικό, όπως δεν το έχεις ξαναφάει. Όχι απλή μοτσαρέλα, αλλά fior di latte για πιο μεστή γεύση. Όχι απλή ντοματάδα, αλλά San Marzano, όπως την απολαμβάνουν χρόνια στα καντούνια της Ιταλίας, από τo βόρειo Friuli Venezia Giulia – απ’όπου προέρχονται η Donatella και ο Guido – μέχρι το Νότο.
Η καλή αρχή γίνεται με Vitello tonnato, ένα ορόσημο στα antipasti με λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεμένου σε χαμηλή θερμοκρασία με σάλτσα τόνου, απλά λαμπρό! Μετά είναι τα ταρτάρ κι οι ολόφρεσκες σαλάτες που δίνουν ένα εξαιρετικό στίγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα ζυμαρικά τους – άρτια και al dente – έχουν παραλλαγές όπως παπαρδέλες al ragù, Rigatoni alla carbonara, στιβαρή και αυθεντική με το αυγό της και το πιπεράκι της, Amatriciana του ονείρου,
Μετά είναι οι πίτσες τους, οι Pinsa Romana που θριαμβεύουν με το ωραίο ζυμάρι τους, τα φίνα υλικά κι αυτό το σβέλτο πέρασμα από τον φούρνο που τους δίνει μια ωραία κόρα. Ασφαλώς δε πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα risotti, υπέροχα χυλωμένα και με διάφορους ωραίους συνδυασμούς, όπως το ριζότο με τρούφα. Για τον πιο γλυκό επίλογο, κράτα χώρο για μια λαχταριστή πανακότα ή ένα αέρινο τιραμισού και θα μας θυμηθείς.
Bacco
Παροικιά, Πάρος, τηλ. 6906714016
www.baccoparos.com | Facebook | Instagram