spot_img
More

    Μια αναπάντεχη φυσιολατρική εμπειρία, στην πλούσια από βλάστηση φύση του Butterflies Nature Reserve

    Η φύση ποτέ δε σταματά να μας εκπλήσσει και να μας παρασύρει με την ομορφιά της, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη. Στην Πάρο, ανάμεσα στο άγονο κυκλαδίτικο φυσικό τοπίο, δεν θα πίστευες ποτέ ότι υπάρχει ένα κομμάτι γης, όπου η βλάστηση οργιάζει, χαρίζοντας έναν μικρό επίγειο Παράδεισο, που σου γεννά δέος.

    Με κατεύθυνση επτά χιλιόμετρα δυτικά της Παροικιάς, κοντά στο Μοναστήρι Χριστός στο δάσος, λες και κάποια ευλογία χάιδεψε την περιοχή, υπάρχει ένα μέρος μοναδικό, γνωστό στους ντόπιους ως «Πεταλούδες» ή αλλιώς Butterflies Nature Reserve, όπου το ειδυλλιακό τοπίο μαγεύει κάθε επισκέπτη με την ασύγκριτη ομορφιά του. Από την πηγή που επί πολλά χρόνια υπάρχει εδώ, γεννήθηκε χάρη στο άφθονο νερό της, ένας βιότοπος με πανύψηλα κυπαρίσσια άνω των 500 ετών, μεγάλες αγριελιές, πεύκα, αγριοσυκιές αλλά και τα οπωροφόρα, όλα αγκαλιασμένα από καταπράσινους κισσούς, να μαγνητίζουν το βλέμμα σου και προσφέρουν τη δροσερή σκιά τους.

    Η βλάστηση είναι τόσο πυκνή που σε αρκετά σημεία, το φως του ήλιου ίσα που αγγίζει το έδαφος, μια περιβαντολλογική συνθήκη που επιτρέπει στους κύριους κατοίκους αυτού του παραδεισένιου τόπου να ευδοκιμήσουν, επιτρέποντας σε κάθε περιπατητή να θαυμάσει ένα μαγευτικό φαινόμενο. Μιλάμε βέβαια για τις νυχτοπεταλούδες του είδους Euplagia quadripunctaria ή Jersey tiger moth, μοναδικής ιδιαιτερότητας καθώς το χρώμα τους είναι μαύρο με κιτρινόλευκες ρίγες, αλλά σαν πετούν εμφανίζονται 2 επιπλέον κόκκινα φτερά, που κυριαρχούν χρωματικά.

    Ένα υπέροχο θέαμα που εντυπωσιάζει, όταν τις παρατηρείς να στέκουν πολυάριθμες ανάμεσα στους κισσούς καθώς απολαμβάνεις την περιήγηση στα μονοπάτια και τα πετρόχτιστα σκαλιά. Αν είσαι τυχερός ίσως τις δεις να πετάνε με χάρη γύρω σου σε ένα υπέροχο παιχνίδισμα των χρωμάτων των φτερών τους.

    Στο πάρκο Butterflies δίνεται μεγάλη προσοχή στους βιορυθμούς των πεταλούδων και στον κύκλο ζωής τους, ώστε το φαινόμενο της πολυάριθμης ύπαρξής τους να αντέξει στο διηνεκές, κάτι που χωρίς αμφιβολίας οφείλει κάθε επισκέπτης να σεβαστεί, διατηρώντας ήρεμους ρυθμούς κατά την παραμονή του εδώ. Μέσα σε απόλυτη ηρεμία, η περιπλάνηση οδηγεί στον βυζαντινό νερόμυλο, όπου ψηλά βρίσκεται το σημείο από το οποίο έπεφτε το νερό της πηγής με πίεση έτσι ώστε να θέτει σε λειτουργία τη διαδικασία της άλεσης των σιτηρών.

    Το Butterflies Nature Reserve, δεν προσφέρει μόνο τέρψη ψυχής κι οφθαλμών μέσα από την επαφή με τη μεγαλειώδη ομορφιά της φύσης, αλλά κι ένα μοναδικό σκηνικό να απολαύσεις καφέ, φρέσκους χυμούς και smoothies και σνακς στην πανέμορφη καφετέρια του πάρκου, που έχει ανεξάρτητη είσοδο. Κάτω από τη φυσική σκιά, ακούγοντας τους ήχους από το θρόισμα των φύλλων και το κελάηδισμα των πουλιών που χαρίζουν απόλυτη χαλάρωση, βιώνεις μια αναπάντεχη εμπειρία για τα δεδομένα των Κυκλάδων που μένει ανεξίτηλη. Τα μικρά παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια στην πιο όμορφη, πιστοποιημένη παιδική χαρά, ενώ στο gift shop μπορείς να βρεις αναμνηστικά που θα κρατήσουν ζωντανή, αυτή την ξεχωριστή στιγμή στην Πάρο, στην αγκαλιά του πιο ονειρικού τοπίου!

    Butterflies Nature Reserve
    Πεταλούδες, Πάρος, τηλ. 2284091211
    www.butterfliesparos.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot