spot_img

Butterfly Croissanterie: Νόστιμη καθημερινότητα με κρουασάν, στα Σεπόλια

Η στιγμή που ένα φρεσκοφουρνισμένο, βουτυράτο κρουασάν παντρεύεται γευστικά στο στόμα με μια λαχταριστή πραλίνα είναι το έπος της απόλαυσης. Το ξέρεις και το ξέρουμε. Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις, είναι ότι στα Σεπόλια θα το βρεις σε όλες τις εκδοχές του – αλμυρό, γλυκό, XL, με παγωτό – αλλά και στις πιο ατόφιες, αέρινες και νόστιμες, αυτές που σε κάνουν να αναστενάζεις από ηδονή. Σ’ένα μέρος που έχει αφιερωθεί εξ’ολοκλήρου σε αυτό και το έχει εξελίξει με αγάπη και φροντίδα, το Butterfly Croissanterie.

Το κρουασάν εδώ έχει αυτή τη θαυματουργή χημεία από ζυμάρι και βούτυρο, που στην επαφή με το φούρνο αφρατεύει και μεγαλώνει αποκτώντας τη γεύση της μοναδικότητας, μακριά από τη λογική του κατεψυγμένου και του προκάτ που βρίσκεις σε άλλα μαγαζιά, και μάλιστα με διπλάσια τιμή. Αυτό είχαν οραματιστεί οι ιδιοκτήτες του, που μας εξηγούν το concept μέσα από το όνομα «Butterfly», δηλαδή «butter that makes you fly», με την ιδέα να έχει «ζυμωθεί» μέσα από ένα ταξίδι τους στη γενέτειρα του κρουασάν, τη Γαλλία. 

Στα ράφια του θα βρεις όλα όσα πόθησε η πείνα και η υπογλυκαιμία σου, μαζί με ποιοτικό καφέ από δικό τους χαρμάνι που ψήνεται αποκλειστικά για το Butterfly από την Qualita Unica. Κρουασάν γλυκά, με μαρμελάδες, με πραλίνα και κομμάτια από φυστίκι Αιγίνης, με bueno, κρουασάν αλμυρά με κοτομπουκιές ή γαλοπούλα, κρουασάν σε διάφορα μεγέθη, υφές, ιδέες. Η γειτονιά μοσχομυρίζει, θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Μόνο εδώ θα βρεις το XL croissant, ένα θηρίο νοστιμιάς και γλύκας σε 4 version, γεμισμένο με πραλίνες, κρέμα Βαυαρίας, ακόμα και φρέσκιες φράουλες, το Croll, ένα cro(issant) roll βγαλμένο από το όνειρο, το ice cream croissant που τρώγεται χωρίς καμία τύψη, αφού είναι οριακά εθιστικό, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού. Ιδέες, υφές, πρωτοπορία που πραγματικά καθηλώνει, μαζί με πολλά ακόμα σφολιατοειδή αλλά και σάντουιτς με ποιοτικά υλικά και ωραίους συνδυασμούς, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Αναμφισβήτητα η καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης και εξέλιξης, αλλά και η ίδια η ομάδα του, η καλοσυνάτη υποδοχή, το εγκάρδιο αντίο. Στον κόσμο του Butterfly Croissanterie, θα αισθανθείς αυτό που λέμε «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», με λίγα λόγια θα νιώσεις «butterflies» στο στομάχι, όπως λένε οι φρεσκοερωτευμένοι. 

Butterfly Croissanterie 
Βορείου Ηπείρου 159, Σεπόλια, τηλ. 2105121121 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Αφιέρωμα sushi: Ρολάροντας χιλιόμετρα απόλαυσης στην Αθήνα

Ιαπωνική κουζίνα. Από τη μια απλή, λιτή κι απέριττη. Με μια διακριτική φινέτσα όπως αυτή που χαρακτηρίζει τα μινιμάλ...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot