spot_img

Cho Cho San: Κομψότητα, κήπος και υπέροχες ασιατικές γεύσεις στην Δροσιά

Είναι πολλά πλέον τα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για ασιατική κουζίνα στην πόλη, λίγα όμως ξετυλίγουν το «νήμα» και την ουσία της ζεν αυτής φιλοσοφίας – φέρνοντάς τα στο σήμερα – με την σαγήνη και την τεχνική ανωτερότητα του Cho Cho San. Πόσοι εστιάτορες μπορούν να ισχυριστούν άλλωστε ότι οργώνουν τα καντούνια της Άπω Ανατολής δοκιμάζοντας γεύσεις και ιδέες για να τα φέρουν στο μαγαζί τους ή ότι φιλοξενούν ένα αυθεντικό έργο του Σταθόπουλου;

Εδώ θα φας πλουσιοπάροχα και με σταθερό καλιμπράρισμα στην ποιότητα, από Szechuan Beef με λεπτοκομμένο μοσχάρι με πικάντικη σάλτσα, πιπεριές, ξερό κρεμμύδι, σουσάμι και πιπεριές στο μαντέμι μέχρι Japanese Curry Chicken με ιαπωνικό κάρυ, γάλα καρύδας, καρότο, πιπεριές και κρεμμύδι, τα noodles και τα bao buns όπως δεν τα έχεις ξαναγευτεί, σε ευφάνταστους και πεντανόστιμους συνδυασμούς, και γενναίες μερίδες.

Ο κατάλογός του είναι μεγάλος και απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Κάθετι φτιάχνεται στην απόλυτη διαφάνεια πίσω από ένα θολωτό τζάμι που συνδέει την ενέργεια της κουζίνας με τη σάλα, κάνοντας τους θιασώτες του να ανυπομονούν για το τι καλό θα βγει με το καλό από εκεί, ενώ το καλοκαίρι η όσμωση με το μπαρ του εξωτερικού χώρου μεταφράζεται σε τέλεια, δροσερά cocktails που συνοδεύουν με τον πιο αναζωογονητικό τρόπο το φαγητό σου.

Στα ωμά, το Sake Tartare, με ζουμερή κι αφράτη μπουκιά στο ψάρι, είναι ένα πιάτο γεμάτο καλοκαίρι, χάρη στην ολοζώντανη φρουτένια δροσιά και το παιχνίδισμα γλύκας, κάψας και οξύτητας χάρη στο avocado, τον ανανά, το φρέσκο κρεμμύδι και την ponzu mayo sauce, ενώ την ανωτερότητα της πρώτης ύλης έχει και το Crab tartare, με ψίχα αληθινού καβουριού. Τόσο λαχταριστό, που τρώγεται απνευστί. 

Εδώ βέβαια πρωτίστως και πάνω απ’όλα οφείλεις να έρθεις για το sushi. Που είναι τόσο ανεπανάληπτα άρτιο, προσφέροντας τσαγανό σε κάθε μπουκιά. Τα signatures είναι πληθωρικά και πεντανόστιμα, άψογα φιλεταρισμένα: Ξεχωρίζουν διαχρονικά τα Suzuki Chili Rolls με λαβράκι, αγγούρι, jalapenos, togarashi και spicy mayo, τα Kabuki Rolls με τραγανή fried tempura, σολομό, stick καβουριού, γαρίδα, αγγούρι, massago και unagi sauce ενώ αποκάλυψη είναι και τα Neptune Rolls, με καβουρόψιχα, avocado, togarashi, αγγούρι, tartare σολομού και ponzu sauce, εύχεσαι να μην τελειώσουν ποτέ.

Κι όλα αυτά με μια wine list που δύσκολα συναντάται ακόμα και στα πιο fancy εστιατόρια αλλά κι έναν κήπο που σε διακτινίζει σε διακοπές, κατάφυτο και ατμοσφαιρικά φωτισμένο, σαν λουλουδένια αγκαλιά. Θα το βρεις και στο Ψυχικό, στην κλασική γοητεία του La Strada. 

Cho Cho San 
Πεύκων 17, Δροσιά, τηλ. 2106228484 
www.chochosan.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

Τα καλύτερα barber shops στην Αθήνα: Ψαλίδια, trimmers κι αντρική περιποίηση στα ύψη

Όταν ο Σαμψών εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της δύναμής του στη Δαλιδά της είπε «Δεν έκοψα ποτέ τα μαλλιά μου»....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot