spot_img
More

    Γευστικές ζυμώσεις κι αξέχαστα cocktails στο Dough and Shaker

    Η ζωή, είναι όπως το ζυμάρι. Υφίσταται ζυμώσεις κι όσο την πλάθεις με αγάπη εκείνη σε ανταμείβει. Όπως το νερό ενσωματώνεται και δίνει ζωή στο αλεύρι, έτσι κι οι σημαντικές αποφάσεις δίνουν νόημα και μια ευτυχισμένη ροή στη προσωπική πορεία του καθενός. 

    Το Dough and Shaker, είναι γεννημένο πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία ζωής, που έφερε δυο ανθρώπους της πόλης, τον Αντώνη και την Φρατζέσκα, στην Τήνο κι εκείνοι με τη σειρά τους δώρισαν στο νησί τις πιο γευστικές ιστορίες από ζυμάρι, φτιάχνοντας πίτσες και ζυμαρικά με κάτι παραπάνω από νοστιμιά.

    Το Dough and Shaker θα το βρεις στον Πύργο της Τήνου, με χαλαρή ατμόσφαιρα, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, να σερβίρει τις πιο καλοφτιαγμένες πίτσες από ζυμάρι αργής ωρίμανσης, με προζύμι από άλευρα Ελλάδας και Ιταλίας. Η βάση της πίτσας υπάρχει σε δυο εκδοχές. Ιταλική λεπτή και τραγανή με ιταλικά άλευρα από πετρόμυλο και από 48 έως 72 ώρες ωρίμανση και την καναδέζικη ή αλλιώς την πληθωρική κι αφράτη από ελληνικά άλευρα και 24ωρη ωρίμανση, που θα έβρισκες παλιά σε κάθε αθηναϊκή γειτονιά. 

    Άλλωστε ο Αντώνης, μεγάλωσε σε μια από τις πρώτες και πιο γνωστές πιτσαρίες της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1972 ως και σήμερα, φέρνοντας όλη την τεχνογνωσία στο σήμερα με αγάπη. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται ως toppings, προέρχονται από την Τήνο αλλά και από μικροπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, δίνοντας αυτή την καθαρή γεύση και την αίσθηση της αυθεντικότητας και της ποιότητας.

    Εκτός από καλοψημένη pizza, στο Dough and Shaker γεύεσαι τα πιο ενδιαφέροντα, χειροποίητα ζυμαρικά φτιαγμένα από σκληρό αλεύρι Λήμνου και σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Ραβιόλι, λιγκούινι, ριγκατόνι, δένουν σε απόλυτη αρμονία με λευκή η κόκκινη σάλτσα στην ιδανική ποσότητα και τα πιο εκλεκτά υλικά. Όλες οι επιλογές είναι μικρά γευστικά διαμάντια που περικλείουν μέσα τους όλη τη μαγεία της μεσογειακής κουζίνας.

    Μπορείς να συνδυάσεις το φαγητό σού με δροσερή μπύρα, επιλέγοντας μέσα από μια λίστα 30 ετικετών ελληνικών ζυθοποιών, αλλά επειδή όπως προδίδει και το όνομα του Dough and Shaker, εδώ τα shakers κάνουν θαύματα, και δημιουργούν κοκτέιλ με ευφάνταστα ονόματα, όπως Ζύμη, Αϋλούδες, Χαλεπάς, Έρως κι Αντάρα, αλλά κι απρόσμενα mixes, προκλητικά λαχταριστά. 

    Πριν φύγεις, πλήρης και ενθουσιασμένος με ό,τι γεύτηκες κι ένιωσες, μην παραλείψεις να αφιερώσεις μια στιγμή απόλαυσης με χειροποίητο παγωτό και σορμπέ ή κάποια γλυκιά παραλλαγή πίτσας που εγγυημένα θα σε εκτοξεύσουν στα υψηλότερα επίπεδα απόλαυσης.

    Dough and Shaker
    Πύργος, Τήνος, τηλ. 2283031119
    www.doughandshaker.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

    Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot