spot_img
More

    Napul’è: Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τη Νάπολη στην Τήνο

    Στο πανέμορφο νησί της Τήνου, ανάμεσα στα γαλάζια νερά και τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα τοπία, υπάρχει ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός που συνδυάζει την αυθεντική ιταλική κουζίνα με τις γεύσεις του Αιγαίου: το Napul’è. Πρόκειται για το μόνο βραβευμένο ιταλικό εστιατόριο από τα FNL Best Restaurant Awards, ενώ ταυτόχρονα έχει τιμηθεί ως το καλύτερο «everyday-city-restaurant» στην Αθήνα. Τώρα, αυτός ο γευστικός θησαυρός βρίσκεται στο νησί της Τήνου, μέσα στους χώρους του Aeolis Tinos Suites στον Τριαντάρο, προσφέροντας μια αυθεντική ιταλική εμπειρία στους επισκέπτες του νησιού.

    Στην καρδιά αυτού του γαστρονομικού ταξιδιού βρίσκεται ο ταλαντούχος σεφ Francesco Granata, ένας αληθινός μαέστρος της Ναπολιτάνικης πίτσας. Ο Francesco, με τη βοήθεια του γιου του Romeo, έμπειρος στις παραδοσιακές πιτσαρίες του κέντρου της Νάπολης, φέρνει στο τραπέζι την αληθινή γεύση της Ιταλίας. Από τα χειροποίητα ζυμαρικά μέχρι τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο και τα κλασικά ιταλικά επιδόρπια, κάθε πιάτο είναι ένα έργο τέχνης, φτιαγμένο με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια.

    Το μενού του Napul’è στην Τήνο δεν περιορίζεται μόνο στις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Με στόχο τη δημιουργία μιας γαστρονομικής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Νάπολης, το εστιατόριο ενσωματώνει επιλεγμένες κυκλαδίτικες γεύσεις, δημιουργώντας πιάτα που συναρπάζουν τις αισθήσεις και ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Ο Francesco, με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Καρουσιώτη, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στην κουζίνα του διάσημου Βαρούλκου, εμπλουτίζει επίσης το πρωινό και το all-day μενού του Aeolis Tinos Suites.

    Προσφέροντας απλόχερα την καλύτερη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος αλλά και στη χώρα της Τήνου, το Napul’è είναι ο ιδανικός γευστικός προορισμός για όσους αναζητούν μια αληθινή γεύση Ιταλίας, χωρίς να απομακρύνονται από τις αυθεντικές κυκλαδίτικες επιρροές. Εδώ, κάθε γεύμα είναι μια εμπειρία που συνδυάζει το καλύτερο των δύο κόσμων, με τη φρεσκάδα και την απλότητα της ιταλικής κουζίνας να παντρεύεται τα πλούσια αρώματα και τις παραδόσεις των Κυκλάδων. Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, όπου η τέχνη της Ναπολιτάνικης πίτσας συναντά τη μαγεία της ελληνικής φιλοξενίας!

    Napul’è
    Τριάνταρος, Τήνος, τηλ. 6970011854
    www.aeolistinossuites.com | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Ο απόλυτος αθηναϊκός προορισμός για έξοδο

    Είναι μια γειτονιά διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Χτισμένη τη δεκαετία του 20’ από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων, στα 100...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot