spot_img
More

    Ο Πλάτανος στον Πύργο Τήνου αναδεικνύει τους θησαυρούς της Τηνιακής γης

    Στην κεντρική πλατεία του Πύργου Τήνου, υπάρχει ένα μέρος που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία και την αυθεντική φιλοξενία. Από το 2016, ο Πλάτανος αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει κερδίσει την καρδιά τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών του νησιού. Με την καλή διάθεση και το πάθος της οικογένειας Βαλάκα, έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία.

    Η ομάδα του Πλάτανου, έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν χώρο που αποπνέει ζεστασιά και φιλικότητα. Καθώς δεν πρόκειται απλώς για ένα καφέ ή ζαχαροπλαστείο, αλλά για έναν χώρο όπου η παράδοση συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα, εδώ θα βιώσεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Κυκλαδίτικο νησί.

    Η καλή μέρα αρχίζει με αλμυρές αυγοφέτες, ομελέτα και αυγά μάτια που θα σας γεμίσουν ενέργεια για όλη την ημέρα. Για όσους προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, η φρουτοσαλάτα, το γιαούρτι και το απλό πρωινό με μέλι, σοκολάτα, μαρμελάδα και ψωμάκι είναι ιδανικές επιλογές.

    Η φήμη του Πλάτανου στηρίζεται κυρίως στα εξαιρετικά γλυκά του, που παρασκευάζονται όλα τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις. Το γαλακτομπούρεκο κι η πορτοκαλόπιτα είναι συνταγές της γιαγιάς που συνεχίζουν να γοητεύουν με την αυθεντική τους γεύση. Το σαραγλί είναι μια μοναδική σπεσιαλιτέ της οικογένειας, ενώ το εκμέκ κανταΐφι είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μνείας αξίζουν και το τιραμισού με μπισκότο κανέλα, η τάρτα λεμόνι, το μπανόφι, η σοκολατόπιτα, οι βάφλες με χειροποίητο παγωτό, αλλά και το γλυκό ημέρας που πάντα κρύβει μια γευστική έκπληξη.

    Ο Πλάτανος όμως δεν μένει μόνο στα γλυκά: Οι μεζέδες του είναι εξίσου εντυπωσιακοί. Οι πατάτες αντιναχτές με ρακί, μέλι και γραβιέρα Τήνου, τα ρολάκια μελιτζάνας στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και φέτα, και το λεμονάτο λουκάνικο Τήνου είναι μόνο μερικές νοστιμιές που θα σας ανοίξουν την όρεξη. Η ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με τυριά κι αλλαντικά και οι φρέσκες σαλάτες συμπληρώνουν το γευστικό ταξίδι.

    Μπορείτε να απολαύσετε classic cocktails, ντόπιο τσίπουρο, μπύρες, ρακί και κρασί από την Τήνο. Η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα ποτών εγγυάται ότι θα βρείτε το ιδανικό συνοδευτικό για το γεύμα ή το γλυκό σας.

    Με τη χαλαρή μουσική και τη ζεστή διακόσμηση να δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, στις καρέκλες θα βρείτε μηνύματα όπως το  “να αγαπάς, να ερωτεύεσαι, να ονειρεύεσαι” – υπενθυμίσεις των μικρών, όμορφων πραγμάτων που συχνά ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας.

    Πλάτανος
    Πύργος, Τήνος, τηλ. 2283031534
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    The Burger Guide 2024: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

    Κανένα άλλο φαγητό στην ιστορία του φαγητού δεν προκάλεσε τις σεισμικές δονήσεις που προκαλεί ένα burger. Σ’ένα burger απολαμβάνεις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot