spot_img
More

    The Nineties Burgers: Πολλοί είναι οι συνδυασμοί που ταιριάζουν ανάμεσα σε δύο αφράτα ψωμάκια κι εδώ θα βρεις τους πιο νόστιμους!

    Στα 90’s ήταν σπάνιο και μια αμαρτωλή ηδονή, σήμερα κερδίζει τη γκουρμέ δημοσιότητα που του αντιστοιχεί, κατακτώντας τους απανταχού αθηναϊκούς ουρανίσκους στο δρόμο του. Ο λόγος για το burger, που περισσότερο ίσως από οποιοδήποτε άλλο street food είναι η πιο umami γεύση χάρη στη φαντασία και τους δημιουργικούς συνδυασμούς των εκάστοτε εμπνευστών του.

    Το The Nineties Burgers – που πριν περίπου ένα εξάμηνο πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στην γοητευτική «off broadway» γειτονιά στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας – έρχεται να προσθέσει τη δική του πρόταση στα απανταχού burger spots, με κομψοφτιαγμένα αριστουργήματα όλο νοστιμιά. Ο κατάλογος μικρός, αφενός για να μην «χαώνει», αφετέρου για να εγγυάται ότι οτιδήποτε κι αν επιλέξεις, θα αναφωνήσεις το «ουάου» του ενθουσιασμού.

    Στη σάλα, πρωταγωνιστεί ένα εντυπωσιακό mural με όλα όσα σηματοδότησαν τη δεκαετία της ξεγνοιασιάς και της αθωότητας, έξω άπλα και ωραία, παρεϊστικη αύρα με μια αναζωογονητική δροσιά τα βράδια του καλοκαιριού.

    Το μενού που έχουν επιμεληθεί οι chefs Μηνάς Ανδρέου και Χάρης Αντωνακάκης, επενδύει στην ποιοτική πρώτη ύλη πρωτίστως και πάνω απ’ όλα, με χειροποίητες παρασκευές. Εδώ δεν θα βρεις επουδενί «μία από τα ίδια», ξεκινώντας από τις σαλάτες που είναι δροσερές, ολόφρεσκες κι αναζωογονητικές, όπως η Quinoa με φρέσκα σαλατικά, αβοκάντο, cranberries, καρύδια και Verde dressing.

    Έχεις έρθει όμως για τα burger – μη ξεχνιόμαστε – συνεπώς πρέπει οπωσδήποτε να υποκύψεις στην απόλαυση ενός Twins με double smashed μπιφτέκι, cheddar, bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg και pickle sauce, είναι απλά έπος. Εξαιρετικό κι ένα από τα καλύτερα vegetarian burgers που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη, το Happy Cow, μια πρόταση με φαλάφελ ρεβιθιού, guacamole, sour cream, πιπεριά Φλωρίνης καπνιστή, τομάτα και μανιτάρι Portobello.

    Αν τώρα είσαι «team chicken», το Crispy Chicken με cheddar, coleslaw, ντομάτα, bacon και ketchup θα σε ανταμείψει δεόντως, όπως και το Chicken Fillet, με φιλέτο κοτόπουλο, κρέμα τυρί λιαστής ντομάτας και mayo pesto, είναι αποκάλυψη. Όλα με τις πιο ονειρεμένες crunchy fries που έχεις φάει. 

    Οπωσδήποτε κράτα λίγο χώρο για γλυκάκι γιατί εδώ μπορείς να γευτείς την πιο αφράτη σοκολατόπιτα με παγωτό, αλλά κι υπέροχο παγωτό σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα και φιστίκι που φέρνει στο μυαλό το αγαπημένο γλυκό σνακ των 90’s.

    The Nineties Burgers
    Κασταμονής 144, Νέα Ιωνία, τηλ. 2102772710
    Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

    Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot