spot_img
More

    Το Τσικάλι: Οι διαχρονικές αξίες της παράδοσης και της σιφναίικης κουζίνας, στο Βαθύ

    Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος κι ακόμα πιο απίστευτο πόση δημιουργική εξέλιξη μπορεί αυτός να φέρει σε ένα εστιατόριο, καθιστώντας το ένα από τα αδιαμφισβήτητα «κλασικά». Το Τσικάλι, από το 1983 που πρωτοάνοιξε στη μέση της αμμουδιάς, σ’ένα αρχέγονο τοπίο πολύ διαφορετικό από το σημερινό, αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της παράδοσης και τον καλύτερο «πρέσβη» της Σιφναίικης κουζίνας στους επισκέπτες του νησιού. 

    Μια ποδαλιά από το εμβληματικό εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών, και σε μια «παρένθεση» της παραλίας στο Βαθύ τέρμα δεξιά, μέσα στο παχύ αρμυρίκι και τα καταγάλανα νερά, το Τσικάλι απλώνει τα τραπέζια του στην άμμο κάτω από τα δέντρα δημιουργώντας το πιο γοητευτικό και ειδυλλιακό σκηνικό για να απολαύσεις τις νοστιμιές της οικογένειας Φραζέσκαρου.

    Η καλή αρχή γίνεται με χωριάτικη σαλάτα όπως δεν την έχεις ξαναφάει, με κατακόκκινη, ώριμη ντομάτα και δική τους ξινομυζήθρα από το ιδιόκτητο, πιστοποιημένο τυροκομείο τους, με ωραία κάππαρη κι ολόφρεσκο κρεμμυδάκι. Θα έρθεις όμως για τον αέρινο, μοσχομυριστό ρεβιθοκεφτέ, την παραδοσιακή, υπέροχα χυλωμένη  ρεβιθάδα, το ανυπέρβλητο κατσικάκι κατσαρόλας με κρασί και άνηθο – γνωστό και ως «μαστέλλο» – τα λαδερά και τα μαγειρευτά, το ένα κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο.

    Το εξαιρετικό του πράγματος, είναι ότι τα κρέατα που απολαμβάνεις εδώ προέρχονται από το αγρόκτημα τους, διασφαλίζοντας την πιο καθαρή και βιολογική πρώτη ύλη: ερίφια, χοιρινά, κουνέλια, που μεγαλώνουν με φροντίδα αλλά και όλα τα τυριά που πόθησε το άρτιο πιάτο, πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα και τη γη. 

    Είναι σχεδόν αντανακλαστικό στις διακοπές να επιζητούμε χώρους καρτποτάλ και παραλίες για να δροσίσουμε το νου μας και να ενθουσιάσουμε τον ουρανίσκο μας. Το Τσικάλι πληροί τα παραπάνω με τις καλύτερες προδιαγραφές, μεταμορφώνοντας την επίσκεψή σου σε μια πραγματική εμπειρία ζωής. 

    Το Τσικάλι
    Παραλία Βαθύ, Σίφνος, τηλ. 2284071150
    www.tsikali.com | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

    Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot