spot_img
More

    Το Τσικάλι: Οι διαχρονικές αξίες της παράδοσης και της σιφναίικης κουζίνας, στο Βαθύ

    Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος κι ακόμα πιο απίστευτο πόση δημιουργική εξέλιξη μπορεί αυτός να φέρει σε ένα εστιατόριο, καθιστώντας το ένα από τα αδιαμφισβήτητα «κλασικά». Το Τσικάλι, από το 1983 που πρωτοάνοιξε στη μέση της αμμουδιάς, σ’ένα αρχέγονο τοπίο πολύ διαφορετικό από το σημερινό, αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της παράδοσης και τον καλύτερο «πρέσβη» της Σιφναίικης κουζίνας στους επισκέπτες του νησιού. 

    Μια ποδαλιά από το εμβληματικό εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών, και σε μια «παρένθεση» της παραλίας στο Βαθύ τέρμα δεξιά, μέσα στο παχύ αρμυρίκι και τα καταγάλανα νερά, το Τσικάλι απλώνει τα τραπέζια του στην άμμο κάτω από τα δέντρα δημιουργώντας το πιο γοητευτικό και ειδυλλιακό σκηνικό για να απολαύσεις τις νοστιμιές της οικογένειας Φραζέσκαρου.

    Η καλή αρχή γίνεται με χωριάτικη σαλάτα όπως δεν την έχεις ξαναφάει, με κατακόκκινη, ώριμη ντομάτα και δική τους ξινομυζήθρα από το ιδιόκτητο, πιστοποιημένο τυροκομείο τους, με ωραία κάππαρη κι ολόφρεσκο κρεμμυδάκι. Θα έρθεις όμως για τον αέρινο, μοσχομυριστό ρεβιθοκεφτέ, την παραδοσιακή, υπέροχα χυλωμένη  ρεβιθάδα, το ανυπέρβλητο κατσικάκι κατσαρόλας με κρασί και άνηθο – γνωστό και ως «μαστέλλο» – τα λαδερά και τα μαγειρευτά, το ένα κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο.

    Το εξαιρετικό του πράγματος, είναι ότι τα κρέατα που απολαμβάνεις εδώ προέρχονται από το αγρόκτημα τους, διασφαλίζοντας την πιο καθαρή και βιολογική πρώτη ύλη: ερίφια, χοιρινά, κουνέλια, που μεγαλώνουν με φροντίδα αλλά και όλα τα τυριά που πόθησε το άρτιο πιάτο, πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα και τη γη. 

    Είναι σχεδόν αντανακλαστικό στις διακοπές να επιζητούμε χώρους καρτποτάλ και παραλίες για να δροσίσουμε το νου μας και να ενθουσιάσουμε τον ουρανίσκο μας. Το Τσικάλι πληροί τα παραπάνω με τις καλύτερες προδιαγραφές, μεταμορφώνοντας την επίσκεψή σου σε μια πραγματική εμπειρία ζωής. 

    Το Τσικάλι
    Παραλία Βαθύ, Σίφνος, τηλ. 2284071150
    www.tsikali.com | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot