spot_img

Το Τσικάλι: Οι διαχρονικές αξίες της παράδοσης και της σιφναίικης κουζίνας, στο Βαθύ

Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος κι ακόμα πιο απίστευτο πόση δημιουργική εξέλιξη μπορεί αυτός να φέρει σε ένα εστιατόριο, καθιστώντας το ένα από τα αδιαμφισβήτητα «κλασικά». Το Τσικάλι, από το 1983 που πρωτοάνοιξε στη μέση της αμμουδιάς, σ’ένα αρχέγονο τοπίο πολύ διαφορετικό από το σημερινό, αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της παράδοσης και τον καλύτερο «πρέσβη» της Σιφναίικης κουζίνας στους επισκέπτες του νησιού. 

Μια ποδαλιά από το εμβληματικό εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών, και σε μια «παρένθεση» της παραλίας στο Βαθύ τέρμα δεξιά, μέσα στο παχύ αρμυρίκι και τα καταγάλανα νερά, το Τσικάλι απλώνει τα τραπέζια του στην άμμο κάτω από τα δέντρα δημιουργώντας το πιο γοητευτικό και ειδυλλιακό σκηνικό για να απολαύσεις τις νοστιμιές της οικογένειας Φραζέσκαρου.

Η καλή αρχή γίνεται με χωριάτικη σαλάτα όπως δεν την έχεις ξαναφάει, με κατακόκκινη, ώριμη ντομάτα και δική τους ξινομυζήθρα από το ιδιόκτητο, πιστοποιημένο τυροκομείο τους, με ωραία κάππαρη κι ολόφρεσκο κρεμμυδάκι. Θα έρθεις όμως για τον αέρινο, μοσχομυριστό ρεβιθοκεφτέ, την παραδοσιακή, υπέροχα χυλωμένη  ρεβιθάδα, το ανυπέρβλητο κατσικάκι κατσαρόλας με κρασί και άνηθο – γνωστό και ως «μαστέλλο» – τα λαδερά και τα μαγειρευτά, το ένα κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο.

Το εξαιρετικό του πράγματος, είναι ότι τα κρέατα που απολαμβάνεις εδώ προέρχονται από το αγρόκτημα τους, διασφαλίζοντας την πιο καθαρή και βιολογική πρώτη ύλη: ερίφια, χοιρινά, κουνέλια, που μεγαλώνουν με φροντίδα αλλά και όλα τα τυριά που πόθησε το άρτιο πιάτο, πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα και τη γη. 

Είναι σχεδόν αντανακλαστικό στις διακοπές να επιζητούμε χώρους καρτποτάλ και παραλίες για να δροσίσουμε το νου μας και να ενθουσιάσουμε τον ουρανίσκο μας. Το Τσικάλι πληροί τα παραπάνω με τις καλύτερες προδιαγραφές, μεταμορφώνοντας την επίσκεψή σου σε μια πραγματική εμπειρία ζωής. 

Το Τσικάλι
Παραλία Βαθύ, Σίφνος, τηλ. 2284071150
www.tsikali.com | Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot