spot_img
More

    Macondo Project: Ένα fun στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας, στον Βοτανικό

    Αφού έκανε «πρωταθλητισμό» στους premium καφέδες ως στέλεχος σε εταιρείες του χώρου, ο Βαγγέλης Βασιλακάκης με τον Γιάννη Ξανθόπουλο αποφασίσανε να δημιουργήσουν τη δική τους all day πρόταση, σε έναν χώρο παρεΐστικο, που θυμίζει αυλή, κι ας είναι πάνω στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Κορυτσάς στον Βοτανικό.

    Το project τους το έφτιαξαν ρίχνοντας μπόλικη προσωπική εργασία, ανακαινίζοντας εντελώς τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε ένα παλιό μπακάλικο, τη μπάρα την έκαναν με ωραίο λευκό πλακάκι, ενώ τριγύρω θα βρεις πολλά αυτοκόλλητα και διακοσμητικά, σαν αντίδοτο στο βαριά urban περιβάλλον της γειτονιάς. 

    Όταν ανοίγει ο καιρός και βγαίνουν τα τραπεζάκια έξω, οι μικρές και διάσπαρτες δόσεις πράσινου είναι ό,τι πιο αναζωογονητικό στον λίβα του καλοκαιριού, μαζί με όλα όσα διψάει η ψυχή να δοκιμάσει.

    Ανοιχτό από το πρωί με το δικό τους specialty χαρμάνι το Macondo σερβίρει τον καφέ του σε πολύχρωμα ποτηράκια του take away αλλά και σε όμορφα custom made κεραμικά στην περίπτωση που επιλέξεις να καθίσεις εκεί με την παρέα σου. Αποκλείεται δε, κάποια στιγμή να μην υποκύψεις στις «σειρήνες» ενός παγωτού μηχανής, που φτιάχνουν καθημερινά δροσερό και λαχταριστό. 

    Στον ένα χρόνο λειτουργίας του, ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα και τον γείτονα, συγκεντρώνει πλήθος φοιτητών που έρχονται για διάβασμα, digital nomads, ανθρώπους με τα σκυλιά τους ή/και τα παιδιά τους, αφού είναι pet friendly, kids friendly κι ασφαλώς LGBTQI+ friendly.

    Το ίδιο και τα βράδια, που αποκαλύπτει και μια άλλη πτυχή του – αυτή του μπαρ – με signature cocktails που φτιάχνονται εκ του μηδενός, με αγαπημένα μας το The Macondo Zombie με χειροποίητο λικέρ falernum και το δροσερό Basil Smash με σπιτικό πουρέ μήλου. Πριν ή μετά την έξοδο σε κάποιο παραπλήσιο μεζεδοπωλείο, το σίγουρο είναι ότι μια επίσκεψη εδώ είναι must! 

    Ασφαλώς δε λείπει οποιοδήποτε άλλο ποτό – η κάβα είναι μεγάλη και ενημερωμένη – ενώ την τιμητική της έχει η ελληνική μικροζυθοποιία, με πλήθος επιλογών. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσεις πάνω απ’όλα σε αυτό το άρθρο είναι ότι όλο το καλοκαίρι θα τρέχει το «Thirsty Thurdays» με προσφορά σε όλα τα κλασικά κοκτέιλ του καταλόγου, συνεπώς αν είσαι thirsty τις Πέμπτες, τώρα ξέρεις πού να πας. Κι επειδή ξέρουμε πως θα αγαπήσεις το Μacondo, φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις το εξωτικό και δροσερό T-shirt που έχουν σχεδιάσει παρέα με τη Little Miss Grumpy! 

    Macondo Project
    Κορυτσάς 15, Βοτανικός, τηλ. 2130480550
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot