spot_img
More

    Pizzarella: Λιτό κι απέριττο, το αγαπημένο ιταλικό της Νάουσας έχει ωραία ενέργεια κι ακόμα πιο ωραία κουζίνα

    Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό πιάτο από καλοφτιαγμένα ζυμαρικά ή μία pizza με φρέσκα υλικά που σε προσκαλεί να την απολαύσεις; Η απάντηση είναι άμεση και αυθόρμητη: «Κανείς!» Γιατί η ιταλική είναι η πιο αγαπημένη, γοητευτική, ερωτεύσιμη κουζίνα του κόσμου και στην Πάρο εκπροσωπείται επάξια και πεντανόστιμα από την Pizzarella, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες της το 2006.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο, κατέχουν οι ανεπανάληπτες πίτσες: Προσεγμένες κλασικές αλλά και πρωτότυπες επιλογές, που θα κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν πριν καν τις δοκιμάσεις! Το ωραίο ζυμάρι αναδεικνύεται από τον ξυλόφουρνο, που με ένα σβέλτο πέρασμα, προικίζεται με αρώματα και έξτρα γεύση, διατηρώντας κάθε υλικό φρέσκο και απολαυστικό.

    Αν είσαι λάτρης των αλλαντικών, δε γίνεται να μη λατρέψεις την Pepperoni και την Special, πλούσιες σε υλικά που το κάθένα ξεχωριστά χαϊδεύει τον ουρανίσκο σου, προσφέροντας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία casual εστίασης. Το Pizzarella φτιάχνει επίσης πίτσα και χωρίς γλουτένη, και από τις προτάσεις του ξεχωρίζει η Μπουφαλίνα, με υπέροχη βουβαλίσια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό, τρώγεται απνευστί. Υπέροχη και η Τartufo, με κρέμα από πάστα μανιταριών, μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια και λάδι τρούφας, μια έκρηξη γήινων στοιχείων.

    Τα προσεγμένα ζυμαρικά αποδεικνύονται κι αυτά – υπέρ του δέοντος – αντάξια, αξιοποιώντας τα καλύτερα brands όπως Barilla και De Cecco για τις παρασκευές, με επιλογές όπως η παραδοσιακή Άλιο Όλιο, τα νεουορκέζικα σπαγγέτι Πολπετίνι με ιταλικά κεφτεδάκια αλλά και vegan πρόταση με Ριγκατόνι με κρέμα κάσιους και πάστα τρούφας, άκρως καλοκαιρινό κι αναζωογονητικό.

    Τι χρειάζεται για να είναι ολοκληρωμένο αυτό το γευστικό σου ταξίδι; Ένα σωστό άνοιγμα κι ένα σωστό κλείσιμο. Από ορεκτικά, δοκίμασε οπωσδήποτε το μυρωδάτο και λαχταριστό σκορδόψωμο, για να ξεκινήσεις επάξια κάθε γεύμα, ή αυθεντικό, χειροποίητο μοσχαρίσιο carpaccio (από παριανό μοσχάρι), πιάτο που κρύβει πίσω του μια βαθιά ιστορία.

    Για το τελείωμα, Panna cotta – που δίνεται πολλές φορές και ως κέρασμα – και calzone με Merenda, σερβιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη. Μπορείς να τα συναντήσεις όλα πλοηγούμενος στον μοντέρνο κατάλογο, μαζί με την wine list από ελληνικό αμπελώνα, (κάποιες επιλογές και σε ποτήρι) και μπύρες. Απογείωσε την εμπειρία με δροσιστικά aperitivo, aperol και limoncello spritz ή cocktails, και θα μας θυμηθείς!

    Pizzarella
    Νάουσα, Πάρος, τηλ. 2284053150
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Βριλήσσια – Μελίσσια: Ανερχόμενα και συναρπαστικά

    Αν η Πεντέλη είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό της μέτωπο θα ήταν τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια. Οι δυο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot