spot_img
More

    Σπιτική φιλοξενία και γεύσεις σκέτο ποίημα, στο Poet στην Αντίπαρο

    photo credits: Μαίρη Ζωγράφου

    Η μαγειρική, όπως και ποίηση, είναι μια μορφή τέχνης. Κάθε πιάτο είναι ένας καμβάς, όπου τα υλικά κι οι τεχνικές, ενώνονται με αρμονία σε ένα τελικό αποτέλεσμα που μιλάει στην ψυχή σου. Στην Αντίπαρο, το πιο όμορφο και φιλόξενο σπίτι ανοίγει τις πόρτες του από το 2022, για να σε υποδεχτεί με τις πιο όμορφες γεύσεις που αναβλύζουν τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης και τη φροντίδα σε κάθε μικρή λεπτομέρεια. 

    Το Poet δεν είναι ένα ακόμα εστιατόριο. Εδώ βιώνεις μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς αισθάνεσαι σαν αληθινός φιλοξενούμενος σε ένα οικείο σπίτι. Το κτίριο άλλωστε ήταν το σπίτι του chef και ιδιοκτήτη Μάνου Σκευοφύλαξ, εδώ έτρεχε κάποτε χαρούμενος κι ο σκύλος του, Poet κι όλη αυτή η ζεστή αύρα ενός χαρούμενου σπιτικού, μεταφέρεται στο σήμερα και μιλάει στο μέσα σου. Τα χειροποίητα τραπεζομάντηλα, τα φροντισμένα σερβίτσια, τα καλοστρωμένα τραπέζια και τα χαμόγελα των ανθρώπων του Poet σε καλοδέχονται και φροντίζουν κάθε στιγμή να είναι μοναδική.

    Πρωταγωνιστές στο μενού που σερβίρεται στην πιο όμορφη ταράτσα, κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ουρανό, τα πιο αγνά υλικά, οι χειροποίητες σάλτσες και ζωμοί, τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, μεταμορφώνονται με μαεστρία στις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες με μεσογειακό ταπεραμέντο κι ένα ιδιαίτερο twist. Καλοδουλεμένα πιάτα που με λιτό τρόπο αλλά εστιατοριακή προσέγγιση, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για ένα τέλειο γεύμα.

    Από τον κατάλογο σίγουρα θα ξεχωρίσεις το πιάτο ημέρας με αντιπαριώτικο φρέσκο ψάρι, ενώ η φωλιά με κανταΐφι και καπνιστό σκουμπρί, με άρωμα κι αίσθηση που μένει αξέχαστη, η ψαροσαλάτα έκπληξη με ονομασία σαλατούρι αλλά κι η μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο και ντοματίνια κονφί, αντικατοπτρίζουν όλη τη γαστριμαργική μαγεία του Αιγαίου.

    Λιγκουίνι εξαιρετικά μαγειρεμένα με σάλτσα από μελάνι σουπιάς, ψητές γαρίδες, σχοινόπρασο και φέτες από αυγοτάραχο αλλά και φιλέτο φαγκρί με πολύχρωμες πιπεριές, baby καρότα, πουρέ παντζαριού και σάλτσα εσπεριδοειδών, ζωγραφίζουν τα πιο πλατιά χαμόγελα τέρψης, ενώ ο πιο γλυκός επίλογος γράφεται με υψηλής αισθητικής γλυκά, όπως η εξαιρετική τάρτα λεμόνι.

    Στον κάτω όροφο και πίσω από το μπαρ, σε υποδέχεται η Νάσια Φερεντίνου, που δημιουργεί τα πιο δροσιστικά signature cocktails με βάση τα φρούτα και σου προτείνει το κατάλληλο κρασί από τη wine list με ελληνικούς αμπελώνες, για το ιδανικό pairing με το menu. Classic cocktails κι ελληνικά ποτά, σε συντροφεύουν στις πιο όμορφες στιγμές σου στην Αντίπαρο από αυτές που σε κάνουν να νιώθεις την ομορφιά της ζωής.

    Στα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, στις έναστρες βραδιές στις ρομαντικές ή φιλικές συνευρέσεις, το Poet είναι ο πιο όμορφος χώρος που θα γίνει το σημείο αναφοράς του ελληνικού καλοκαιριού, ένα ποίημα, ωδή στη μαγεία της γεύσης και της εγκάρδιας φιλοξενίας.

    Poet
    Χώρα, Αντίπαρος, τηλ. 6949544755
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλος, ένας και μοναδικός

    Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και...

    8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

    Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot