Αυτό το καλοκαίρι, η Αντίπαρος απέκτησε ένα νέο στέκι που αμέσως αναβάθμισε το γαστρονομικό επίπεδο του νησιού, με την υπογραφή του Θανάση Βασίλαινα και τη δημιουργική σφραγίδα του Ρενάτο Μεκόλι που έχει αναλάβει το μενού. Το Tarragon Antiparos θα το βρεις στη γνωστή μαγευτική αυλή που μέχρι πέρσι φιλοξενούσε το Vassilenas Blue Antiparos, το οποίο φέτος μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα.
Το Tarragon Antiparos ήρθε να μαγέψει κάθε θαμώνα που ψάχνει για γεύσεις που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και χαρακτηρίζονται από βαθιά γεύση, σαν το εστραγκόν – ή αλλιώς tarragon – που χρησιμοποιείται σε κάποια εκ των πιάτων, τιμώντας το concept του εστιατορίου και παράλληλα αναβαθμίζοντάς τα με το θείο αυτό μυρωδικό.
Στη φιλόξενη και άκρως χαλαρωτική αυλή του Tarragon με τη μαγευτική ατμόσφαιρα, θα γευτείς ένα εξαιρετικά δομημένο μενού με ελληνική επιρροή σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές και προτάσεις που προκαλούν έκπληξη μα και θαυμασμό. Άλλωστε το comfort food πάντα φέρνει τις ψυχές των ανθρώπων πιο κοντά και ο Ρενάτο με την αλέγρα προσωπικότητα και το φιλόξενο πνεύμα, θα βγει έξω από την κουζίνα του για να σε καλωσορίσει, μπορεί να σερβίρει και ο ίδιος τα πιάτα για να ακούσει απόψεις και να ανταλλάξει σκέψεις σε σχέση με τη μαγειρική, κάνοντας σε να αισθάνεσαι ακόμα πιο οικεία.
Πάνω στο τραπέζι και μπροστά στα αχόρταγα βλέμματα, ξετυλίγονται οι πιο νόστιμες ιστορίες γαστριμαργίας, ξεκινώντας με σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν/tarragon, ενώ οι σαλάτες, μια ελληνική και μια ζεστή με θαλασσινά χόρτα, αποτελούν μια ιδανική εισαγωγή πριν από την κυρίως γευστική διαδρομή.
Κλασικό ιμάμ σε άλλη διάσταση, καλοκαιρινά linguini, για τους λάτρεις της pasta, αλλά και φρεσκότατο ψάρι ημέρας φιλέτο με εσπεριδοειδή, ταρτάρ τομάτας, φασόλια Πρεσπών γάστρας, χόρτα εποχής και βασιλικό, για όσους αναζητούν κάτι ελαφρύ, ιδιαίτερο και αρωματικό.
Εξαιρετικές επιλογές το αρνίσιο κότσι, μαγειρεμένο για 18 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης και ο σιγομαγειρεμένος πετεινός-έκπληξη με χειροποίητες χυλοπίτες, τομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto, σκέτες προκλήσεις για τον ουρανίσκο που αναζητά νέες συγκινήσεις και last but not least το rib eye Black Angus για εκείνους που μένουν πιστοί στις σταθερές αξίες. Φυσικά η εξαιρετική wine list προσφέρει τις καλύτερες επιλογές για ένα ιδανικό pairing με τα πιάτα της επιλογής σου.
Καθώς το γεύμα οδεύει προς το τέλος του, με το αίσθημα βαθειάς ικανοποίησης να γεμίζει την ψυχή των συνδαιτυμόνων, ο γλυκός επίλογος έρχεται με τη μορφή φινετσάτων γλυκών, όπως χαλβάς, ρυζόγαλο, μπουγάτσα ή σοκολάτα που ξυπνάνε τις πιο όμορφες αναμνήσεις και ζωγραφίζουν τα πιο πλατειά χαμόγελα. Περιποίηση υψηλού επιπέδου και γεύσεις υψηλού επιπέδου από το καλωσόρισμα μέχρι το ξεπροβόδισμα όπως μόνο το Tarragon και ο Θανάσης Βασίλαινας ξέρουν να χαρίζουν, δημιουργούν στιγμές που θες να ρουφήξεις και να επαναλάβεις ξανά και ξανά.
Tarragon Antiparos
Χώρα, Αντίπαρος, τηλ. 2284063250
Facebook | Instagram