spot_img
More

    The Artist RoofTop Bar & Restaurant: Ένα γαστρονομικό ταξίδι με φόντο την Ακρόπολη

    Σε μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, το The Artist RoofTop Bar & Restaurant ξεχωρίζει ως ένας προορισμός που συνδυάζει γαστρονομική αριστεία και πολιτιστική κληρονομιά. Με το μενού να έχει δημιουργηθεί από τον διακεκριμένο σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, βραβευμένο από τον οδηγό Michelin, προσφέρει μια εμπειρία σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που στηρίζεται στην εντοπιότητα και την ποιότητα.

    Η φιλοσοφία του μενού βασίζεται στη χρήση εποχικών, ντόπιων υλικών από μικρούς παραγωγούς, με στόχο την άριστη ποιότητα και τη βιωσιμότητα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα είναι εμφανής σε κάθε πιάτο. Από τα αχνιστά όστρακα με φινόκιο, ζού μοσχάρι και λεμόνι, μέχρι το Orzo με σάλτσα ντομάτας, ψητή καραβίδα, bisque και καλοκαιρινή τρούφα, οι γεύσεις είναι αποκαλυπτικές και πρωτότυπες. Η δροσερή σαλάτα παντζάρι με βινεγκρέτ από καρύδι, αχλάδι, μαρούλι και Ανεβατό Γρεβενών είναι μια έκρηξη φρεσκάδας και γεύσεων, ενώ το Black Angus beef fillet με epsuma πατάτα, τρούφα και demi-glace αποτελεί την απόλυτη επιτομή της γαστρονομικής τελειότητας.

    Η wine list του The Artist περιλαμβάνει αποκλειστικά ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, προσφέροντας μια εκλεπτυσμένη επιλογή για κάθε γούστο. Οι μπύρες είναι επίσης ελληνικές, με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες που αναδεικνύουν την πλούσια παράδοση της ελληνικής ζυθοποιίας.

    Τα signature cocktails, επιμελημένα από τον Alex Δόντα, ενσωματώνουν ελληνικά προϊόντα και αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις, δημιουργώντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Η νέα προσθήκη του finger food, όπως η pinsa, τα burger sliders και τα chicken tacos, ολοκληρώνει την εμπειρία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να συνδυάσουν το ποτό τους με κάτι απόλυτα γευστικό.

    Το The Artist είναι ένας χώρος με βαθιά πολιτιστική κληρονομιά. Στο παρελθόν, το κτίριο λειτουργούσε ως τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, οι οποίοι διατηρούσαν ατελιέ στους ορόφους του, ενώ η ταράτσα αποτελούσε χώρο χαλάρωσης και συζητήσεων. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά παραμένει ζωντανή, κάνοντας το The Artist ένα αστικό κέντρο συνάντησης και δημιουργίας.

    Η αρχιτεκτονική του χώρου, σχεδιασμένη από τον ηθοποιό και πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Σούλη, είναι συγκλονιστική. Με στοιχεία που δημιουργούν μια γέφυρα από το παρελθόν στο μέλλον, όπως το μωσαϊκό και το μάρμαρο που συνδυάζονται με το αστικό upscale design, κλέβοντας τις εντυπώσεις ιδιαίτερα όταν παρατηρήσει κανείς το κτίριο από ψηλά.

    Το roof garden του The Artist προσφέρει μια μοναδική θέα στην Ακρόπολη, κάνοντας το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς ένα δείπνο ή ένα ποτό με φόντο την ιστορική καρδιά της Αθήνας. 

    Το The Artist RoofTop Bar & Restaurant είναι ένας προορισμός που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Είτε είστε λάτρης της γαστρονομίας, είτε αναζητάτε ένα μέρος με πλούσια πολιτιστική ιστορία και μοναδική θέα, το The Artist είναι η απόλυτη επιλογή.

    The Artist Athens Rooftop Bar & Restaurant
    Καλαμίδα 7, Αθήνα, τηλ. 2103238012 
    www.theartistathens.com Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

    Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot