spot_img
More

    Το Μουράγιο: Νοστιμιά και δημιουργικότητα, στην Παροικιά

    Το αγαπήσαμε γι’αυτή τη νοστιμιά που σε κερδίζει με το σπαθί της, σαν πλημμύρα γεύσης καίρια και σίγουρη για τον εαυτό της. Γιατί ό,τι σερβίρει το Μουράγιο στην Παροικιά είναι καταδικασμένο να σε μαγέψει, είτε είναι μουσακάς είτε μια pasta θαλασσινών και ceviche. Χρόνια ορόσημο στα δρώμενα του παραλιακού δρόμου της Παροικιάς, το Μουράγιο τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί κι έχει αναβαθμίσει κάθε έκφανση της φιλοξενίας του, μ’ένα μενού που συναρπάζει.

    Κομψό και σικάτο, με τα τραπέζια του να απλώνονται στο πλακόστρωτο, το εστιατόριο είναι η ιστορία μιας οικογένειας που χαίρεται να μαγειρεύει και να μοιράζει την αγάπη της γενναιόδωρα μέσα από πλούσια τραπεζώματα. Το αντιλαμβάνεσαι στα ολόφρεσκα ψαρικά που καταφθάνουν γυαλιστερά και ευειδή από την αλιεία του πατέρα Σταματέλου Τσαντάνη, τα ευπαρουσίαστα πιάτα που έχουν προσοχή στη λεπτομέρεια, την τρυφερότητα στα ντολμαδάκια και την έξαψη στο ψητό χταποδάκι.

    Η παράδοση εδώ σμίγει με πολλούς νεωτερισμούς και φαντασία, για παράδειγμα – πέραν της εξαιρετικής wine list – θα δροσιστείς με υπέροχα cocktails, ενώ ασφαλώς δεν λείπει το αλφαβητάρι των ελληνικών αποσταγμάτων, ουζάκι, τσίπουρο, κ.ο.κ. Η ομάδα του θα σε ξεναγήσει με γνώση και αγάπη στα πιάτα. Θα σου προτείνει αυτό που θα «κουμπώσει» στις δικές σου προτιμήσεις, θα σου βάλει και «φρένο» όταν στον ενθουσιασμό σου ζητήσεις «μια απ’όλα».

    Από τις προτάσεις του, δεν λείπουν τα κρεατικά, ζουμερά και πεντανόστιμα, ψημένα με μαεστρία για όλους τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, ενώ το πιο γλυκό φινάλε δίνεται με πολύ όμορφα, χειροποίητα γλυκά. Είναι θεμιτό να κάνεις κράτηση πριν το επισκεφθείς, καθότι – δικαίως – γίνεται αλαγμός από τον κόσμο. 

    Το Μουράγιο
    Παροικιά, Πάρος, τηλ. 2284023270
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot