Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα φτάνει πολύ βαθιά πίσω στον χρόνο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μορφές που πήρε το αγαπημένο μας ρόφημα αλλά και οι ιδιαίτερες συνήθειες που αναπτύξαμε γύρω από αυτόν, συνήθειες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την παρασκευή και την κατανάλωση του, αλλά και την πολιτιστική και κοινωνική σημασία που απέκτησε σταδιακά στην καθημερινότητά μας, σημασία που κατέχει, άλλωστε, μέχρι και σήμερα.
Η Coffee Republic, όλα αυτά τα γνωρίζει καλά από το μακρινό 1995. Και τα τιμά από το 2011 με το specialty coffee project της – το Cafeistas – που αποτελεί μια 360° μύηση στα μυστικά, τις διαδικασίες, την εμπειρία του καφέ, μέχρι αυτός να φτάσει με τις ξεχωριστές του γεύσεις και αρώματα στο φλιτζάνι σου.
Το brand κι οι άνθρωποί του, έχουν δημιουργήσει έναν ντιζαϊνάτο χώρο στην Οικονομίδου στο Περιστέρι που συστεγάζει coffee shop, roastery και εκπαιδευτικό κέντρο, όλα συνδεδεμένα με απόλυτη διαφάνεια, αφού από το καφέ μπορείς να παρακολουθήσεις την παραγωγή να εκτυλίσσεται live στο παρασκήνιο.
Κι ενώ ο specialty καφές έχει διεισδύσει για τα καλά στην καταναλωτική μας συνείδηση – με πολλές εταιρίες να δραστηριοποιούνται στον χώρο – το Cafeistas διαφοροποιείται άρδην με μια αξιοθαύμαστη οικολογική και κοινωνική συνείδηση σε κάθε έκφανση της δραστηριότητάς του, από τους εξοπλισμούς – με μηχανήματα Loring που εξασφαλίζουν το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα – μέχρι τις σχέσεις με μικρούς συνεταιρισμούς στις χώρες καλλιέργειας, ακόμα και με την υποστήριξη σε σημαντικές κοινωνικές δράσεις.
Η επιλογή των καφέδων που φέρουν την υπογραφή του Cafeistas προκύπτει με ενδελεχή έρευνα, ταξίδια, αξιολογήσεις από πιστοποιημένους επαγγελματίες και εκτενείς γευσιγνωσίες, ώστε απολαμβάνοντάς τους να έχεις πάντα τη σιγουριά ότι μιλάμε για ένα άρτιο, υψηλής ποιότητας προϊόν καφέ, χωρίς ποιοτικά σκαμπανεβάσματα, τόσο στη λιανική και τους «home baristas» όσο και για τα καταστήματα που σερβίρουν τον καφέ τους.
Στη συλλογή τους, σταθερά θα βρεις 2 υπέροχα blends, το Moja, αφρικανικής προέλευσης, με πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα στη γεύση, με ένα βελούδινο σώμα με γεύση ώριμων φρούτων και επίγευση ξηρών καρπών, και το Dos, με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, πλούσιο, με γεμάτο και στρογγυλό σώμα, νότες από ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα και συμβατότητα με τα περισσότερα «γούστα» στον καφέ.
Προσφέρουν επίσης πιστοποιημένους βιολογικούς και οργανικούς καφέδες, εισάγουν microlots και 5-6 single origins ετησίως από κάθε καντούνι του Ισημερινού, οι συνεργασίες τους δε στην χονδρική περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, με εκπαίδευση, εξοπλισμό και τεχνική υποστήριξη. Ακόμα και σαν ιδιώτης, λάτρης του καφέ, μπορείς δε να παρακολουθήσεις σεμινάρια πάνω στον καφέ, κατόπιν συνεννόησης.
Η παραγωγή του καφέ δεν είναι μια εκτελεστική διαδικασία, είναι τέχνη που θέλει μεράκι, προσήλωση και πάθος. Κι αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, το Cafeistas είναι ακριβώς αυτό!
Cafeistas
Οικονομίδου 25, Περιστέρι, τηλ. 2105156460
www.cafeistas.com | Facebook | Instagram