spot_img
More

    Ψητοπωλεία Ευριπίδης: Ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης που αντέχει στο χρόνο

    Σε μια γειτονιά της Νέας Ιωνίας, πίσω στο μακρινό 1965, γεννήθηκε μια γαστρονομική παράδοση που θα χάριζε αρώματα και γεύσεις στην Αθήνα για δεκαετίες. Ο Ευριπίδης Ευθυμακόπουλος, με καταγωγή από την Καρδίτσα και με μια αστείρευτη αγάπη για το καλό φαγητό, άνοιξε το πρώτο ψητοπωλείο «Ευριπίδης», θέτοντας τα θεμέλια για μια επιχείρηση που θα μετρούσε δεκαετίες επιτυχίας.

    Αυτό που έκανε το ψητοπωλείο να ξεχωρίζει από την αρχή δεν ήταν μόνο οι παραδοσιακές συνταγές που κληρονόμησε ο Ευριπίδης από την πατρίδα του, αλλά η απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα. Το κοτόπουλο σούβλας του Ευριπίδη γρήγορα έγινε θρύλος. Σιγοψήνεται με μαεστρία, αποκαλύπτοντας ζουμερές γεύσεις που αγκάλιασαν την ψυχή των κατοίκων της Νέας Ιωνίας και γέννησαν μνήμες οικογενειακών τραπεζιών και φιλικών μαζώξεων.

    Όταν το 1997 ο Κωνσταντίνος Ευθυμακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, είχε ήδη μάθει όλα τα μυστικά της τέχνης από τον πατέρα του. Με έναν βαθύ σεβασμό προς τις ρίζες και το όνομα που είχαν ήδη καθιερωθεί, αλλά με την τόλμη και την φαντασία που απαιτείται για να προχωρήσεις, αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις και να επεκτείνει την προσφορά. Ο «Ευριπίδης» απέκτησε νέες επιλογές στο μενού κι άνοιξε το δρόμο για μια νέα εποχή με την υπηρεσία ντελίβερι. Όμως, τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία του: η ποιότητα παρέμεινε αδιαπραγμάτευτη κι η φήμη του σουβλακιού συνέχισε να εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα.

    Με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου, η επιχείρηση επεκτάθηκε, φτάνοντας μέχρι τη Φιλοθέη και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα νέα καταστήματα διατηρούν την ίδια φιλοσοφία και την ίδια ποιότητα, ενώ η εμπειρία των πελατών παραμένει πάντα στο επίκεντρο. Ο Κωνσταντίνος διασφαλίζει ότι το προσωπικό κάθε καταστήματος επιλέγεται προσεκτικά για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην εξυπηρέτηση, με αποτέλεσμα οι γεύσεις να παραμένουν αλησμόνητες.

    Σήμερα, η επιχείρηση προχωρά στη νέα εποχή με την τρίτη γενιά της οικογένειας να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο. Ο Ευριπίδης και ο Σίμος, οι γιοι του Κωνσταντίνου, μεγαλωμένοι με τα ίδια ιδανικά και την ίδια αγάπη για την τέχνη του ψησίματος, συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη του οράματος του παππού και του πατέρα τους.

    Τα Ψητοπωλεία Ευριπίδης είναι μια παράδοση που αντέχει στο χρόνο, μια γευστική εμπειρία που προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα γεύμα. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις που συνδυάζονται με σύγχρονη εξυπηρέτηση κι ατμόσφαιρα. Σουβλάκι που χορταίνει το σώμα και την ψυχή – αυτή είναι η κληρονομιά τους, και κάθε δαγκωνιά αποκαλύπτει την αγάπη και το μεράκι τριών γενεών.

    Ευριπίδης
    Λεωφόρος Δεκελείας 83, Ν.Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102510768
    Λεωφ. Καποδιστρίου 76, Νέα Ιωνία, τηλ. 2106828207
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot