spot_img
More

    Το Flexibility Time Studio στα Πετράλωνα, σου χαρίζει τη νέα, εφ’ όλης της ύλης, οπτική του εαυτού σου

    Το σώμα είναι κάτι σαν καθρέφτης της ψυχοσύνθεσης μας. Ένα σώμα δύσκαμπτο και συμπαγές, συνήθως υποδηλώνει άνθρωπο επιφυλακτικό, με φόβους, άγχη και ανασφάλειες που σωματοποιούνται, ενώ αντίθετα ένα ευκίνητο σώμα καθρεφτίζει μια ψυχή ελεύθερη και δυνατή να ζήσει στο έπακρο, χωρίς αυτομπλοκαρίσματα, τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι γεννιόμαστε με απίστευτες ικανότητες ευλυγισίας, τις οποίες κατά κύριο λόγο χάνουμε στο πέρασμα των χρόνων.

    Είναι σημαντικό λοιπόν για την ευζωία και την προσωπική μας ευτυχία να ανακτήσουμε αυτή την εσωτερική μας δύναμη, να αφηνόμαστε και από μέσα προς τα έξω να ξετυλίγουμε όλες εκείνες τις ατομικές μας ποιότητες που μας κάνουν ξεχωριστούς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση από την ίδια την κίνηση, που όχι μόνο μας δίνει τον έλεγχο του σώματός μας, αλλά μας βοηθάει να δυναμώσουμε τον πυρήνα μας, να μαλακώνουμε, ώστε να βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό μας.

    Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Flexibility Time Studio, στην οδό Αλκμήνης 21 στα Πετράλωνα, όπου με το υπέροχο moto: “Strength in flexibility, power in movement” σε εισάγει σε μια νέα οπτική τόσο του σώματός σου, όσο και της ζωής σου, μέσα από ένα σύνολο μαθημάτων, σχεδιασμένων να σε ενδυναμώσουν, να σε χαλαρώσουν και να σε οδηγήσουν στην πιο σημαντική βιωματική εξέλιξη.

    Η ιδρύτρια του Flexibility Time Studio, Λυδία Ποθουλάκη, χορεύτρια με υποτροφία στο Broadway dance center της Νέας Υόρκης, Yoga & Pilates instructor και μεγάλο εύρος σπουδών στο flexibility, έπειτα από βαθιά μελέτη του σώματος και της ίδιας της κίνησης, εισήγαγε το μάθημα “Flexibility Time” πριν 12 χρόνια, αρχικά σε άλλα studios και στη συνεχεία στον δικό της χώρο που δίνει το δικό του vibe στη γειτονιά των Πετραλώνων, εδώ και τρία χρόνια.

    Μέσα σε ένα πραγματικά υπέροχο studio, μικρό, minimal μα πολυμορφικό, καλλιεργούνται όλες εκείνες οι συνθήκες που σε καλούν να περάσεις όμορφα μέσα από την άσκηση, να αφήσεις πίσω την καθημερινότητα και να ανακαλύψεις όλα τα οφέλη από τα μαθήματα που διδάσκονται. Η fun διάθεση και το παρεϊστικο κλίμα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, ώστε να αλληλεπιδράσεις στα πλαίσια μιας δεμένης ομάδας.

    Δυο αίθουσες φιλοξενούν μαθήματα που ωφελούν το σώμα τόσο σε δύναμη όσο και σε ευλυγισία, αλλά και τονώνουν την ψυχική διάθεση. Η μια αίθουσα φιλοξενεί τα μηχανήματα του Pilates Reformer, ενώ στη δεύτερη διδάσκονται πρακτικές Aerial Yoga, Hoop και Sling, για άσκηση με την αίσθηση ελευθερίας που δίνει η κίνηση στον αέρα, καθώς και Vinyasa Yoga, Pilates mat και Handstands, που προσφέρουν ορθοσωμία, ενδυνάμωση αλλά και ευλυγισία σε όλο το μυϊκό σύστημα. 

    Τέλος, το dance τμήμα σε οδηγεί να απελευθερώσεις τη ροή και την πλαστικότητα στο σώμα σου και να νιώσεις όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του χορού ενώ η Acro yoga,ένα μάθημα ακροβατικών σε ζευγάρια, σε φέρνει σε άμεση επαφή με τους συνασκούμενους σου, καθώς χρειάζεται να επικοινωνείς και να «παίρνεις» το βάρος του άλλου ώστε να βρείτε το τέλειο σημείο ισορροπίας. 

    Ξεχωριστό και μοναδικό παράλληλα μάθημα στο studio, το “Flexibility Time”, έμπνευση καρδίας της Λυδίας, είναι μια πρακτική ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, μέσα από ένα συγκερασμό στοιχείων από πρακτικές yoga, pilates και barre a terre, ακολουθούμενες από παθητικές διατάσεις, ενώ ακολουθεί τις αρχές του Contortion, μιας τέχνης extreme ευλυγισίας με ρίζες στην Ασία, που η Λυδία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει στη Νέα Υόρκη μέσα από σεμινάρια δίπλα σε διακεκριμένους δασκάλους του είδους.

    Κάθε τμήμα απαρτίζεται από διάφορα επίπεδα ασκούμενων και δίνονται παραλλαγές ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Για να μπορέσουν οι instructors να αναγνωρίσουν το επίπεδο σου αλλά και για να γνωρίσεις αυτόν τον υπέροχο χώρο, το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα σου δίνεται ως δώρο, για μια νέα, συναρπαστική σελίδα στην καθημερινότητά σου!

    Από την καρδιά των Πετραλώνων και με κάθε ευεργετική ιδιότητα προς τη δική σου καρδιά, ήρθε η στιγμή να νιώσεις την εσωτερική και φυσική σου δύναμη ανάμεσα στη σωματική ευκαμψία και τη ροή της κίνησης, στον γοητευτικό κόσμο του Flexibility Time studio.

    Flexibility Time Studio
    Αλκμήνης 21, Πετράλωνα, τηλ. 2103416403
    www.flexibilitytime.gr | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

    Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot