spot_img
More

     H Yoga στην πιο ολιστικά ολοκληρωμένη μορφή της, στη Neda Yoga Shala 

    Πολλοί θα σου ομολογήσουν πως η Yoga έχει μεταμορφώσει τη ζωή τους. Τα σωματικά οφέλη είναι το προφανές, όμως η ουσία της βρίσκεται στις εσωτερικές διεργασίες που ζυμώνονται όταν η προσοχή σου εστιάζεται μέσα σου, πέρα από τη θέση του σώματος σου κατά τη διάρκεια των asanas.

    Αν και οι περισσότεροι συναρπάζονται από τις δυναμικές asanas, που αποτελούν μια πρόκληση, εντούτοις μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής, εσωτερίκευσης και διαλογισμού μπορεί να οδηγήσει σε έναν απόλυτα ισορροπημένο και αρμονικό τρόπο ζωής.

    Αυτή ακριβώς την ολιστική προσέγγιση της Yoga θα ανακαλύψεις με τον πιο γλυκό και ζεστό τρόπο, στη Neda Yoga Shala στο Nέο Ψυχικό, που αποτελεί έναν από τους πρώτους χώρους που μας σύστησαν αυτόν τον κόσμο με τις άπειρες δυνατότητες σε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και ψυχικό επίπεδο.

    Το όνομα Νέδα παραπέμπει στην ποιότητα του νερού. Άμορφο, απαλό και δυνατό ταυτόχρονα, με εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα, ικανό να παίρνει αναρίθμητα σχήματα, ακριβώς όπως το σώμα μας, όταν βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία, απαλλαγμένο από σωματικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Η αίθουσα, με την αίσθηση ενός οικείου ησυχαστήριου ακόμα και όταν βρεθείς εκεί για πρώτη φορά, αμέσως καταπραΰνει κάθε ένταση, σε χαλαρώνει και σου επιτρέπει με ηρεμία να στρέψεις την προσοχή μέσα σου, ώστε να αποκομίσεις όλα τα οφέλη της πρακτικής σου. 

    Κάθε τάξη είναι δομημένη πάνω στις αρχές της Hatha, Raja και Bhakti Yoga όπου με βασικά εργαλεία τις asanas, τις αναπνευστικές ασκήσεις, τον διαλογισμό, τα mantras και το Kirtan (γιόγκικο τραγούδι) ανοίγει ένα υπέροχο μονοπάτι σωματικής και ενεργειακής εξισορρόπησης, καλύτερης νοητικής και συναισθηματικής διαχείρισης, βοηθώντας έτσι κάθε ασκούμενο να σταθεί ήρεμος και ακέραιος μπροστά στην απαιτητική καθημερινότητα.

    Οι πρακτικές Hatha, Gentle Hatha και Vinyasa, οι οποίες εναλλάσσονται μεταξύ ησυχίας και διαφόρων ηχοτοπίων, έχουν μια υπέροχη ροή και αλληλουχία από asanas, ανάλογα με την πρόθεση και την εστίαση του μαθήματος, που προσαρμόζεται με παραλλαγές στο επίπεδο κάθε ασκούμενου. Μέσα από την παρατήρηση του σώματος, της αναπνοής, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας κατά τη διάρκεια της πρακτικής, γνωρίζουμε καλύτερα το μέσα μας και προσεγγίζουμε το κέντρο μας με ειλικρίνεια και αγάπη.

    Αν νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή να εξελίξεις αυτό το ταξίδι προς την εσωτερικότητα και να γνωρίσεις κάθε πτυχή της Yoga, έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις δυναμικές και ήπιες τάξεις, τμήματα διαλογισμού & Yoga Nidra αλλά και σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και θεματικές πρακτικές, που θα σου δώσουν όλα τα εφόδια να εμβαθύνεις. Πολύ συχνά διοργανώνονται ημέρες αφιερωμένες στην ηχοθεραπεία και το Kirtan, αλλά και συναυλίες κλασικής ινδικής μουσικής με Ινδούς δεξιοτέχνες μουσικούς που σε ταξιδεύουν στη μαγεία του ήχου. 

    Μέσα από την ισορροπία που επιτυγχάνεται μέσα μας μέσω της Yoga, τόσο καλύτερα συνδεόμαστε και εκτιμούμε την πλάση και την πραγματικότητα έξω από εμάς. Εκεί ακριβώς επιτυγχάνεται η Ένωση-Yoga που οδηγεί στην προσωπική εξέλιξη και εσωτερική ευημερία. Η Neda Yoga Shala με τη χαρακτηριστική ηρεμία που εκπέμπει και όλους τους έμπειρους instructors της ομάδας, θα γίνει ο καλύτερος συνοδοιπόρος σου σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

    Neda Yoga Shala
    Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 6973463746
    www.nedayogashala.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

    Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

    10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

    Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot