spot_img
More

    Με άρωμα Πόλης «Το Ελληνικό Σουβλάκι» παραδοσιακό και λαχταριστό, σαν γαστρονομική δαντέλα

    Όσο περισσότερα σουβλατζίδικα ανοίγουν τόσο πιο φτωχοί γινόμαστε στο σουβλάκι, εκείνο το παλιό, το αληθινό, το ποιοτικό «γρήγορο» αριστούργημα, το τόσο πλούσιο στη γεύση και ουσία και λαχταριστό στην όψη. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν ακόμα ανάμεσα σε κάποιες γειτονιές αυτά τα μαγαζιά-προπύργια – που όχι μόνο κρατάνε την ανάμνησή του ζωντανή – αλλά φέρνουν και την κομψοτυλιχτή, εθνική του «χάρη» στο «σήμερα». Ένα από αυτά είναι «Το Ελληνικό Σουβλάκι» στο Μαρούσι. 

    Εδώ, ο αριθμός των πόσων θα καταναλώσεις εξαρτάται από τις αντοχές σου – ποτέ, όμως, μόνον ένα. Κι αυτό γιατί οι δημιουργοί του χώρου – με καταγωγή από την Πόλη και την Κέρκυρα – έχοντας στο αίμα τους τη βαθιά γνώση της γεύσης, ταξίδεψαν, έψαξαν σε βάθος και συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία, προσφέρουν ένα πραγματικά άρτιο σουβλάκι που περικλύει μέσα του όλο το φάσμα της εξελικτικής του πορείας. 

    Αυτό είναι, κυρίως το σουβλάκι, στο «Το Ελληνικό Σουβλάκι»: ένα μικρό θαύμα, που κρατά στην καρδιά του τη βαθιά νοστιμιά του παραδοσιακού, με χειροποίητα σουβλάκια, χοιρινά, και κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοντοσούβλι και κοκορέτσι, με μια αξιοθαύμαστη τελειοποίηση και αναβάθμιση της έννοιάς του, από ένα street food είδος, σε gourmet επιλογή. Σουβλάκια τυλιχτά ή σκέτα, Πολίτικο κεμπάπ ή σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης, μοσχαράκι γάλακτος ή προβατίνα, μπιφτέκια από κοτόπουλο ή μοσχάρι, όλα χειροποίητα και ψημένα με μαεστρία στο κάρβουνο, να αναδύουν τα αρώματα τους, ζουμερά και λαχταριστά. Στο λεκανοπέδιο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού τέτοιοι τεχνίτες.

    Θα τα λατρέψεις για την αλάδωτη πίτα τους που δε φουσκώνει, για την αναλλοίωτη φυσική τους γεύση, που κρατά τα λιπαρά σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ για αυτούς που προτιμούν πιο φίνες γευστικές εμπειρίες, πέραν από το κλασικό τζατζίκι, υπάρχουν επιλογές από χειροποίητες, βελούδινες σως που ταιριάζουν τέλεια με κάθε κρέας, παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας καθώς και χορτοφαγικές και light επιλογές όπως φαλάφελ ή τυλιχτό με μανιτάρια πλευρώτους ή γαρίδες, που είναι μούρλια!

    Στέγη σταθερή με κεραμίδι στο κεφάλι της, η επιχείρηση σερβίρει κεμπάπ, Πολίτικες συνταγές όπως λαχματζούν, ιτσλί κιοφτέ, πίτα Καισάρειας, μπουρέκια με σουτζούκι, με την απόλυτα αντιπροσωπευτική γεύση και υφή τους, βασισμένα στις αυθεντικές σπιτικές συνταγές, όπου η καλή πρώτη ύλη δεν υπαγορεύει την υπέρμετρη χρήση μπαχαρικών, αλλά την ισορροπημένη συνύπαρξη τους, δίνοντας το αποτύπωμα μιας χαρακτηριστικής και ιστορικής μαγειρικής παράδοσης.

    Τα μαγαζιά είναι οι άνθρωποί τους, είναι ένα μότο που πάντα λέμε με περηφάνια, έτσι κι εδώ, πέραν των πολλαπλών και πολύ ποιοτικών επιλογών, αυτό που θα γευτείς σε αφθονία στο «Το Ελληνικό Σουβλάκι», είναι η εγκάρδια εξυπηρέτηση, με ειλικρινά ανθρώπινη προσέγγιση. Προίκα του οι μνήμες κι η παράδοση που μεταμορφώνονται σαν Κυριακάτικο τραπέζωμα σε φιλικό σπίτι. Το σουβλάκι, πιο «ελληνικό» και πιο φροντισμένο από ποτέ!

    Το Ελληνικό Σουβλάκι 
    Διονύσου 19, Μαρούσι, τηλ. 2111837242 
    www.toellinikosouvlaki.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Για πόσο ακόμα θα μπορέσει να αντέξει η ελληνική θάλασσα την υπεραλίευση;

    Τα τελευταία χρόνια, και καθώς η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται σε κλιματική κρίση, παρατηρούμε ολοένα και πιο συχνά τις παράλογες...

    Διατροφή το καλοκαίρι: 3 βασικές συμβουλές

    Το καλοκαίρι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, προσφέρεται για αδυνάτισµα, αρκεί να την εκµεταλλευτείς. Οι καύσεις σου αυξάνονται, η όρεξη µειώνεται και το...

    Έξι αγενή σχόλια που δεν πρέπει να κάνουμε στο τραπέζι

    Δυστυχώς, η συνήθεια του σχολιασμού γύρω από το τι τρώνε οι άλλοι είναι κοινή, εξηγεί η Χίδερ Μπέικερ, κοινωνική...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Sandos Vs Bao Buns : Δύο λαχταριστές τάσεις που ήρθαν για να μείνουν (και που θα τα βρεις)

    Έρεβος και αρώματα Άπω Ανατολής, καντούνια με υπαίθριες καντίνες, το ρεπερτόριο της ασιατικής κουζίνας είναι ποικίλο, πεντανόστιμο, μυστηριώδες και...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot