spot_img
More

    Το Καπλάνι: Όταν η Κρητική παράδοση συναντά τη σύγχρονη δημιουργία

    Η Κρήτη έχει πάντα έναν ξεχωριστό τρόπο να σε ταξιδεύει, ακόμη κι αν βρίσκεσαι μακριά από τα γοητευτικά της τοπία. Το εστιατόριο “Καπλάνι”, ένα μαργαριτάρι στο Παγκράτι, καταφέρνει να φέρει όλη την ψυχή της κρητικής κουζίνας στην καρδιά της Αθήνας, με τρόπο μοναδικό, που κάνει τους επισκέπτες να παραμιλούν.

    Από την πρώτη στιγμή που διασχίζεις την πόρτα του Καπλάνι, αισθάνεσαι τη ζεστασιά και την οικειότητα που αποπνέει ο χώρος. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στους τοίχους, συνθέτοντας έναν καμβά καθαρότητας και απλότητας. Οι τόνοι του καφέ, ο ξύλινος διάκοσμος και τα μοντέρνα φωτιστικά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ισορροπεί ανάμεσα στην σύγχρονη εποχή και την παράδοση. 

    Η ευρύχωρη σάλα χωρίζεται σε δύο μέρη, το ισόγειο και τον εξώστη που έχει θέα από ψηλά, ενώ υπάρχει επίσης και ο εξωτερικός χώρος, καθιστώντας το Καπλάνι ιδανικό τόσο για ένα ρομαντικό δείπνο ή για μια έξοδο με την παρέα όσο και για μια επαγγελματική δεξίωση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι προθήκες με χαρακτηριστικά κρητικά στοιχεία, όπως η μικρή “Θεά των Όφεων”, που θυμίζουν την πλούσια ιστορία και κουλτούρα του νησιού.

    Όμως, η πραγματική μαγεία του Καπλάνι βρίσκεται στο πιάτο. Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Σκαφίδας, μαζί με την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη Μανώλη Ρωμανάκη, δίνουν ζωή στις αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, παντρεμένα με μοντέρνες τεχνικές. Στο μενού θα συναντήσεις παραδοσιακά πιάτα που έχουν μεταμορφωθεί σε γευστικές εμπειρίες.

    Ο παραδοσιακός ντάκος με ταντακάκια ψημένα στον ξυλόφουρνο, βρεγμένα από ελαιόλαδο, με τριμμένη ντομάτα και σπιτική ξινομυζήθρα δεν πρέπει να λείπει από το ξεκίνημα του τραπεζιού. Το ζυγούρι στο γαμοπίλαφο είναι από εκείνες τις γεύσεις που δύσκολα ξεχνάς. Το κρέας λιώνει στο στόμα, αφήνοντας πίσω του μια απαλή, γεμάτη γεύση. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό, το οφτό αρνάκι που σιγοψήνεται με αρωματικά μυρωδικά και χωριάτικες πατάτες θα σε συνεπάρει με την απόλυτη τελειότητα της απλότητας. Τα σκιουφιχτά από αλεύρι χαρουπιού με κοτόπουλο και σάλτσα από σύγκλινο είναι ένα πραγματικό ποίημα, ενώ η κοχλιδομακαρονάδα, χωρίς το κέλυφος, σε σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών, θυμίζει τα αρώματα της κρητικής φύσης.

    Και, φυσικά, κανένα γεύμα δεν ολοκληρώνεται χωρίς ένα “γλυκό όνειρο”. Η σφακιανόπιτα με θυμαρίσιο μέλι και παγωτό κανέλα, ή η παραδοσιακή κηρήθρα με μέλι σε ταξιδεύουν στα πιο γλυκά μονοπάτια της Κρήτης, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την γαστρονομική εμπειρία.

    Το Καπλάνι, είναι ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης, που καταφέρνει να ενώνει το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου για καιρό. Αν θες να νιώσεις την ψυχή της Κρήτης, δεν έχεις παρά να κλείσεις ένα τραπέζι.

    Το Καπλάνι 
    Ευφρονίου 47, Αθήνα, τηλ. 2107211161
    www.tokaplani.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Vet Project: Ένα υπερσύγχρονο πολυιατρείο στο Κολωνάκι, αφιερωμένο με στοργή στην υγεία και ευζωία των μικρών ζώων συντροφιάς

    Όποιος από εμάς μοιράζεται τη ζωή του με ένα κατοικίδιο, ξέρει τις άπειρες χαρές που δίνει η συνύπαρξη με...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot