spot_img
More

    Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ο μεζές «αλλιώς»

    Για να χαθείς στα σοκάκια του Κεραμεικού, δεν χρειάζεται να ‘ναι Κυριακή, γιορτή και σχόλη. Η γειτονιά ολόκληρη εκπέμπει ένα ωραίο urban στοιχείο από γραφικά – και λιγότερο γραφικά – στενάκια, σαν ένα δαιδαλώδες «τρενάκι» με τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες «στάσεις» Ο «Πίπις», μέσα σε μια δεκαετία αδιάκοπτης λειτουργίας έχει καταστεί ορόσημο στην γαστρονομική ανθολογία της περιοχής, με αυθεντικές και πειραγμένες γεύσεις με βασικό συστατικό την αγάπη για ένα όλο νοστιμιά αποτέλεσμα.

    Η φιλοσοφία του μαγαζιού βασίζεται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στο ότι επιλέγουν τα υλικά τους με βάση την εποχή, ώστε να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κάθε ένα, τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα του, με τον σεφ να επιλέγει καθημερινά ό,τι καλύτερο και ολόφρεσκο βρίσκει στην αγορά, στήνοντας ένα σκέλους του μενού γεμάτο εκπλήξεις σε καθημερινή βάση. Κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που σε διακτινίζει στα αθηναϊκά καφενεία του μεταπολέμου, ατόφιο και ζεστό σαν αγκαλιά. 

    Εδώ θα δοκιμάσεις ξεχωριστά κυκλαδίτικα τυριά, αυγά με παστουρμά που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου, αρνίσια σουτζουκάκια που λιώνουν στο στόμα και μοσχαρίσια κεφτεδάκια που γίνονται ανάρπαστα. Σκέψου τώρα να έχεις δώσει ραντεβού με το παρεάκι για χαλάρωση και τσιμπημα μετά τη δουλειά και να σου σκάει στη μύτη το σπιτικό κοκκινιστό μοσχαράκι, τι να λέμε τώρα. Και για τους πιο απαιτητικούς, θα πρότεινα τα μοσχαρίσια μάγουλα. Είναι τόσο λαχταριστά και πεντανόστιμα που σίγουρα είναι από τα πιάτα που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Όλα χειροποίητα, το τραχανότο με τα μανιτάρια, η σφακιανή πίτα, ο γαύρος μαρινάτος. 

    Στον Πίπι, το ποτήρι δε μένει ποτέ άδειο, αφού θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα για να συνοδεύσεις τους μεζέδες σου αλλά και κρασάκι και, φυσικά, μπυρίτσα δροσερή και αναζωογονητική. Να σημειωθεί ότι κάποιες μέρες παίζουν φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, όπως γαύρος και καλαμαράκια, που δίνουν πιο έναν πιο νησιώτικο αέρα στο τραπέζι σου. Επίσης, τις χειμωνιάτικες Κυριακές, το ψήσιμο της γουρουνοπούλας είναι ένα από τα (σούπερ θεσπέσια) highlights που δεν πρέπει να χάσεις, thank me later. 

    Με ρεμπέτικα και έντεχνα να παίζουν στα ηχεία και να συνοδεύουν τα τσουγκρίσματα των ποτηριών και τις εκρηκτικά γευστικές πηρουνιές, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και παρεΐστικη – θαρρώ πως δεν υπάρχει πιο ιδανική συνθήκη για απολαυστικές στιγμές με φίλους, πραγματικά καλό φαγητό και άφθονη καλή διάθεση. Είσαι έτοιμος να αφεθείς άνευ όρων στην απόλαυση; 

    Μεζεδοπωλείο Πίπις
    Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Αθήνα, τηλ. 6976615881
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Οι κρέπες - οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα - είναι κάτι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot