Η Αθήνα επιστρέφει στις γειτονιές της, εκεί που όλα είναι μια απόσταση ποδαλιάς, ανάμεσα στις πλατείες και τα δέντρα, κάτω από βουκαμβίλιες, στα πιο γραφικά σοκάκια που ξυπνούν μνήμες παλαιότερων, πιο ρομαντικών και αθώων εποχών. Για το Περιστέρι, το Rivolini υπηρετεί ακριβώς αυτές τις αξίες. Βρίσκεται στην καταπράσινη Πλατεία Πρωτομαγιάς – όπου απλώνει τα τραπέζια του – και σερβίρει μερικές από τις πιο ξεχωριστές νοστιμιές που έχει να προσφέρει η περιοχή.
Οι παλιότεροι, θα το θυμούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 80’, στα τέλη της νέας χιλιετιρίδας έβαλε λουκέτο όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης. Το 2020, ο χαρισματικός σεφ Άγγελος Φωκάς το ανέλαβε, του έδωσε αγάπη και φροντίδα – όπως αυτή που δίνει στα πιάτα του – και το επανέφερε στο στάτους του «εξαιρετικού». Σήμερα, μιλάμε για τον απόλυτο προορισμό που σέβεται τον επισκέπτη και επενδύει σε έναν ιδανικό συνδυασμό ποιότητας-τιμής, έχοντας μια πρόταση στο μενού του για τον καθένα ξεχωριστά.
Δε γίνεται να μην εκτιμήσεις τις πρωτότυπες συνταγές και τους μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως στην τραγανή μπρουσκέτα «της αρχής», με ντομάτα μαριναρισμένη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ολόφρεσκη ρόκα και μαγιονέζα τρούφας ή στα μανιτάρια a la creme, που έρχονται ζεστά-ζεστά, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο τηγάνι, απλά πεντανόστιμα. Κάθε τι εδώ, φτιάχνεται a la carte την ώρα της παραγγελίας σου, διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόλαυση.
Λαμπιόνια που φωτίζουν το πλακόστρωτο, οικογένειες, χαρές, από την κουζίνα καταφθάνουν με χαμόγελο από την ομάδα του τα «κυρίως»: μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ψημένη στην εντέλεια – ζουμερή και τρυφερή – συγκλονιστική μπολονέζ φούρνου με υπέροχο μοσχαρίσιο κιμά, ωραιότατο μπιφτέκι με μανιτάρια και ροκφόρ. Το εστιατόριο ό,τι κι αν προτείνει, είναι φροντισμένο και καλομαγειρεμένο, από την απλότητα του ζυμωτού χειροποίητου ψωμιού μέχρι το πιο ιντελέξουαλ πιάτο.
Ασφαλώς θα έρθεις για την πίτσα american style σε ταψί, που είναι μια εμπειρία από μόνη της, αλλά και για τις αναζωογονητικές σαλάτες, όπως η ομώνυμη Rivolini Chef, με iceberg, μπέικον, κοτόπουλο, ντοματίνια, κρουτόν, αυγά, αγγούρι, flakes παρμεζάνας και λαχταριστή σως, ακόμα και για burgers, που «βάζουν κάτω» πολλά επώνυμα μπεργκεράδικα στην γεύση! Δοκίμασε επίσης τα σκορδοπιτάκια, και θα μας θυμηθείς!
Rivolini
Ανθέων 60, Περιστέρι, τηλ. 2105014948
Facebook | Instagram