spot_img
More

    Νέα σεζόν, νέοι στόχοι: Που να κάνεις γυμναστική-pilates-yoga φέτος στην Αθήνα

    Νους υγιής εν σώματι υγιεί

    Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως η γυμναστική ωφελεί το νου και τις σχέσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Όποιο είδος άθλησης και έκφρασης κι αν σου κερδίσει την καρδιά, κάνει τον εγκέφαλό σου να παράγει ενδορφίνες, οι οποίες «φέρνουν» την αίσθηση της ευτυχίας. Ακόμα κι αν πάσχεις από κλινική κατάθλιψη. Και το σπουδαιότερο; 30 μόλις λεπτά αρκούν για να κάνεις στροφή 180 στη ζωή σου. Τα σωματικά οφέλη τα θεωρούμε δεδομένα κι αυταπόδεικτα. 

    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μπορεί να μπουστάρει την αυτοπεποίθηση σου και να βελτιώσει τον τρόπο που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου, ενώ προλαμβάνει το Αλτσχάιμερ και οξύνει τη μνήμη. Μπαίνοντας στο φθινόπωρο, δεν είναι η καλύτερη στιγμή να ανασυνταχτείς και να βρεις νέα πατήματα; Ξεχωρίσαμε τα παρακάτω studios για να σε βοηθήσουν να πετύχεις όλους τους στόχους σου!

    Pilates 

    Το πιλάτες είναι ένας τύπος άσκησης του νου και του σώματος που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Γερμανό γυμναστή Γιόζεφ Πιλάτες, από τον οποίο πήρε το όνομά του. Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες ούτως ώστε να ενισχύουν τη δύναμη και την ισορροπία στους κοιλιακούς μυς, δηλαδή τον πυρήνα. Προσφέρει βελτιωμένη ευελιξία της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων, καλύτερη στάση του σώματος, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και βοηθά στην αποκατάσταση τραυματισμών, σε περίπτωση που έχεις. 

    Yoga

    Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή όπως επίσης και ένα σύστημα εξάσκησης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. H ετυμολογία της λέξης yoga πηγάζει από τη λέξη «yug» όπου στα σανσκριτικά (αρχαία ινδικά) σημαίνει «Ένωση». Ο εννοιολογικός ορισμός της αναφέρεται στην ένωση του σώματος με την αναπνοή, της αναπνοής με τον νου και του νου με το πνεύμα. Η πρακτική της λοιπόν είναι ένα άριστο workout με αναρίθμητα οφέλη αλλά και μια θέση ζωής. 

    Aerial

    Το aerial θα λέγαμε πως είναι ένας συνδυασμός yoga και ακροβατικής. Ανάλογα με τoν instructor και την τάξη που θα επιλέξεις να παρακολουθήσεις αυτή η ισορροπία σίγουρα θα μετακινηθεί –άλλοι επιλέγουν να δώσουν έμφαση στην ακροβατική και την εκτέλεση εντυπωσιακών ασκήσεων, ενώ άλλες φορές η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά της ενδυνάμωσης και της γιόγκα. Όπως και να’χει προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας, ρυθμίζει τις ορμόνες, οξυγονώνει τον εγκέφαλο και δεν είναι ποτέ βαρετό! 

    Pole 

    Πρόκειται για έναν αρμονικό συνδυασμό χορού και ακροβατικών εκτελεσμένων με τη βοήθεια μίας κάθετης μεταλλικής ράβδου, η οποία μπορεί να είναι σταθερή ή να περιστρέφεται ελεύθερα γύρω από τον άξονά της, ανάλογα με την ώθηση που ασκεί ο/η χορευτής/τρια. Το pole dance δίνει έμφαση στην προπόνηση όλου του σώματος, αναπτύσσει σοβαρή δύναμη του άνω μέρους του σώματος και του κορμού, συντονισμό και ευλυγισία και συνδυάζει cardio, προπόνηση με το βάρος του σώματός σου και έκφραση.

    Χορός

    Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην δυνατότητα έκφρασης συναισθημάτων κλπ. Μέσω της κίνησης του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος και κατατάσσεται σίγουρα περισσότερο στις τέχνες παρά στα αθλήματα, τα οφέλη του όμως είναι πολλά, ανάμεσά τους η επικοινωνία σου με το σώμα σου, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και ασφαλώς η εκγύμναση. 

    Γυμναστήριο 

    Το γυμναστήριο δεν είναι απλώς ένα μέρος για άσκηση. Είναι το μέρος που πηγαίνουμε για να εκτονωθούμε, να καθαρίσουμε το μυαλό μας, για να κοινωνικοποιηθούμε, αλλά και για να αξιοποιήσουμε όλα τα όργανα και προγράμματα εκγύμνασης που προσφέρει. Για τον λόγο αυτό, ένα καλό γυμναστήριο πάντα μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη και προτίμηση των μελών του, με καθαρό, συντηρημένο εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό. Είναι το Α και το Ω της γυμναστικής.