Η Αθήνα αλλάζει την εστιατορική της φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια, διευρύνοντας τη γαστρονομική οπτική, έξω από σύνορα και στεγανά, συνδέοντας στοιχεία από κάθε διεθνή κουζίνα, που πλέον είναι οικεία στους εραστές της γεύσης και των νέων γαστριμαργικών εμπειριών.
Στο Παγκράτι, από τις γειτονιές που φιλοξενούν έντονη εστιατορική δραστηριότητα, με καινοτόμες προσθήκες, το Sapou εντυπωσιακό και συγχρόνως τόσο οικείο, γράφει τη δική του ιστορία, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία fine dining, μέσα από ιδιαίτερα πιάτα που συνδέουν τις πιο νόστιμες λεπτομέρειες της Μεσογειακής κουζίνας, που πλέκονται δημιουργικά ανάμεσα σ’ επιρροές από την παράδοση της Ασίας και της Αμερικής και vice versa.
Το Sapou ξεκίνησε τη διαδρομή του από το νησί της Αντιπάρου και στη συνέχεια έκανε αισθητή τη δυναμική του παρουσία και στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Αντήνορος και Ναϊάδων. Έκτοτε η λειτουργία ακολουθεί τη ροή των εποχών κι έτσι στο Παγκράτι θα το βρεις ανοιχτό από Οκτώβρη ως Μάη, ενώ τους υπόλοιπους μήνες μπορείς να το αναζητήσεις να ενθουσιάζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο,στην Αντίπαρο.
Ο ιδιοκτήτης και head chef Γιάννης Σαπουντζής, αποτυπώνει στα πιάτα του μια δημιουργική διαφορετικότητα που συνδυάζει τις κλασσικές αξίες με τους νεοτερισμούς, σε ένα αποτέλεσμα με ουσιώδη νοστιμιά και επίκεντρο τις καλοδιαλέγμενες πρώτες ύλες. Η πολυτελής σάλα, με τις χίλιες ιστορίες και εικόνες, φροντισμένη από το χέρι της συζύγου του chef, Φιλιώς Μπουρνά, υποδέχεται τους συνδαιτυμόνες, δημιουργώντας τις ιδανικότερες συνθήκες για ένα υπέροχο γεύμα από την αρχή ως το τέλος του. Τραπέζια, στρωμένα με χαρακτηριστικά σικάτο τελετουργικό, αποτελούν μικρά έργα τέχνης που πάνω τους δημιουργούνται ισχυρές γευστικές αναμνήσεις. Τα φινετσάτα σερβίτσια υποδέχονται ένα μενού που ακολουθεί χειμερινές συντεταγμένες, βασισμένο σ΄ολόφρεσκα θαλασσινά, κατευθείαν από το βυθό και κρεατικά αρίστης ποιότητας, από φάρμες της Αμερικής.
Η θαλπωρή που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα σου δίνει το χώρο να απολαύσεις πιάτα με βαθιά νοστιμιά, όπως καβουροσαλάτα με βασιλικό καβούρι και ponzu sauce ή linguini με τεχνική al limone με tartar ωμής καραβίδας. Το steak hache με πατάτες τηγανιτές, είναι ένα πιάτο με ευρωπαϊκές και ασιατικές καταβολές, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μπιφτέκι, με κρέας τεσσάρων διαφορετικών κοπών, που όμως διαφέρει από τη γαλλική συνταγή, καθώς συνοδεύεται από teriyaki sauce και ιαπωνική μαγιονέζα kewpie, δίνοντας ένα ενδιαφέρον ιαπωνικό twist. Τέλος στο Sapou θα γευτείς το πιο τρυφερό rib eye σε μεγάλη μερίδα, που μπορούν να μοιραστούν ως τρία άτομα, ενώ επιβάλλεται να επιλέξεις ως επίλογο την υπέροχη Pavlova με φρούτα του δάσους και αφράτη σαντιγί.
Ένα τόσο καλά μελετημένο και καλοδουλεμένο μενού, δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από μια εξίσου αξιόλογη wine list με ετικέτες από τους καλύτερους εγχώριους και ξένους αμπελώνες, ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό pairing για μια πραγματικά ολοκληρωμένη απόλαυση, ενώ η δυνατή μπάρα σερβίρει classic signature και cocktails καθώς και premium ετικέτες σε tequila και whiskey, για όσους επιθυμούν να χρωματίζουν κάθε τους στιγμή με εκλεπτυσμένη λεπτομέρεια.
Στο Sapou κάθε στιγμή είναι μια πολύτιμη εμπειρία, με προσλαμβάνουσες που εμπεριέχουν το στοιχείο της καλλιτεχνίας σε κάθε επίπεδο. Ένας χώρος με χαρακτηριστική γοητεία, από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τέχνη της φιλοξενίας, για ανθρώπους που ξέρουν να απολαμβάνουν, δεν μπορεί παρά να συγκινήσει την αισθητική μας.
Sapou Athens
Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
sapou.gr | Facebook | Instagram