Τον μεζέ ο Έλληνας τον έχει στο κύτταρό του: Πουθενά αλλού στον κόσμο το φαγητό δεν έχει την σημειολογία που έχει εδώ, το Διονυσιακό παρελθόν του «έξω καρδιά», του «πάμε να φάμε να ξεσκάσουμε», τον πλούτο της κουζίνας μας. Η Φυσαρμόνικα όλα αυτά τα γνωρίζει καλά. Και τα τιμά χρόνια τώρα με τον πιο επάξιο τρόπο, παίζοντας τη «μελωδία» της νοστιμιάς, με υπέροχους δημιουργικούς μεζέδες σε ακόμη πιο υπέροχες τιμές.
Πάνω στη Μεσογείων, κι όμως τόσο «μακρυά» της, εδώ η πλάση έχει μόνο χαμόγελα, ικανοποίηση και παρέες κάθε ηλικίας, έχει το ωραίο φρεσκάρισμα στον χώρο μετά από μια πρόσφατη ανακαίνιση, έχει το αλφαβητάρι των αποσταγμάτων, εύστοχες επιλογές σε κρασιά, ακόμα και cocktails. Με τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα, μόνο εγκάρδια, φιλόξενα vibes, σβέλτο service και ένα μενού που ανανεώνεται συχνά-πυκνά πατώντας στην παράδοση και φέρνοντάς την στο «σήμερα».
Δεν γίνεται να μην ενθουσιαστείς με το άρτια χυλωμένο κριθαράκι με τρυφερά, πεντανόστιμα μοσχαρίσια μάγουλα, τα mini burgers προβατίνας με καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα τρούφας – μπουκιά και συγχώριο – το πρωτότυπο «χουνκιάρ ταρτάρ», με ζουμερό ελληνικό μοσχαρίσιο φιλέτο που σερβίρεται με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Όλα φτιαγμένα με φροντίδα, διαλεγμένα ένα-προς-ένα τα προϊόντα του μικροπαραγωγού, τα ολόφρεσκα λαχανικά, τα ποιοτικά κρέατα και στη φιλοσοφία της «μοιρασιάς», της παρέας, για να τα απολαύσεις όλα.
Δε λείπουν κι οι vegan επιλογές, όπως οι viral πλέον φτερούγες κουνουπιδιού με πάστα από φασόλια – απλά εξαιρετικές – ή τα εκμαυλιστικά πλευρώτους που ψήνονται στην εντέλεια στη σχάρα και σερβίρονται με φλοίδες γραβιέρας, ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο και πέρλες λεμονιού. Νους και φαντασία και φροντίδα για όλη την παρέα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το μαγαζί το έχει ερωτευτεί εδώ και χρόνια η Αθήνα, ή πιο συγκεκριμένα το ανήσυχο, ψαγμένο, στυλάτο, καλοζωισμένο με την καλή έννοια και «μέσα στα πράγματα» κομμάτι της αλλά και όλες οι ηλικίες και όλοι οι καλοφαγάδες. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι παραδόξως για έναν χώρο που θα πας πρωτίστως για να φας, θα πιεις και τα πιο δημιουργικά cocktails φτιαγμένα με ελληνικά αποστάγματα: Όπως η φρουτώδης «Σουσουράδα», με λεμοντσέλο και τσίπουρο, σουμάδα της γιαγιάς και δροσερές φράουλες ή το έξοχο «Γκρικ Λόβερ» φτιαγμένο με ελληνικό τζιν που κλείνει το μάτι στα φρούτα του πάθους, στο μοσχολέμονο, στον κάρδαμο, στο μέλι και την πιπερόριζα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό όξινο και μια ελαφριά αψάδα, αποτέλεσμα.
Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα θρυλικά πλέον Σοκολακατανέματα, με λευκή και μπίτερ σοκολάτα, κομματάκια brownies και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και θα μας θυμηθείς.
Φυσαρμόνικα Μεζεδοποτείον
Λεωφ. Μεσογείων 180, Χολαργός, τηλ. 2106564388
www.fysarmonika.gr | Facebook | Instagram