spot_img

Κεμπαμπτζίδικον το Γνήσιον: Στα χνάρια του γνήσιου κεμπάπ με αυθεντικό άρωμα Ανατολής, σε Βούλα και Καισαριανή

Η γαστρονομία της Ανατολής, έχει ιστορία που εκτυλίσσεται από τα βάθη του χρόνου, αρωματισμένη με τα βαθιά αρώματα των μπαχαρικών να δίνουν μια αίσθηση μαγικά γευστική, που όμοια της δεν υπάρχει. Μια κουζίνα πλούσια σε συνταγές και γενναιόδωρη στα υλικά και τη νοστιμιά, που οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας, εισήγαγαν από το 1922 στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, διευρύνοντας τη κατά πολλά επίπεδα. 

Ανάμεσα στα τόσα εδέσματα που μας ξυπνάνε ακόμα και σήμερα τρυφερές μνήμες του παρελθόντος, το κεμπάπ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπου η τεχνική κι η ισορροπία των φρέσκων υλικών δίνουν ένα ξεχωριστό γευστικό αποτέλεσμα. Το γνήσιο κεμπάπ δε φλυαρεί σε υλικά, αλλά ξεχωρίζει για τη μεστή γεύση του καλοζυμωμένου κιμά που πλάθεται με τα καλύτερα μπαχαρικά και ψήνεται άρτια στα κάρβουνα, βγάζοντας τα αρώματα του. Το τέλειο, το αυθεντικό, το πιο νόστιμο όπως θα το βρεις στο Γνήσιον στη Βούλα αλλά και την Καισαριανή.

Στους καλαίσθητους χώρους που σε καλωσορίζουν με φιλόξενη διάθεση και πλατιά χαμόγελα, η διακόσμηση κι η ζεστασιά, σε ταξιδεύουν σε εικόνες του παρελθόντος, γεννώντας σου την επιθυμία να γευτείς όλα εκείνα τα πιάτα που μυρίζουν άρωμα ιστορίας. Τα φρεσκότατα κι άριστης ποιότητας υλικά θριαμβεύουν στο Κασερλί κεμπάπ με τα κομμάτια από κασέρι να λιώνουν στο στόμα και το Άδανα με την καυτερή πιπεριά να δίνει μια υπέροχη πικάντικη νότα. Το Σις και το Ισκεντέρ εξίσου μοναδικά να εξερευνήσεις και τέλος το άχαστο Γιαουρτλού, με την κόκκινη σάλτσα από ολόφρεσκη ντομάτα και τη σως γιαουρτιού, διαθέτουν μια παλέτα γεύσεων κι αρωμάτων που μένει βαθιά χαραγμένη σε κάθε αίσθηση.

Τα τραπέζια στο Γνήσιον κάθε μέρα στρώνονται περιποιημένα για να γεμίσουν με κάθε μεζέ που θα σου πλημμυρίσει με ευφορία την ψυχή. Αυθεντικός παστουρμάς και σουτζούκι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, πιπεριές πικάντικες ψητές στα κάρβουνα με λαδόξυδο και μαϊντανό, αλλά και ζουμερά μοσχαρίσια συκωτάκια στο χάλκινο μπακίρι και αυγά μάτια με τραγανές πατάτες και σουτζούκι, είναι μια καλή εισαγωγή για ένα λουκούλλειο γεύμα με την αρχοντιά της Ανατολής. Η σχάρα δίνει ρεσιτάλ εξαιρετικού ψησίματος, με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι Angus και το μπριζολοκάλαμο Λιβαδειάς να λιώνουν τρυφερά στο στόμα και να προκαλούν μεγατόνους απόλαυσης.

Για όσους επιμένουν στη γοητεία των τυλιχτών, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από Σουτζούκ Λουκούμ με φέτα, μοσχαράκι γάλακτος, καλαμάκια κοτόπουλου και χοιρινού, φαλάφελ κ.α., μέσα σε αφράτη πίτα με ολόφρεσκα υλικά, που δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο, ενώ οι γενναιόδωρες ποικιλίες ενισχύουν το μοίρασμα στην παρέα, ανάμεσα σε μια πανδαισία γεύσεων που συναρπάζει όλους εκείνους που εκτιμούν την υψηλή ποιότητα και το καλό φαγητό.

Το Γνήσιον δεν χαρίζει μόνο μοναδικές γευστικές εμπειρίες, αλλά αποτελεί ένα μονοπάτι που μας ταξιδεύει στις πιο μαγικές γαστριμαργικές ιστορίες με μεθυστικό άρωμα από τα βάθη της ανατολής, μας διηγείται τα χρονικά της παράδοσης των ανθρώπων που ταξίδεψαν από την Πόλη και τη Σμύρνη για να μας χαρίσουν στο σήμερα τα πιο νόστιμα πιάτα που καθρεφτίζουν το μεράκι αλλά και την τέχνη της νοστιμιάς.

Κεμπαπτζίδικον Το Γνήσιον
Βασιλέως Παύλου 82, Βούλα, τηλ. 2108951131
Υμηττού 50, Καισαριανή, τηλ. 2107227022 
www.kbb1922.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

«Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot