Υπάρχει μια μαγική ιδιότητα που διαθέτουν οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, να σε ταξιδεύουν πίσω σε αναμνήσεις, αγαπημένους ανθρώπους και αγαπημένες στιγμές. Και ακριβώς αυτό ενθαρρύνει η υπέροχη κουζίνα του Κότταβου στο Περιστέρι, δημιουργώντας συνταγές με μεράκι, εμπνευσμένες από την ελληνική γαστρονομική παράδοση και δοσμένες μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, που δεν μπορεί παρά να σου ξυπνήσουν μνήμες και αισθήματα.
Κότταβος ήταν ένα παιχνίδι ευστοχίας και επιδεξιότητας που έπαιζαν στην αρχαία Ελλάδα, στα συμπόσια. Την ίδια επιδεξιότητα θα βρεις και σε κάθε καλοδουλεμένο πιάτο του υπέροχου αυτού νέο-ταβερνίου που λειτουργεί από το 2019 και στολίζει με τη γοητεία του την οδό Μιλτιάδου. Άρτια σε κάθε επίπεδο, κάθε επιλογή φτάνει στο τραπέζι σου τιμώντας την εντοπιότητα και την εποχικότητα των συνταγών αλλά και των φρέσκων πρώτων υλών από μικροπαραγωγούς, που μεταμορφώνονται από το χέρι του chef Κωνσταντίνου Σταύρου σε μικρά γευστικά θαύματα.
Η σάλα που εκτείνεται σε δυο επίπεδα, αποπνέει την αίσθηση ενός φιλόξενου αρχοντικού με τη χαρακτηριστική, αθηναϊκή αίγλη του παρελθόντος. Ανάμεσα στα καλογυαλισμένα σκαλιστά έπιπλα και τις vintage πινελιές που μαγνητίζουν με νοσταλγία το βλέμμα σου, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να απολαύσεις με την παρέα σου ονειρικές γεύσεις από όλη την Ελλάδα.
Το μενού χαρτογραφεί την ελληνική κουζίνα από άκρη σε άκρη του τόπου μας, όπως εκείνη πλάστηκε μέσα από τις συνταγές των γιαγιάδων και των μαμάδων μας, δίνοντας νέα πνοή, με φρέσκια οπτική και εμφάνιση. Ανά δεκαπενθήμερο ο κατάλογος διανθίζεται με «Γεύσεις από τον Τόπο μας», ένα project που εισάγει έξτρα πιάτα από Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και άλλα μέρη της χώρας, με έντονη γαστρονομική παράδοση και μας ταξιδεύει μοναδικά, προς κάθε γευστική συντεταγμένη.
Οι εκλεκτής ποιότητας πρώτες ύλες και η μαεστρία της κουζίνας, αποτυπώνονται σε λαχταριστά πιάτα όπως οι σιουφιχτές μακαρούνες Ηρακλείου με κιμά κοτόπουλο, κρέμα γραβιέρας Κρήτης, φρέσκα μυρωδικά, πάστα μανιταριών και τρούφας, με γήινο ταπεραμέντο, ή το σοφρίτο ψαρονέφρι στο τηγάνι με σάλτσα σκόρδου και μηλόξυδο, που σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας αποπνέοντας μια ιδιαίτερη λεπτότητα.
Για όσους λατρεύουν τις κρητικές γεύσεις, ο Ντάκος με παξιμάδι σταρένιο, ντοματίνια, ανθότυρο Κρήτης, κρεμμύδι τουρσί, κρίταμο, αλατσοελιά, κάπαρη και σως ελαιόλαδο – πετιμέζι, μοσχομυρίζει καλοκαίρι και θαλασσινή αρμύρα, ενώ το διάφραγμα μόσχου Νάξου με πράσινη σάλατα που μόλις προστέθηκε στο μενού είναι μια αποκάλυψη που οφείλεις να δοκιμάσεις.
Ένας χώρος που αμέσως θα σου μεταφέρει ζεστασιά και αίσθηση πηγαίας φιλοξενίας, ο Κότταβος είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και την καλή παρέα. Η εντυπωσιακή σάλα και η χαριτωμένη αυλίτσα με τα χαρακτηριστικά fer forgé τραπεζοκαθίσματα και τις φυλλωσιές προσφέρονται για εκλεπτυσμένα, σύγχρονα συμπόσια, με μεγάλη ποικιλία σε εμφιαλωμένα αποστάγματα ούζου, τσίπουρου και τσικουδιάς αλλά και με μια εξαιρετική wine list από ελληνικό αμπελώνα. Κάθε μικρή λεπτομέρεια θα σε κάνει αναμφίβολα να τον αγαπήσεις κάθε φορά και για ένα νέο λόγο.
Κότταβος
Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ. 2105757997
Facebook | Instagram