spot_img

Ο γευτικότερος επαναπροσδιορισμός της κρεατοφαγίας στο Medouli Chop House στην Αργυρούπολη

Το απόλυτο όνειρο κάθε λάτρη της κρεατοφαγικής κουζίνας, γίνεται πραγματικότητα γευστικής περιήγησης, στο Medouli Chop House στην Αργυρούπολη, μέσα από μονοπάτια που συνδυάζουν τη νοστιμάδα της παράδοσης με τις premium κοπές και τεχνικές.

Ο chef Γιάννης Μουζακίτης, εξαργυρώνοντας την εμπειρία αλλά και τη βαθιά γνώση προς το αντικείμενο, δημιούργησε έναν ζεστό και μοντέρνο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της κρεατοφαγίας, καθώς εδώ ο πρωταγωνιστής είναι το κρέας σε κάθε του μορφή και διάσταση, πάντα με γερές δόσεις απόλαυσης.

Η Λεωφόρος Αλεξιουπόλεως, γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το Medouli Chop House, κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά. Μια μοντέρνα σάλα που εκπέμπει ζεστασιά και άνεση, με το ξύλο να κυριαρχεί στο χώρο, δίνει στον όρο φιλοξενία τη σύγχρονη του μορφή, ενώ το παρεϊστικο κλίμα ενθαρρύνει το μοίρασμα στη μέση όλων των πιάτων, ώστε να δοκιμάσεις πολλές και διαφορετικές γεύσεις.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές κρέατος σε κάθε μορφή, κοπή και τρόπο μαγειρέματος. Η σούβλα, η σχάρα κι ο φούρνος έχουν την τιμητική τους, δίνοντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο γεύση, ισορροπημένο σε κάθε επίπεδο, για απόλαυση ως το μεδούλι, σε ό,τι κι αν επιλέξεις. 

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, η υψηλή ποιότητα γίνεται αμέσως αντιληπτή ακόμα και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η πατατοσαλάτα με πατάτες baby, μαγιονέζα μεσογειακή αρωματισμένη με δεντρολίβανο και ρίγανη, απάκι Κρήτης, αρσενικό Νάξου και λάδι τρούφας και η σπανακόπιτα της Ρόζας, με χόρτα μυρωδικά και φέτα, αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών κι ανοίγουν την όρεξη για το υπέρτατο κρεατοφαγικό γεύμα που έπεται.

Γενναίες μερίδες που καταφθάνουν πάνω σε ξύλα κοπής ξυπνάνε μέσα σου μια απέραντη όρεξη να δοκιμάσεις τα πάντα. Το κοτόπουλο σούβλας, τραγανό απ’ έξω και ζουμερό από μέσα, με πατάτες τηγανητές, λαχανικά ψητά εποχής και honey mustard sauce καθώς και το λουκάνικο μαύρου χοίρου, από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα στον αθηναϊκό κρεατοφαγικό χάρτη αυτή τη στιγμή, κερδίζουν όλες τις αισθήσεις.

Στο Medouli, το κοντοσούβλι περνάει σε άλλη γευστική διάσταση, ενώ για εκείνους που αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχουν premium κοπές σε χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, όπως χοιρινή tomahawk μοναδικά ψημένη, πάνω στην καυτή σχάρα με πατάτες τηγανητές και αγιολί dip, αλλά και μοσχαρίσια T-bone, ζουμερή και προκλητικά λαχταριστή. Ο απόλυτος παράδεισος για κάθε πραγματικό meat lover, το μεδούλι σιγοψημένο μέχρι να γίνει λουκούμι, σερβίρεται ζεστό και τρυφερό με το κόκκαλο, και αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή δοσμένη με σύγχρονη λεπτότητα.

Το μενού κρατώντας μια βασική δομή, ανανεώνεται πολύ συχνά δίνοντας νέες επιλογές σε πιάτα ημέρας, ενώ αυτό το χειμώνα αναμένεται η προσθήκη στο καυτό roaster, από επιπλέον μοσχαρίσιες κοπές σχάρας ως σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, παίζοντας δημιουργικά με την εποχικότητα των πρώτων υλών.

Η ψαγμένη wine list από ελληνικό και ξένο αμπελώνα καθώς και μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες ενισχύουν το παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί εμφανώς σε όλο το χώρο. Το Medouli Chop House στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει ήδη καταφέρει να βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για ποιοτική κρεατοφαγιά, ενώ μέσα από κάθε ποιοτική επιλογή του καταλόγου, διαφαίνεται μια πολλά υποσχόμενη μελλοντική πορεία. 

Medouli Chop House
Λεωφόρος Αλεξιουπόλεως 31, Αργυρούπολη, τηλ. 2109944444
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot