spot_img

Η δημιουργική Μεσογειακή κουζίνα του Rakor στον Κεραμεικό κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον 

Αθόρυβο και προσανατολισμένο στην ουσία της δημιουργικής κουζίνας με άρωμα μεσογειακό, χωρίς περιορισμούς σε τεχνικές και υλικά, το Rakor παίζει με φρέσκες ιδέες, φρέσκες τροφές, ανοιγοκλείνοντας κύκλους δημιουργικότητας μέσα σε μια ζωντανή και εμπνευσμένη κουζίνα που δεν εφησυχάζει ποτέ αλλά εξελίσσεται συνεχώς, για να σκορπάει χαμόγελα ικανοποίησης. 

Υδραυλικός όρος για το εξάρτημα που συνδέει δύσκολες σωληνώσεις ή σε μια πιο σινεφίλ ορολογία, η σύνδεση των πλάνων, ώστε να δίνεται η εντύπωση της συνέχειας, το Rakor ενώνει ανθρώπους και δημιουργεί τις καλύτερες και πιο νόστιμες ιστορίες γύρω από τα τραπέζια του από το 2011 που άνοιξε στην περιοχή του Κεραμεικού. 

Το Rakor πάντα φιλόξενο, φιλικό, με ευχάριστη ατμόσφαιρα που πλάθεται μέσα από τη θετική ενέργεια των ικανοποιημένων συνδαιτυμόνων, διαθέτει ένα value for money μενού που εναλλάσσεται σε μηνιαία βάση, σε σύμπνοια με την εποχικότητα και την έμπνευση της ομάδας πίσω από τους πάγκους της κουζίνας. Το μεγάλο μυστικό της νοστιμάδας κάθε ιδιαίτερου πιάτου είναι η προέλευση των πρώτων υλών που επιλέγονται με τεράστια προσοχή, τόσο από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα, όσο και από τους πάγκους των βιολογικών λαϊκών αγορών. Η επαφή με τα φρέσκα υλικά, την αληθινή γεύση και το άρωμα τους, είναι η πηγή έμπνευσης που τροφοδοτεί την ομάδα με ιδέες και το μενού με νέες δημιουργικές εναλλαγές. Αληθινό φαγητό με ευκρίνεια και ειλικρίνεια.

Κάθε μικρή λεπτομέρεια στα ευπαρουσίαστα πιάτα, φτιάχνεται in house, το ολόφρεσκο και μοσχομυριστό προζυμένιο ψωμί δίνει μια ακόμη πινελιά πηγαίας φροντίδας, ενώ τα υπέροχα τυριά από τα νησιά μας και κάποια χειροποίητα τυριά και αλλαντικά που φτιάχνονται αποκλειστικά εδώ, μπορούν να ανοίξουν ένα υπέροχο γεύμα, συνοδεία κρασιού από την πολύ ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες από βιολογικές και βιοδυναμικές καλλιέργειες ελληνικού αμπελώνα ή με δροσερές μπύρες από τις καλύτερες ελληνικές ζυθοποιίες, ενισχύοντας το μοίρασμα και την καλή παρεϊστικη διάθεση. 

Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα και δυνατά χαρτιά, οι σούπες βελουτέ που μέσα από την υπέροχη γεύση τους, μαλακώνουν όλο σου το είναι κι επίσης εναλλάσσονται συνεχώς για να γευτείς διαφορετικές εκδοχές και γευστικούς συνδυασμούς. Οι κροκέτες παστίτσιο με σιγομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχάρι, μακαρονάκι, αφρό μπεσαμέλ με γραβιέρα Ρεθύμνου και τα mini burgers με χειροποίητο πατατόψωμο, αγιόλι μαύρης τρούφας, chutney κρεμμυδιού, σπιτική καπνιστή πανσέτα και καπνιστό τυρί Βερμίου, πρωτοστατούν σε αυτή τη γιορτή της εγχώριας παραγωγής που καθημερινά έχει την τιμητική της στο Rakor. Τέλος, το φιλέτο φρέσκου κόκκινου τόνου ψημένου στη σχάρα με βούτυρο φουντουκιού με lime, πουρέ σελινόριζας, crumble φουντουκιού με φύκια wakame είναι ένα πιάτο που καθρεφτίζει τη μαεστρία του μαγειρικού χεριού και μένει ανεξίτηλο στο γευστικό μνημονικό.

Όλη η γλυκιά επίγευση που αφήνει ένα ποιοτικό και φροντισμένο σε κάθε μικρή λεπτομέρεια γεύμα, κορυφώνεται στο επιδόρπιο και εδώ τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά ολοκληρώνουν μια υπέροχη γευστική περιήγηση. Στο Rakor θα σου προσφέρουν γευστικές εμπειρίες ουσιαστικές, αγνές κι όμορφες, χωρίς πολλή «φασαρία» και πόζες. Εδώ το καλό φαγητό εκτιμάται και προσφέρεται με πολλή αγάπη κι αυτό θα το εισπράξεις στο έπακρο σε ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις.

Rakor
Πλαταιών 10 & Γρανικού, Κεραμεικός, τηλ. 2117108877
rakor.rest Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot