spot_img

Ο Μίμης και η Άννα: Η κλασική αξία στον Κορυδαλλό, με αέρα ανανέωσης διδάσκει τι σημαίνει απόλαυση

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, υπήρξε ένα αλφαβητάρι ορόσημο με το όνομα «Τα καλά παιδιά», όπου οι ήρωες Άννα, Μίμης, Λόλα, Ρήγας, συντρόφευαν μέσα από τις ιστορίες τους τα παιδιά στα πρώτα τους σχολικά βήματα. Γυρνώντας στο σήμερα και στον Κορυδαλλό, το μεζεδοπωλείο ορόσημο Μίμης και Άννα, μας διδάσκουν την αλφαβήτα της γεύσης και της διασκέδασης, μέσα από πιάτα και αποστάγματα που δεν μπορεί παρά να σε παρασύρουν προς την ευδαιμονία.

Η πέτρινη μονοκατοικία της οδού Ασκληπιού 34, ανακαινίστηκε κι άλλαξε ολοσχερώς όψη, διατηρώντας όμως το γνωστό φιλόξενο περιβάλλον, την ζεστή ατμόσφαιρα και την ίδια ποιοτική προσέγγιση, καθώς ο ιδιόκτητης και chef Δημήτρης Τζιράκης πάντα δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην κουζίνα και μαζί με τη σύζυγό του Άννα προσφέρουν πιάτα που συνδυάζουν οικείες συνταγές με ένα ιδιαίτερο twist και εντυπωσιακό στήσιμο που σε προκαλεί και σε προσκαλεί σε λουκούλλεια γεύματα.

Η εντυπωσιακή βουκαμβίλια που πάντα θυμίζει την Άνοιξη, σε υποδέχεται και σε συνοδεύει στη χαρούμενη και γεμάτη θετική αύρα σάλα όπου ακούγονται μελωδίες κυρίως από την ελληνική ροκ σκηνή ξυπνώντας μέσα μας εφηβική διάθεση και μνήμες, ενώ το ανανεωμένο μενού με τις πολύ διασκεδαστικές ονομασίες πιάτων, αποτελεί ένα πραγματικό αλφαβητάρι γεύσεων που κατακτούν θριαμβευτικά τον ουρανίσκο.

Εν αρχή είναι η σαλάτα και το δυναμικό ξεκίνημα γίνεται με σαλάτα του χωριού, όπου ντομάτα, αγγούρι, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, μυρωδικά μουστάρδα και λαδόξιδο συναντιούνται μέσα σε ψητό καρβέλι και σκορπούν άρωμα ελληνικής υπαίθρου, ενώ κλασσική αξία παραμένει το κότσι ψημμένο sous-vide στο ρόνερ.

Το μερακλήδικο μπεεργκερ προβατίνας με ψωμάκι brioche, μπιφτέκι προβατίνας, ντομάτα, ψητό κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και sauce γιαουρτιού, συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές και τόνους απόλαυσης σε μια άλλη όψη του burger ενώ κατά ημέρες, οι επιλογές σε εδέσματα εμπλουτίζονται με κρέατα κοπής επιβεβαιώνοντας τον τίτλο γαστροκουτούκι για το μαγαζί.

Διαβάζοντας τον κατάλογο, σε κάθε τραπέζι ξεκινούν τα γέλια κι η κεφάτη διάθεση που αργότερα ενισχύονται με χειροποίητα οινόμελα και ρακόμελα που βράζονται με σπιτικό μέλι, ενώ κρασιά από ελληνικό αμπελώνα, αποστάγματα και κρύες craft μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, έρχονται να επισφραγίσουν μια τέλεια έξοδο, γεμάτη πηγαίο κέφι και μεγάλες δόσεις απόλαυσης σε κάθε επίπεδο. Άλλωστε, ανθρωποι ζεστοί κι άμεσοι, ο Μίμης κι η Άννα φροντίζουν τα πάντα να είναι στην εντέλεια, δημιουργώντας το πιο ζεστό περιβάλλον που θα σε αγκαλιάσει σαν φίλο από το καλωσόρισμα, ως το επανιδείν που θα υποσχεθείς φεύγοντας.

Ο Μίμης και η Άννα 
Ασκληπιού 34, Κορυδαλλός, τηλ. 2130144642 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot