Η θάλασσα είναι ένα στοιχείο μαγικό, που με χίλιους τρόπους ασκεί τη γοητεία της επάνω μας. Είναι οι εικόνες κι η αίσθηση του νερού, είναι κι οι θησαυροί της που όταν βρεθούν στο πιάτο μας, χαρίζουν μια ιδιαίτερη απόλαυση, λεπτεπίλεπτη και γεμάτη νοστιμιά.
Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, του Άγγελου και του Αντώνη Κωβαίου, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αναδεικνύονται τα εκλεκτότερα πιάτα υψηλής ψαροφαγίας, με ό,τι πιο φρέσκο και σπάνιο προσφέρουν τα ελληνικά πελάγη. Άλλωστε για τους αδερφούς Κωβαίους, η θάλασσα και το ψάρι, αποτελούν τρόπο ζωής και σαν γνήσιοι νησιώτες, μοιράζονται φιλόξενα τη γνώση και την εμπειρία τους επιλέγοντας ό,τι εκλεκτότερο βγάζουν τα δίχτυα των ψαράδων από τον τόπο καταγωγής τους, την Σχοινούσα και τις λοιπές Κυκλάδες ως το Βορρά, την Καβάλα, το ανατολικό Αιγαίο, τα Ιόνια νησιά, την Πρέβεζα και την Κρήτη.
Μπορεί το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες να βρίσκεται ψηλά στον Καρέα, χαρίζοντας απίστευτη θέα, όμως εδώ είναι σα να βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα, καθώς έχεις την τύχη να δοκιμάσεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά πρώτης γραμμής, όπως σφυρίδες, φαγκριά, συναγρίδες, ροφούς, στήρες, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια και χταπόδια, και λιγότερο γνωστά ψάρια αλλά ισάξια σε γεύση και όφελος, όπως τα σκαθάρια, οι πέρδικες, οι λούτσοι, οι κέφαλοι κι οι σκάροι και θαλασσινά είδη όπως τα στρειδόχτενα, οι κολιτσιάνοι ή αλλιώς ανεμώνες της θάλασσας, καθένα μαγειρεμένο με τρόπο που να αναδεικνύει τέλεια την πρώτη ύλη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα ασύγκριτης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας.
Στη φιλοσοφία της κουζίνας βρίσκουμε την προσήλωση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, που στηρίζουν την εντοπιότητα, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση κάθε μέρους των ψαριών, από το κεφάλι ως το αβγό, στηρίζοντας τη zero waste λογική (της οποίας σθεναρός πρόμαχος είναι και ο Άγγελος Κωβαίος), κάτι που ενισχύει την έμπνευση στην κουζίνα αλλά και την ποικιλία στις επιλογές που μπορείς να γευτείς. Η chef Φιλίτσα Καραμανλή κι η ομάδα της δημιουργούν πιάτα που υμνούν τόσο κλασσικούς και παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος, όπως η σχάρα και το τηγάνι αλλά και πιάτα που φέρνουν την ψαροφαγία στη σύγχρονη μορφή της, συνδυάζοντας άριστα, την τεχνική, την έμπνευση και τη μαεστρία!
Στο φιλόξενο χώρο, που φέρει διακριτικά στοιχεία αιγαιοπελαγίτικης αισθητικής, τα καλοστρωμένα τραπέζια φιλοξενούν τις πιο νόστιμες δημιουργικές επιλογές που ενθουσιάζουν τους λάτρεις της ψαροφαγίας και εισάγουν με τον καλύτερο τρόπο, όσους επιθυμούν να μυηθούν σε αυτή, σε έναν απέραντο κόσμο νοστιμιάς. Στο μενού φιγουράρουν τα καλύτερα της θαλασσινής γαστριμαργίας, όπως ψάρι αχνιστό, γιουβέτσι, φρικασέ και στιφάδο με άγρια μανιτάρια της ελληνικής γης, αλλά και φροντισμένα λεπτομερώς, ψάρια και τα θαλασσινά σε ωμές ή ημίπαστες παρασκευές αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα και τη γεύση τους. Εξαιρετικά πιάτα με ζυμαρικά με τους γνωστούς συνδυασμούς όπως η αστακομακαρονάδα, ή το γιουβέτσι με θαλασσινά που αχνίζουν πελαγίσια αύρα, αλλά και χειροποίητα ζυμαρικά όπως ραβιόλι αστακού ή ζυμαρικά με όστρακα και αβγοτάραχο, που μένουν αξέχαστα και σε μεταφέρουν νοερά στην ομορφιά των νησιών μας!
Ένα ποιοτικό γεύμα, αναβαθμίζεται ακόμα παραπάνω από το χώρο που φιλοξενεί τους συνδαιτυμόνες και το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες προσφέρει απλόχερα τη φιλοξενία του σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη λιτή πολυτέλεια με την οικειότητα και την άνεση, προσφέροντας άψογο σέρβις και μια μαγική θέα της Αθήνας από το βουνό έως τη θάλασσα που χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης στον επισκέπτη.
Υψηλή αισθητική στην παραμικρή λεπτομέρεια που αγκαλιάζει κάθε ιδιαίτερη περίσταση και γιορτή με το μοναδικό τρόπο που έχει δημιουργήσει το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Η θέα του μπορεί να είναι μαγευτική, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι η γεύσεις που εδώ φέρνουν την ψαροφαγία στο υψηλό βάθρο που της αξίζει.
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Παύλου Μελά 13, Βύρωνας, τηλ. 2107640240
balconycyclades.com | Facebook | Instagram