Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα οι προορισμοί για να εκπληρώσεις αυτόν τον στόχο υπάρχουν. Στις νόστιμες τάσεις της σεζόν υπάγονται τα πάντα όλα, ανάλογα τη διάθεση, το budget και τις γαστρονομικές σου προτιμήσεις.
Καμία άλλη χρονιά δεν κυριάρχησαν τόσο οι κοπές, που φέτος έχουν την τιμητική τους και τις βρίσκεις ιδανικές, με dry aged tomahawks, prime ribs, flanks, flaps, t-bones και striploins από τα εκλεκτότερα ζωντανά του πλανήτη να χαρίζουν το επιφώνημα της ηδονής του σαρκοφάγου. Η ιταλική κουζίνα από την άλλη, πιο κομψή και πιο ώριμη από ποτέ, αποτυπώνεται πλέον σωστά στην πόλη με ποιοτικά υλικά, προσεγμένα ζυμάρια που ωριμάζουν στωικά για ολόκληρα 24ωρα, αυθεντικά αλλαντικά και τυριά της γείτονος.
Ο μεζές, ως γνήσιος απόγονος του Διονύσου με το κρασάκι του και τα πειραγμένα πιάτα του, από την άλλη δε θα πάψει ποτέ να μαγνητίζει τα πλήθη – πως να το κάνουμε άλλωστε το μεζεδοπωλείο είναι εφεύρεση ελληνική. Το ψάρι, σφυρηλατημένο στο DNA μας επίσης θριαμβεύει, κλασικό και μοντέρνο σε σεβίτσε και ταρτάρ, πάντα από κάποιο καϊκι της όμορρης θάλασσας. Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται τετριμμένα, υπάρχει πάντα το χρώμα και η έξαψη μιας έθνικ κουζίνας για να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της παλέτας σου και να τραβήξεις ξανά προς τη δόξα του «συντρώγειν».