spot_img

Που θα φάμε καλά φέτος τον χειμώνα στην Αθήνα

Αν ένα από τα resolutions σου για το 2025 είναι να τρως καλά έξω, τότε σίγουρα μέσα στον χειμώνα οι προορισμοί για να εκπληρώσεις αυτόν τον στόχο υπάρχουν. Στις νόστιμες τάσεις της σεζόν υπάγονται τα πάντα όλα, ανάλογα τη διάθεση, το budget και τις γαστρονομικές σου προτιμήσεις. 

Καμία άλλη χρονιά δεν κυριάρχησαν τόσο οι κοπές, που φέτος έχουν την τιμητική τους και τις βρίσκεις ιδανικές, με dry aged tomahawks, prime ribs, flanks, flaps, t-bones και striploins από τα εκλεκτότερα ζωντανά του πλανήτη να χαρίζουν το επιφώνημα της ηδονής του σαρκοφάγου. Η ιταλική κουζίνα από την άλλη, πιο κομψή και πιο ώριμη από ποτέ, αποτυπώνεται πλέον σωστά στην πόλη με ποιοτικά υλικά, προσεγμένα ζυμάρια που ωριμάζουν στωικά για ολόκληρα 24ωρα, αυθεντικά αλλαντικά και τυριά της γείτονος. 

Ο μεζές, ως γνήσιος απόγονος του Διονύσου με το κρασάκι του και τα πειραγμένα πιάτα του, από την άλλη δε θα πάψει ποτέ να μαγνητίζει τα πλήθη – πως να το κάνουμε άλλωστε το μεζεδοπωλείο είναι εφεύρεση ελληνική. Το ψάρι, σφυρηλατημένο στο DNA μας επίσης θριαμβεύει, κλασικό και μοντέρνο σε σεβίτσε και ταρτάρ, πάντα από κάποιο καϊκι της όμορρης θάλασσας. Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται τετριμμένα, υπάρχει πάντα το χρώμα και η έξαψη μιας έθνικ κουζίνας για να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της παλέτας σου και να τραβήξεις ξανά προς τη δόξα του «συντρώγειν». 

ΟΧ Athens: Εδώ η προσιτή πολυτέλεια συνταντά την ποιοτική κρεατοφαγία 

Στην Αθήνα των χιλίων κι ενός προσώπων, δεν συμβαίνει κάθε μέρα να συναντάς γευστικά projects σαν το Ox: Ακολουθώντας το φίνο άρωμα μιας ζουμερής Tri Tip Black Angus μέσα στην πόλη, εδώ θα την βρεις με όλα της τα κομφόρ, ψημμένη άρτια, προικισμένη με τη θεία, μυρωδάτη κάπνα του κάρβουνου και το βουτυράτο καραμέλωμά από το ενδομυικό λίπος, πλαισιωμένη απ’όλο το «αλφαβητάρι» της ποιοτικής κρεατοφαγίας και της γκουρμέ νοστιμιάς.  Μην δυσανασχετήσεις όμως με όλα τα παραπάνω, το Ox δεν έχει τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα, δεν είναι παραλόγως ακριβό και τους «χωράει» όλους. Εξάλλου, συστήνεται σαν ψησταριά, αναβαθμίζοντας παράλληλα κάθε έκφανση...

Prosopa Restaurant: Προσιτό γκουρμέ με νου και φαντασία, στην Κωνσταντινουπόλεως

Αν θελήσεις να δώσεις το στίγμα μιας πιο σύγχρονης ιστορικότητας στην αθηναϊκή γεύση, μοιραία θα καταλήξεις στη γοητεία του Prosopa στην Κωνσταντινουπόλεως. Κανένα άλλο εστιατόριο από το πρόσφατο παρελθόν δεν έχει υπηρετήσει την comfort, προσιτή γαστρονομία με το πάθος και την περηφάνια του, με συνεχή, διακαή επανεφεύρεση, χέρι-χέρι με τον μικροπαραγωγό και τον οινοποιό, και όλο το συνταγολόγιο της μεσογειακής, δημιουργικής κουζίνας στη φαρέτρα του.  Ελαφρώς γκουρμέ, πολύ προσιτό, καθόλου επιτηδευμένο, το Prosopa συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα casual dining σε έναν ωραίο ηλιόλουστο χώρο, στον οποίο αισθάνεσαι καλεσμένος σε σπίτι φίλων. Σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα, με κάτι ζεστό...

Okra: Η δημιουργική ελληνική κουζίνα του 21ου αιώνα αλαμπρατσέτα με θέα-καρποστάλ, στην Μητροπόλεως

Ενίοτε πιστεύουμε πως οι άνθρωποι του κέντρου είναι οι πιο τυχεροί στο λεκανοπέδιο. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την ικανοποίηση του να έχεις τα πάντα σε απόσταση αναπνοής κι η λέξη «ανικανοποίητο» να μην υπάρχει στο λεξικό σου, αφού η Αθήνα έχει μια πρόταση για τον καθένα ξεχωριστά; Γι’αυτούς τώρα που λένε «το φαγητό μας χάλασε» και «πουθενά δεν βρίσκεις κάτι της προκοπής», το Okra έχει μια άλλη απάντηση.  Ανοίγοντας το γοητευτικό του rooftop πέρυσι - εκτός από μια θέα στον Ιερό Βράχο, που όσες φορές κι αν τον χαζέψουμε φωτισμένο και περήφανο θα αισθανόμαστε πάντα το ίδιο δέος - έφερε...

Από την Αντίπαρο ως το Παγκράτι, η κοσμοπολίτικη αύρα του Sapou, χαρίζει απαράμιλλες γευστικές συγκινήσεις 

Η Αθήνα αλλάζει την εστιατορική της φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια, διευρύνοντας τη γαστρονομική οπτική, έξω από σύνορα και στεγανά, συνδέοντας στοιχεία από κάθε διεθνή κουζίνα, που πλέον είναι οικεία στους εραστές της γεύσης και των νέων γαστριμαργικών εμπειριών. Στο Παγκράτι, από τις γειτονιές που φιλοξενούν έντονη εστιατορική δραστηριότητα, με καινοτόμες προσθήκες, το Sapou εντυπωσιακό και συγχρόνως τόσο οικείο, γράφει τη δική του ιστορία, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία fine dining, μέσα από ιδιαίτερα πιάτα που συνδέουν τις πιο νόστιμες λεπτομέρειες της Μεσογειακής κουζίνας, που πλέκονται δημιουργικά ανάμεσα σ’ επιρροές από την παράδοση της Ασίας και της Αμερικής και vice versa. Το Sapou...

La Bottega Da Marco: Οινο-φιλική Ιταλία και ωραία γαστρονομία στο Χαλάνδρι

Το μάτι σου αρχικά θα κολλήσει στη βιτρίνα. Στην οποία ξαποσταίνουν τα πιο λαχταριστά Ιταλικά αλλαντικά και τυριά περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους για να σερβιριστούν σε ένα περιποιημένο πλατό μαζί με ένα ωραίο ποτήρι κρασί στο παρακείμενο τραπέζι. Από τα ηχεία ακούγεται το «Nel blu, dipindo di blu» σαν ύμνος και σφραγίδα αυθεντικότητας συνάμα, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα χυλώνουν στην εντέλεια ένα risotto di fungi με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, βούτυρο μαύρης τρούφας και παρμεζάνα σε έναν χορό τεχνικής αρτιότητας και φροντίδας.   Το La Bottega Da Marco, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να πας τώρα στα κοντά Ιταλία, θα...

Canarino: Ιταλική κουζίνα με τους πιο απολαυστικούς νεωτερισμούς, στο Νέο Κόσμο

Τρεις λέξεις μόνο: δύναμη της δημιουργικότητας. Αυτό μας έρχεται σαν σύνοψη για να περιγράψουμε την ανανεωμένη τρατορία του Νέου Κόσμου, που έχει γίνει hit στις καρδιές των απανταχού λάτρεων της Ιταλικής κουζίνας: Κι αυτό, γιατί κανένα άλλο εστιατόριο δεν παντρεύει τον έλληνα μικροπαραγωγό, την ιταλική φινέτσα και την άρτια τεχνική στην παρασκευή με τον σεβασμό και την αγάπη που το κάνει το Canarino, όπως επίσης σε κανένα άλλο δεν θα βρεις σάλα σαν κι αυτή εδώ, με την αύρα του στιλάτου casual. Ανακαινισμένο πρόσφατα και με δυνατή κουζίνα, το εντυπωσιακό εστιατόριο της Ηλία Ηλιού ανανεώνει τη γευστική σκηνή της Puglia...

V1935 Roof Garden: Ταξιδεύοντας στην Ιταλία με θέα την Αθήνα 

Κομψή υπερπαραγωγή το ταρατσάτο ιταλικό που στεγάζεται στο κτίριο του V1935 luxury apartments. Με τρεις λέξεις: ποιότητα, φινέτσα, καλοπέραση. Οι θιασώτες της κουζίνας της χώρας των Καισάρων και των μονομάχων, εδώ θα βρουν κομψή art deco διακόσμηση, αναπαυτικές φερφορζέ και σκηνικό υψηλής αισθητικής.  Κυριότερα, θα βρουν όμως ένα μενού που καθηλώνει γευστικά, αποκύημα της εμπειρίας του certified pizzaiolo Λευτέρη Τσαουσάκη. Τα πολλά ταξίδια του στην Ιταλία συντέλεσαν στην εις βάθος γνωριμία του με την ιταλική κουζίνα. Με μεράκι και μαεστρία δημιουργεί μαγικές και να ανεπανάληπτες γεύσεις που μεταφράζονται σε απαράμιλλες εμπειρίες στους ουρανίσκους των επισκεπτών που τις δοκιμάζουν. Για’αυτό άλλωστε...

BurntBone: Θεαματική, γκουρμέ κρεατοφαγία στο Μαρούσι

Τις περισσότερες επενδύσεις σε κτήρια γραφείων φιλοξενεί το Μαρούσι, το οποίο ενισχύει εμφατικά το ρόλο του ως επιχειρηματικό κέντρο. Ανάμεσά τους, ανθίζει και μια νέα εποχή στον εστιατορικό χάρη της περιοχής, με τελευταίο - και πιο αντιπροσωπευτικό ως προς τη στιβαρότητα του εγχειρήματος - το BurntBone στην Αγίου Κωνσταντίνου.  Στα ηνία, ο Χάρης Χαστατζέρης, με πολλά γαλόνια στην εστίαση και ιδιοκτήτης του εστιατορίου του Halandri Club, κι ο φίλος του Κωνσταντίνος Κυριακού, έχουν δημιουργήσει ένα προσεγμένο steak house που συνδυάζει το θεαματικό με το γκουρμέ, προσφέροντας ολοκληρωμένες και ανυπέρβλητες εμπειρίες.  Με το που μπαίνεις στο εστιατόριο σε λούζει η θετική του...

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Αναβαθμισμένη ψαροφαγία που ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο και το παραδοσιακό, με θέα την Αθήνα από άκρη σ’ άκρη

Η θάλασσα είναι ένα στοιχείο μαγικό, που με χίλιους τρόπους ασκεί τη γοητεία της επάνω μας. Είναι οι εικόνες κι η αίσθηση του νερού, είναι κι οι θησαυροί της που όταν βρεθούν στο πιάτο μας, χαρίζουν μια ιδιαίτερη απόλαυση, λεπτεπίλεπτη και γεμάτη νοστιμιά. Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, του Άγγελου και του Αντώνη Κωβαίου, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αναδεικνύονται τα εκλεκτότερα πιάτα υψηλής ψαροφαγίας, με ό,τι πιο φρέσκο και σπάνιο προσφέρουν τα ελληνικά πελάγη. Άλλωστε για τους αδερφούς Κωβαίους, η θάλασσα και το ψάρι, αποτελούν τρόπο ζωής και σαν γνήσιοι νησιώτες, μοιράζονται φιλόξενα τη γνώση και την εμπειρία τους...

«17» Restaurant – Bar: Το διαχρονικό στέκι της Αθήνας που συνδυάζει ιστορία, στυλ και καλό φαγητό

Το παρελθόν δεν είναι απλώς οι ιστορίες που ανακαλύπτουμε, αλλά εκείνα τα στοιχεία του εαυτού μας που βλέπουμε μέσα από αυτές και μας κάνουν να ταυτιζόμαστε. Είναι οι αφηγήσεις, ειπωμένες και μη, που ως ένα κοινωνικό και πολιτικό ψηφιδωτό συνθέτουν το παρόν και διαμορφώνουν την ταυτότητα μας. Δύσκολο να το φανταστεί κανείς σήμερα, αλλά το Κολωνάκι της δεκαετίας του '50 ήταν ένας κόσμος γεμάτος αίγλη, λάμψη και κύρος. Με προσωπικότητες όπως ο θρυλικός Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και το ανφάν γκατέ της εποχής, η περιοχή είχε ήδη καθιερωθεί ως σημείο δημιουργίας, εξέλιξης, τάσεων και ψυχαγωγίας. Το «Δεκαεπτά», που άνοιξε...

Φυσαρμόνικα: Το στέκι-θεσμός στον Χολαργό που μας φέρνει πιο κοντά, απολαμβάνοντας τους πιο δημιουργικούς μεζέδες 

Τον μεζέ ο Έλληνας τον έχει στο κύτταρό του: Πουθενά αλλού στον κόσμο το φαγητό δεν έχει την σημειολογία που έχει εδώ, το Διονυσιακό παρελθόν του «έξω καρδιά», του «πάμε να φάμε να ξεσκάσουμε», τον πλούτο της κουζίνας μας. Η Φυσαρμόνικα όλα αυτά τα γνωρίζει καλά. Και τα τιμά χρόνια τώρα με τον πιο επάξιο τρόπο, παίζοντας τη «μελωδία» της νοστιμιάς, με υπέροχους δημιουργικούς μεζέδες σε ακόμη πιο υπέροχες τιμές.  Πάνω στη Μεσογείων, κι όμως τόσο «μακρυά» της, εδώ η πλάση έχει μόνο χαμόγελα, ικανοποίηση και παρέες κάθε ηλικίας, έχει το ωραίο φρεσκάρισμα στον χώρο μετά από μια πρόσφατη ανακαίνιση,...

Η δημιουργική Μεσογειακή κουζίνα του Rakor στον Κεραμεικό κρύβει έμπνευση κι εναλλαγές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον 

Αθόρυβο και προσανατολισμένο στην ουσία της δημιουργικής κουζίνας με άρωμα μεσογειακό, χωρίς περιορισμούς σε τεχνικές και υλικά, το Rakor παίζει με φρέσκες ιδέες, φρέσκες τροφές, ανοιγοκλείνοντας κύκλους δημιουργικότητας μέσα σε μια ζωντανή και εμπνευσμένη κουζίνα που δεν εφησυχάζει ποτέ αλλά εξελίσσεται συνεχώς, για να σκορπάει χαμόγελα ικανοποίησης.  Υδραυλικός όρος για το εξάρτημα που συνδέει δύσκολες σωληνώσεις ή σε μια πιο σινεφίλ ορολογία, η σύνδεση των πλάνων, ώστε να δίνεται η εντύπωση της συνέχειας, το Rakor ενώνει ανθρώπους και δημιουργεί τις καλύτερες και πιο νόστιμες ιστορίες γύρω από τα τραπέζια του από το 2011 που άνοιξε στην περιοχή του Κεραμεικού.  Το Rakor...

Psyche Wine Bistrot: Σοφιστικέ, casual οινοποσία στην Κορνάρου

Αν είναι κώδικας τιμής πλέον ανάμεσα στους θιασώτες του οίνου και της νέας γενιάς του κρασιού, πως το wine bar είναι ο de facto πρωταγωνιστής στα μαγαζιά της πόλης, το Psyche τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του: Μαζί με όλες τις φιάλες της απόλαυσης, της χαλάρωσης, της μιας γουλιάς που βοηθάει να πάει κάτω η κούραση της μέρας, και κουζίνα αληθινή και από καρδιάς. Είναι πραγματικά περίεργο το πώς στρίβοντας στην στοά της Κορνάρου 4, ξαφνικά σε υποδέχεται η απόλυτη ηρεμία, βγαλμένη από το όνειρο του Αθηναίου που θέλει να ξεφύγει από τη βαβούρα του κέντρου. Εδώ...

Λεύκες: Μια υπέροχη μονοκατοικία με εντυπωσιακό κήπο στο Γαλάτσι, γοητεύει με πιάτα δημιουργικής γαστρονομίας

Το Γαλάτσι, είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις, που αν περιπλανηθείς στους δρόμους του, θα ανακαλύψεις με έκπληξη, μονοκατοικίες μιας άλλης εποχής, αριστοκρατικές και καλοβαλμένες, που σου γεννούν στο μυαλό ένα σωρό ιστορίες για το ένδοξο παρελθόν τους. Υπάρχει όμως και μια μονοκατοικία, ακόμα πιο ξεχωριστή, που διηγείται καθημερινά τις καλύτερες ιστορίες δημιουργικής κουζίνας και σε καλεί να γευτείς την απόλαυση σε κάθε δυνατό επίπεδο. Στην λεωφόρο Γαλατσίου 100, μια επιβλητική, ξύλινη εξώπορτα ανοίγει κι αμέσως εισέρχεσαι σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, μακριά από την αστική βοή. Ο υπέροχος κήπος με τις δυο τεράστιες λεύκες, τους κισσούς και κάθε είδους μικρό...

Τζουτζούκα: Δημιουργική γαστρονομία σε casual περιτύλιγμα στο Ρουφ

Το Ρουφ είναι τα στενάκια του, καθένα κι άλλο άρωμα, ένα διαφορετικό σύμπαν. Εδώ όλες οι χρήσεις γης ανακατεύονται, όλοι και όλα είναι σε φασαρία και αρμονία παράλληλα. Στη νέα εποχή της γειτονιάς, όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην κοινωνικοποίηση και τη διασκέδαση, φωτίζοντας νέες, ωραίες προτάσεις με ανεβασμένο γευστικό προφίλ. Ανάμεσά τους, και στιβαρή εκπρόσωπος της λίγο πιο ψαγμένης γαστρονομίας σε πολύ προσιτές τιμές, η «Τζουτζούκα» του Αντώνη Λιώλη: Τον οποίο τον έχεις «συναντήσει» στο παρελθόν στο συγκλονιστικό Blue Bamboo και το ξακουστό Circus, οπότε οι συστάσεις περιττεύουν.  Εδώ θα βρεις το αστικό, cozy περιβάλλον ενός μπιστρό που έχει...

Η Σβούρα στο Κουκάκι, με την χαρούμενη αύρα ενός παρεΐστικου μεζεδοπωλείου, στροβιλίζεται παιχνιδιάρικα γύρω από τις πιο απίθανες γεύσεις

Παιχνιδιάρικη, αεικίνητη, γεμάτη χρώμα και διαχρονικότητα η σβούρα, καταφέρνει να σου προκαλέσει χαρά καθώς την παρατηρείς να στροβιλίζεται γύρω γύρω, ενώ παραμένεις σχεδόν ακίνητος. Ανεξαρτήτως αν είσαι μικρό ή μεγάλο παιδί, αυτό το απλό παιχνίδι καταφέρνει πάντα να σε γεμίζει με ένα αίσθημα ενθουσιασμού.  Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα και την ίδια ενέργεια θα βρεις και στον πεζόδρομο της οδού Δράκου όπου η ομάδα της Σβούρας έχει δημιουργήσει από το 2010, το πιο απίθανο μεζεδοπωλείο με εστιατορική προσέγγιση που στροβιλίζεται δημιουργικά ανάμεσα στο Κουκάκι και την Τήνο, χαρίζοντας πάντα ξεχωριστές εμπειρίες, γεμάτες γεύση κι αστείρευτα χαρούμενη διάθεση. Στη Σβούρα στο Κουκάκι, θα...

Το Baba Ghanoush με το πιο αναγνωρίσιμο falafel της πόλης, συνεχίζει να μας διηγείται τις πιο νόστιμες ιστορίες γεύσης από τη Μέση Ανατολή

Για το Baba Ghanoush στην πλατεία Βαρνάβα, δε χρειάζονται πρόλογοι και συστάσεις. Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο μαγικών γεύσεων με ρίζες σε μια από τις αρχαιότερες γαστρονομικές παραδόσεις. H Μέση Ανατολή ανέπτυξε μια κουζίνα πλούσια σε πιάτα που αναδεικνύουν το γευστικό αποτύπωμα των λαχανικών, των ξηρών καρπών και κάθε υλικού που προσφέρει η γη. Μελετώντας σε βάθος την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τη χαρακτηριστική γευστική γοητεία το 2015, η ομάδα του Baba Ghanoush παρασκευάζει το πρώτο falafel, εμποτισμένο με όλη την αγάπη που αρμόζει σε ένα νέο project,...

Μπρούλης: Η τέχνη του μεζέ και της παρέας στον καμβά του Κεραμεικού

Στον Κεραμεικό, η κάθε βόλτα μοιάζει με εξερεύνηση σε έναν μικρόκοσμο γεμάτο εκπλήξεις. Μια γειτονιά που αναβλύζει τέχνη, ζωντάνια και ιστορία, σε προκαλεί να χαθείς στα στενά της. Και κάπου εκεί, ανακαλύπτεις το new age καφενείο Μπρούλης, το μικρό διαμάντι που κρύβει τη γεύση της αυθεντικής, οικονομικής απόλαυσης, ότι πρέπει για να συναντήσεις αγαπημένους φίλους για τσιμπολόγημα και τσούγκρισμα non stop.  Ο Μπρούλης είναι σαν τον φίλο που έχει πάντα τη σωστή απάντηση. Πεινάς; Θα σου προσφέρει ζουμερά κι άκρως λαχταριστά σουτζουκάκια και πανσετάκια του ονείρου. Θες και κάτι πιο τραγανό; Πάρε και μια πατάτες, που είναι κομμένες σε κύβους,...

Thai Zab: Νοστιμιά από τα καντούνια της Μπανγκόκ στο Γκάζι

H γαστρονομία της Ταϊλανδης είναι παλιά και πλούσια, όσο και η ιστορία αυτής της πανέμορφης χώρας. Δεν είναι πολλά τα μέρη στον κόσμο που διαθέτουν την πολυμορφία, τον χαρακτήρα, τη νοστιμιά και τους συνδυασμούς της ταϊλανδέζικης κουζίνας: Η οποία έχει εξωτισμό, έξαψη, αρώματα, φρεσκάδα, δε μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο, δεν επιδέχεται περιγραφές, αλλά ενθουσιώδεις δοκιμές.  Είτε είσαι fan της, είτε αμύητος ακόμα στις γευστικές της εκπλήξεις, το Thai Zab πρέπει να το βάλεις στον χάρτη σου, να βρεθείς στο ωραίο περιβάλλον του με το ψηλό ταβάνι, τη ζωντάνια, τις παστέλ αποχρώσεις, τα ψάθινα φωτιστικά και την όμορφη μπάρα...

Retro Gastro: Ανεβασμένη γαστρονομία με την πυξίδα στραμμένη στην «αλήθεια» της πρώτης ύλης, στο Θησείο

Τι μπορεί να σημαίνει πραγματικά κορυφαία κλασική κουζίνα; Και πως μπορούν οι εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής παράδοσης να έρθουν στο «σήμερα» και στο «τώρα» με δημιουργικότητα αλλά και σεβασμό; Το Retro Gastro απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα με τόλμη και γενναιοδωρία, χαράσσοντας τον δικό του γαστρονομικό δρόμο στα αθηναϊκά δρώμενα τα τελευταία χρόνια στη γειτονιά του Θησείου.  Τόλμη, γιατί η περιοχή βιώνει έναν ολοκληρωτικό επαναπροσδιορισμό, χάνοντας σιγά-σιγά την αίσθηση της κοινότητας, ανάμεσα στα airbnb, την απαλλοτροίωση και τα νέα ήθη, γενναιοδωρία γιατί δεν διαπραγματεύεται επουδενί το καλύτερο - είτε αυτό είναι στην πρώτη ύλη, με συνεργασία με άνω των 90...

Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ο μεζές «αλλιώς»

Για να χαθείς στα σοκάκια του Κεραμεικού, δεν χρειάζεται να 'ναι Κυριακή, γιορτή και σχόλη. Η γειτονιά ολόκληρη εκπέμπει ένα ωραίο urban στοιχείο από γραφικά - και λιγότερο γραφικά - στενάκια, σαν ένα δαιδαλώδες «τρενάκι» με τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες «στάσεις» Ο «Πίπις», μέσα σε μια δεκαετία αδιάκοπτης λειτουργίας έχει καταστεί ορόσημο στην γαστρονομική ανθολογία της περιοχής, με αυθεντικές και πειραγμένες γεύσεις με βασικό συστατικό την αγάπη για ένα όλο νοστιμιά αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία του μαγαζιού βασίζεται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στο ότι επιλέγουν τα υλικά τους με βάση την εποχή, ώστε να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο...

Ο γευτικότερος επαναπροσδιορισμός της κρεατοφαγίας στο Medouli Chop House στην Αργυρούπολη

Το απόλυτο όνειρο κάθε λάτρη της κρεατοφαγικής κουζίνας, γίνεται πραγματικότητα γευστικής περιήγησης, στο Medouli Chop House στην Αργυρούπολη, μέσα από μονοπάτια που συνδυάζουν τη νοστιμάδα της παράδοσης με τις premium κοπές και τεχνικές. Ο chef Γιάννης Μουζακίτης, εξαργυρώνοντας την εμπειρία αλλά και τη βαθιά γνώση προς το αντικείμενο, δημιούργησε έναν ζεστό και μοντέρνο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της κρεατοφαγίας, καθώς εδώ ο πρωταγωνιστής είναι το κρέας σε κάθε του μορφή και διάσταση, πάντα με γερές δόσεις απόλαυσης. Η Λεωφόρος Αλεξιουπόλεως, γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το Medouli Chop House, κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά. Μια μοντέρνα σάλα...

Λιόντι: Ένα ταξίδι ελληνικών γεύσεων από το αμπέλι ως την Ακρόπολη

Στους καταπράσινους αμπελώνες γύρω από τη Νεμέα, στην Κορινθία, το χωριό Λεόντιον  (ή Λιόντι, για τους φίλους) ξεχωρίζει για την οινοποιητική του κληρονομιά και την πλούσια μακραίωνη παράδοση στους αμπελώνες. Σε αυτήν την ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιοχή, η οικογένεια Δαρσινού καλλιεργεί με φροντίδα και αφοσίωση την εκλεκτή ποικιλία «Αγιωργίτικο», τιμώντας την κληρονομιά γενεών. Μύρισες το ευωδιαστό άρωμα που κατακλύζει τις αισθήσεις μόλις πλησιάσεις το ποτήρι κοντά σου; Ταξίδεψες νοερά στους απέραντους αμπελώνες; Από το αμπέλι στην πόλη! Στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, με γνώμονα την αρμονία ανάμεσα στο εξαιρετικά ποιοτικό κρασί και το υψηλών προδιαγραφών...

Cocktails και απίθανο φαγητό στους Λατίνους ρυθμούς του La Piñata στο Γκάζι

Το La Piñata το γνωρίσαμε στην πιο ζωντανή γειτονιά του Περιστερίου, να κάνει το αλέγρο ντεμπούτο του, ενθουσιάζοντας τους Αθηναίους με τις συναρπαστικές λατινοαμερικάνικες γεύσεις, τις φανταστικές margaritas αλλά και την απόλυτα θετική αύρα του να αγκαλιάζει φιλόξενα κάθε επισκέπτη. Ο Carlos E. Alvarez Rodríguez ή αλλιώς Καρλίτο μέσα από το χαρούμενη και πολύχρωμο La Piñata, μετέφερε με πολύ ζωντανό και χαρακτηριστικό τρόπο, εικόνες και ιστορίες λατινοαμερικάνικης μαγείας, μαγειρεύοντας για εμάς, αυθεντικά πιάτα από το Μεξικό, το Περού, την Κούβα και τη Βενεζουέλα, με τόση αγάπη που θα έλεγες πως μαγειρεύει στην κουζίνα του για φίλους.  Μέσα από ποιοτικά και οικονομικά...

Διάβασε ακόμα: