Φαίνεται πως στις ταλαιπωρημένες μέρες της καθημερινότητας το γούστο του κοινού δεν αποζητά μόνο το «ένα ποτήρι κρασί» της χαλάρωσης, αλλά και μια κουζίνα με λυμένη τη γραβάτα της, δημιουργική, με ωραίες επιλογές για να τις μοιραστείς, και παρηγορητική. Το Terroirist, ανοίγοντας πέρυσι τις πόρτες του στο Χαλάνδρι σε αυτή την πανέμορφη μονοκατοικία που αποτελεί ζωντανό δείγμα της αρχιτεκτονικής ιστορίας της βόρειας πλευράς της πόλης, έφερε ακριβώς αυτά: Ένα wine bar που τόσο έλειπε από τα δρώμενα της περιοχής, χέρι-χέρι με νοστιμιά στο πιάτο, εποχικότητα, μικροπαραγωγό και ωραία μουσικά «χαλιά».
Δε γίνεται να μην εντυπωσιαστείς με την σύγχρονη ματιά στο design του χώρου, που κρύβει μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που αφήνουν ένα ωραίο οπτικό στίγμα: τα neon, το walk-in κελάρι με τις γυάλινες επιφάνειες, το industrial μιξαρισμένο τόσο αρμονικά με το vintage, το μωσαικό της ιστορικότητας με μερικά υπερυψωμένα stands. Αξίζει λοιπόν να αναφερθεί ότι αυτή την «αγκαλιά» φινέτσας κι ωραίας αισθητικής την υπογράφει το αρχιτεκτονικό studio Nine Design (The Clumsies, The Dalliance House, Odori κ.α)
Στο «δια ταύτα», έχοντας ενστερνιστεί πλήρως τη φιλοσοφία του οίνου, στο Terroirist η κάβα φιλοξενεί πάνω από 100 ετικέτες, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν πολύ αξιόλογες επιλογές κι από τους διεθνείς. Η κάρτα εξελίσσεται διαρκώς και αποκτά ειδικό βάρος με κρασιά εκτός λίστας, οπότε η επικοινωνία με τον χαρισματικό sommelier Βαγγέλη Ντομόπουλο είναι σίγουρα προσοδοφόρα για το τι καλό θα πιεις. Τουλάχιστον 40 κρασιά δε, μπορείς να τα πιεις και by the glass.
Η κουζίνα από την άλλη, με επικεφαλής τον chef Άκη Καψιμαλη, δημιουργεί το δικό της προσκήνιο της γευστικής απόλαυσης, για τα πιο ευδόκιμα wine pairings: Μπορείς να κάνεις μια υπέροχη αρχή δηλαδή με μια νοστιμότατη μπρουσκέτα με σολομό μαριναρισμένο σε χυμό παντζαριού, remoulade και χειροποίητες πίκλες, να ευχαριστηθείς ένα από τα ωραιότατα ωμά όπως το ψάρι ημέρας crudo ή το carpaccio από φιλέτο μόσχου με κρέμα αχλαδιού, πεκορίνο, Αμφιλοχίας και yuzu-truffle vinaigrette, μπορείς όμως να αφεθείς και στην πρωτοτυπία ενός λαχανοντολμά με duxelles μανιταριών, γιαούρτι από cashew, fluid gel λεμόνι και λάδι άνηθου. Ιδέες, υφές, υλικά σε ωραία γαστρονομία που ανεβάζει στροφές. Δε λείπουν οι κοπές, και τα φίνα risotti/ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, όταν ο καιρός το ευνοεί, η αυλή στη Θουκυδίδου είναι άλλος ένας ερεθιστικός λόγος να το επισκεφθείς. Τέσσερεις ημέρες της εβδομάδας, φιλοξενεί και djs που αναλαμβάνουν το μουσικό curation, με jazz & soul μουσικές.
Terroirist
Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι, τηλ. 2160046388
Facebook | Instagram