Μια ατμοσφαιρική πόλη σαν την Καστοριά, δεν μπορεί παρά να κρύβει χώρους που εναρμονίζονται με την ιδιαίτερη ομορφιά της και είτε είσαι επισκέπτης, είτε μόνιμος κάτοικος, σου ανοίγουν την πόρτα προς ένα κόσμο γεύσης και διασκέδασης, όπως μόνο οι Καστοριανοί ξέρουν να προσφέρουν.
Στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ερμού 6, είναι μοιραίο να ακολουθήσεις το κάλεσμα του εστιατορίου Πασατέμπος, που με το ξεχωριστό του ταπεραμέντο, δίνει τη δική του, ενδιαφέρουσα νότα ομορφιάς και σερβίρει πιάτα που αναδεικνύουν το πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας με τρόπο προσιτό και απείρως νόστιμο!
Ένας εξαιρετικά καλαίσθητος χώρος, ψηλοτάβανος και φροντισμένος σε κάθε μικρή του λεπτομέρεια, αμέσως μαγνητίζει το βλέμμα, με vintage στοιχεία που προσδίδουν έναν αέρα μαγικό, ενώ η αυλή έξω καλοδέχεται καιρού επιτρέποντος, κάθε εξερευνητή της γεύσης και λάτρη της καλοπέρασης.
Κι αν στους πανέμορφους χώρους του Πασατέμπου, χτυπάει ο παλμός των ικανοποιημένων και ευδιάθετων θαμώνων, στην κουζίνα χτυπάει η καρδιά, με τη δημιουργικότητα να έχει τον πρώτο ρόλο, καθώς οι 2 chefs μεταμορφώνουν με μαεστρία τα πιο χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, σε συνταγές με γευστική ισορροπία και αρμονία. Το μενού που στηρίζει τόσο την εντοπιότητα όσο και την εποχικότητα, αλλάζει δυο φορές το χρόνο, ώστε ό,τι εμπεριέχεται σε κάθε πιάτο να έχει την απόλυτη φρεσκάδα και βαθιά γεύση της πρώτης ύλης, που φυσικά αποτυπώνεται το τελικό αποτέλεσμα.
Αφού επιλέξεις το αγαπημένο σου σημείο στο χώρο, με τα υπέροχα τραπεζοκαθίσματα, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις τις επιλογές σου σε πιάτα αλλά και σε κρασί που θα τα συνοδεύσει! Η wine list περιέχει ό,τι πιο εκλεκτό από τοπικούς αμπελώνες του Νομού αλλά και ετικέτες από όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και ποιοτικά αποστάγματα αν έχεις όρεξη για κάτι πιο δυνατό.
Στα του μενού, η καλύτερη εισαγωγή για να πάρεις μια πρώτη γεύση, είναι η σαλάτα με ντοματίνια, μαρούλι, σπανάκι, αβοκάντο και παξιμάδια χαρουπιού, αλλά και το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, που λιώνει πάνω σε μπρουσκέτα με sauce tartar. Έπειτα, οι ταραγανές κροκέτες φασολιών με dip σουμάκ και πίκλα σέλερι , οι τραχανοκεφτέδες με φέτα και chorizo και το ποντιακό πέρεκ με κρέμα μανιταριού με σπανάκι, παντρεύουν τη διεθνή με την ελληνική κουζίνα με ένα αποτέλεμα χάρμα οφθαλμών και πλούσιας γεύσης, ενώ οι χυλοπίτες Καστοριάς, μαγειρεμένες με εξαιρετικό τρόπο, μαζί με το τρυφερό χοιρινό, τα ντόπια λαχανικά και το ξινοτύρι, είναι ένα πιάτο- πρέσβης της σύγχρονης καστοριανής κουζίνας.
Πριν το γεύμα φτάσει στο τέλος του, καταφθάνει το πιο ωραίο κέρασμα, ένα εξαιρετικό γλυκάκι, για να το απολαύσεις υπό τους χαλαρούς ήχους jazz διασκευών, ένας συνδυασμός που αφήνει μια γλυκιά επίγευση σε κάθε επίπεδο κι έναν επίλογο αντάξιο της εκλεπτυσμένης νοστιμιάς μου απλόχερα σερβίρει το εστιατόριο Πασατέμπος.
Πασατέμπος
Ερμού 6, Καστοριά, τηλ. 2467400113 – 6945870706
Facebook | Instagram