Το Εν Κρυπτώ αποκαλύπτει την πιο εξελιγμένη γευστικά εκδοχή ενός σύγχρονου μαγειρείου!

Τα πιο όμορφα πράγματα, αυτά που μας τραβάνε πιο έντονα το ενδιαφέρον, είναι τα εν κρυπτώ και παραβύστω, τα μυστικά και απόκρυφα, αυτά που θα σε παρασύρουν να ψάξεις, να ανακαλύψεις, να τα μάθεις. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό. Αυτό που θα σου ξυπνήσει τη γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα σε βγάλει από τα γνωστά και δεδομένα, βάζοντας σε μια διαδικασία παρατήρησης, αυτό κερδίζει και την καρδιά σου.

Κι αν περίμενες ότι μια τέτοια εμπειρία, μπορεί να είναι εφικτή μόνο σ’ένα πολυτελές εστιατόριο, τότε το Εν Κρυπτώ στη Χαριλάου Τρικούπη, θα σε διαψεύσει πανηγυρικά, καθώς μέσα από πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μπορείς να νιώσεις τη γευστική εμπειρία που σου προσφέρει η οργανική εξέλιξη της εγχώριας γαστρονομίας, καθώς αναμιγνύεται με την δυναμική των διεθνών τάσεων και τεχνικών. Άλλωστε σε ένα εστιατόριο, έστω και υπό την μορφή σύγχρονου μαγειρείου, όπου ιδιοκτήτης και Head Chef είναι ο Νίκος Βαγενάς, με την πολυετή και κοσμοπολίτικη εμπειρία του, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε τίποτα λιγότερο από βαθιά γεύση και δημιουργικότητα!

Το Εν Κρυπτώ, δε σου φανερώνεται σε πλήρη θέα, αλλά πρέπει λίγο να ψάξεις την speakeasy ιδιοσυγκρασία του, στον αριθμό 5 της Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Μόλις όμως βρεθείς στην υπέροχη σάλα του, είσαι ήδη σίγουρος για την εξαιρετική σου επιλογή. Χώρος φρέσκος, με πολύ σύγχρονη αισθητική, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα, σε κάθε μικρή του λεπτομέρεια. 

Υπό την επίβλεψη της πολύ καλής φίλης, συνιδιοκτήτριας και chef Μαντόνας Νέλλου, στην κουζίνα καθημερινά, δημιουργικές διεργασίες, δίνουν τις πιο γευστικά θεμελιώδεις βάσεις, για απόλυτα νόστιμα πιάτα που χορταίνουν όλες τις αισθήσεις. Οι εκλεκτότερες πρώτες ύλες, που τιμούν την εντοπιότητα καταφθάνουν καθημερινά και με αριστοτεχνικό τρόπο παίρνουν τη νοστιμότερη εκδοχή τους. Οι ζωμοί, οι σάλτσες, τα ζυμαρικά, οι τάρτες και οι πίτες φτιάχνονται in house, ενώ τα τυριά και τα κρέατα, προέρχονται αποκλειστικά από μικροπαραγωγούς, μέσα από μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες, που εγγυώνται άριστη ποιότητα.

Κάθε πιάτο του μενού έχει ένα μοναδικό τρόπο να εντυπωσιάσει, ενώ οι επιλογές εναλλάσσονται καθημερινά, ώστε να έχεις την ευκαιρία να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες, αφού μπορείς να βρεις από παραδοσιακές συνταγές, όπως κοτόπουλο με μπάμιες φούρνου, κακαβιά από πετρόψαρα, μοσχαράκι κοκκινιστό στη γάστρα με πουρέ πατάτας, πατσαβουρόπιτα, μέχρι και πιο ιδιαίτερες επιλογές, που σου φτιάχνουν την ημέρα, καθώς νιώθεις πως τρως σαν πραγματικός gourmand.

Η καθημερινότητά μας, είναι ιδιαίτερα απαιτητική κι είναι ένα είδους επιβράβευσης, όταν χαρίζουμε στον εαυτό μας ένα ξεχωριστό γεύμα, όπως τα μπριζολάκια τόνου με μαύρη φακή, ή τις παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, το Black Angus μοσχαρίσιο φιλέτο με φύλλα ρόκας, άγριες αγκινάρες, παλαιωμένη γραβιέρα και καπνιστό αλάτι, ακόμα και premium κοπές, για όσους προσεγγίζουν το κρέας με εκλεπτυσμένο τρόπο. Κι όλα αυτά βέβαια με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού από τους πιο εκλεκτούς ελληνικούς αμπελώνες που θα βρεις στη wine list ή ενός εξαιρετικής ποιότητας αποστάγματος από την μεγάλη ποικιλία, ώστε να αποσυμπιεστείς και να ενισχύσεις την απόλαυση. 

Καθώς το γεύμα φτάνει στον επίλογο, οπωσδήποτε αξίζει να δοκιμάσεις τον χαλβά του Εν Κρυπτώ! Σοκολατένιος ή με σιμιγδάλι, γάλα και βούτυρο, σε συγκλονίζει με δυνατά κύματα γεύσης και αρωμάτων.

Όταν κάτι ηχεί ποιότητα, τέχνη και διαφορετικότητα, δύσκολα μένει μυστικό. Το Εν Κρυπτώ αποκαλύπτει καθημερινά την αίσθηση της πολυτέλειας, στα απλά καθημερινά, χωρίς υπερβολή, κρατώντας την ουσία και μαγεύοντας ανεπιτήδευτα όσους αγαπούν το καλό φαγητό. Αν θες να βιώσεις την εμπειρία, το Εν Κρυπτώ σε περιμένει καθημερινά ως τις 11 το βράδυ, πάντα στα καλύτερά του! Κλείσε το τραπέζι σου εγκαίρως… 

Εν Κρυπτώ
Χαριλάου Τρικούπη 5, Εξάρχεια, τηλ. 2103806336
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Burger Guide 2024: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

Κανένα άλλο φαγητό στην ιστορία του φαγητού δεν προκάλεσε τις σεισμικές δονήσεις που προκαλεί ένα burger. Σ’ένα burger απολαμβάνεις...

Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot