Ανυπέρβλητη η γοητεία του εστιατορίου Mandragoras στην Καλλιθέα, που από γεννήσεώς του μαγεύει καθημερινά με τις γεύσεις και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του όλους εκείνους που εκτιμούν την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση, που εδώ βιώνει την πιο ποιοτική της εξέλιξη, βασισμένη στις εκλεκτότερες πρώτες ύλες που καταφθάνουν καθημερινά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε έναν ιστορικά γαστρονομικό χώρο με νεορουστίκ αέρα, ο chef Μάκης Κουτσονίκας στη μικρή ανοιχτή κουζίνα του ανακαλεί μνήμες και αφηγείται καθημερινά χίλιες και μια ιστορίες βαθιάς νοστιμιάς με πιάτα που αναδεικνύουν τις γευστικές νότες του κρέατος, των λαχανικών και του ψαριού, με πυξίδα την εποχικότητα. Το ζυμωτό ψωμί, τα φρέσκα ζυμαρικά και οι πίτες φτιάχνονται αποκλειστικά in house, ενώ τα πιάτα ημέρας είναι εμπνευσμένα από ό,τι εκλεκτότερο και φρέσκο ανακαλύπτει ο chef καθημερινά στην αγορά!

Οι καλοδιαλεγμένες ετικέτες της κάβας με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, κάνουν άψογο συνδυασμό με τα πιάτα και κάποιες Δευτέρες του μήνα σε συνεργασία με τον sommelier Λευτέρη Ψαριανό διοργανώνονται θεματικές βραδιές γευσιγνωσίας και wine pairings, συναρπάζοντας κάθε περιηγητή της γεύσης, που θέλει συνεχώς να διευρύνει τους γαστρονομικούς και οινικούς του ορίζοντες!

Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται καθημερινά και αποτελούν βασικό κορμό του μενού όπου κυριαρχούν εξαιρετικά μαγειρευτά, όπως χοιρινό κότσι με σάλτσα δαμάσκηνο, μοσχαράκι χουνκιάρ μπεγεντί, σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα με Honey- BBQ sauce και κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες, το ένα πιο γλυκοφάγωτο από το άλλο!

Στον κατάλογο θα βρείτε εξαιρετικά μεζεδάκια, φρέσκιες σαλάτες, ζυμαρικά και κρεατικά, όπως αυγά με καβουρμά, λουκάνικο αγριόχοιρου, φρέσκα νιόκι πατάτας, ραβιόλια με μανιτάρια porcini, φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ και μία εξαιρετική σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα 600γρ, ικανοποιώντας έτσι και τους πιο εκλεπτυσμένους καλοφαγάδες.

Ο Mandragoras απλώνει όλη του τη μαγεία στις γεύσεις που αναγεννούν την πηγαία νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας αλλά και σε εκείνες που καλύπτουν γευστικά την πιο νόστιμη στιγμή της ημέρας, εκείνης που θα απολαύσεις στο χώρο σου, ανακαλύπτοντας πως το take away και το delivery μπορούν να είναι εκμαυλιστικά γευστικά και ποιοτικά.

Καθώς ο Mandragoras ριζώνει βαθειά στη σφαίρα της επιτυχίας, η εξέλιξη του εγχειρήματος ήταν αναμενόμενη κι έτσι πλέον, λίγα μέτρα από το εστιατόριο, στην οδό Ευαγγελιστρίας 65 και Αριστείδου, ανθίζει η πιο ενδιαφέρουσα ghost kitchen της Αθήνας, αποκλειστικά για delivery και take away. Το μενού περιλαμβάνει ενδιαφέροντα πιάτα που αγαπήθηκαν από τον κατάλογο του εστιατορίου αλλά και street food επιλογές όπως δεν τις έχεις ξαναγευτεί.
Mandragoras εστιατόριον
Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας 1, Καλλιθέα, τηλ. 2130441222
www.mandragoras-restaurant.gr | Facebook | Instagram


