Το Ναύπλιο ήταν, είναι και θα είναι ο απόλυτος προορισμός για μια χαλαρωτική εξόρμηση. Να βολτάρεις στα σοκάκια και να γεμίζεις ήλιο και μοναδικές εικόνες. Βέβαια, το περπατημα και η θαλασσινή αύρα ανοίγουν την όρεξη, αλλά γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σου αποκαλύψουμε το ιδανικό spot για την απαραίτητη στάση ξεκούρασης και γαστριμαργικής απόλαυσης: την Ταβέρνα Αίολος.

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους. Από το 2000, έχει γίνει αγαπημένο στέκι για ντόπιους και επισκέπτες, χάρη στην αυθεντική ελληνική κουζίνα και τη μοναδική του ατμόσφαιρα. Το 2014, τρεις φίλοι που ήδη εργάζονταν εκεί, ανέλαβαν τα ηνία και κρατούν ζωντανή την ψυχή της ταβέρνας Αίολος, βάζοντας παράλληλα τη δική τους πινελιά. Με αγάπη για το καλό φαγητό και προσήλωση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιούργησαν ένα μενού που μυρίζει Ελλάδα. Φρέσκα λαχανικά, παραδοσιακά τυριά και αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς φτιάχνουν πιάτα που μιλούν από μόνα τους – αυθεντικά, λαχταριστά και γεμάτα γεύση!

Μπαίνοντας στο μαγαζί, το βλέμμα τραβούν οι γεμάτοι παιδικές ζωγραφιές τοίχοι. Δίνουν μια παιχνιδιάρικη, ζεστή αίσθηση, σαν να τρως σε ένα σπίτι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις. Κι όσο απολαμβάνεις το φαγητό σου, ελληνικές μουσικές από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία σε ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Ακριβώς απέναντι, βρίσκεται το Alkioni Wine Bar, που ανήκει στους ίδιους. Και το καλύτερο; Μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου με ένα ποτήρι κρασί από το Alkioni, είτε καθίσεις στην ταβέρνα είτε στο wine bar. Με πάνω από 1.000 ετικέτες αποκλειστικά από ελληνικούς αμπελώνες – 100 από αυτές διαθέσιμες σε ποτήρι – η εμπειρία απογειώνεται.

Η ταβέρνα Αίολος θα σας κερδίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Must-try είναι το αρνάκι στη λαδόκολλα, αργοψημένο σε γάστρα και σερβιρισμένο τρυφερό και χωρίς κόκαλα – κάνουν για σένα, με φροντίδα, τη δύσκολη δουλειά. Οι φρέσκες, ωμές αγκινάρες – άπαιχτο συνοδευτικό για το κρασί by the way – και τα άγρια σπαράγγια δίνουν μια δροσερή, γήινη νότα στο τραπέζι. Το καλοκαίρι, τα ντολμαδάκια γίνονται ανάρπαστα, ενώ τον χειμώνα, οι λατρεμένοι λαχανοντολμάδες παίρνουν τη σκυτάλη. Ο γαύρος μαρινάτος κι ο λευκός ταραμάς είναι η επιτομή της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας, ενώ οι γαρίδες σκορδάτες, σβησμένες με ρετσίνα, δίνουν μια πικάντικη, μεθυστική γεύση που μένει αξέχαστη.

Ένα στέκι γεμάτο νοστιμιά, μουσική κι αυθεντική φιλοξενία που σε περιμένει να το γνωρίσεις και να γίνει το αγαπημένο σου σημείο στην πόλη και να επιστρέφεις σε κάθε ευκαιρία.
Ταβέρνα Αίολος
Βασιλίσσης Όλγας 30, Ναύπλιο, τηλ. 2752026828
Facebook | Instagram


