Το Αρισμαρί στο Χαλάνδρι άνοιξε τις πόρτες του το 2010 στην Αριστοτέλους, προσφέροντας αυθεντικές κρητικές γεύσεις σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Το «αρισμαρί» στην Κρήτη είναι το γνωστό σε όλους μας δενδρολίβανο, ένα από τα βασικά συστατικά της κρητικής κουζίνας, που μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι συνθέτουν τη μαγική συνταγή του νησιού.

Ο Γιώργος Μαρής, ιδιοκτήτης και μάγειρας –όχι chef, όπως προτιμά να αποκαλείται– κατάγεται από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου και έχει εμπειρία σε κουζίνες πέντε αστέρων από το 1995. Με πάθος για την κρητική γαστρονομία, δημιούργησε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά τη φρεσκάδα των υλικών και τη νοστιμιά των αυθεντικών συνταγών. Με το «καλησπέρα» υποδέχεται κάθε επισκέπτη με χαμόγελο και ένα καραφάκι ρακή, δίνοντας το στίγμα της φιλοξενίας που θα απολαύσετε στη συνέχεια.

Στο Αρισμαρί, τα υλικά έρχονται κατευθείαν από την Κρήτη: μυζήθρες, γραβιέρες, στακοβούτυρο, σύγκλινο, απάκι. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια γεμίζουν με αρώματα και γεύσεις που ξυπνούν μνήμες. Το δενδρολίβανο και το μέλι συνδυάζονται μοναδικά στα πιάτα, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που παραμένει αυθεντικό, χωρίς επιτηδευμένες προσθήκες.

Ο χώρος είναι φιλικός και ζεστός, ιδανικός για ένα χαλαρό βράδυ καθημερινής, όταν το μόνο που θέλεις είναι να απολαύσεις ένα καλό φαγητό και κουβέντα. Το minimal λευκό κυριαρχεί παντού, από τα τουβλάκια στον τοίχο μέχρι το ξύλινο ταβάνι, ενώ διακριτικές χρωματικές πινελιές προσθέτουν ζεστασιά, δημιουργώντας την αίσθηση μιας αυθεντικής, φιλόξενης ταβέρνας.

Τα ορεκτικά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού. Οι επιλογές είναι πολλές και δελεαστικές: πράσινη σαλάτα με απάκι, μυρωδάτα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, φέτα σε κρούστα με μέλι και σουσάμι, αυγά με στάκα, χοιρινές τηγανιές με πορτοκάλι και θυμάρι ή με ρακόμελο. Ανάμεσα στα κυρίως πιάτα, θα βρείτε το διάσημο μπιφτέκι του Αρισμαρί αλλά και σκιουφιχτά μακαρούνια με κόκορα κρασάτο, γαμοπίλαφο με ζυγούρι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, παραδοσιακά κρητικά τυριά και ντάκο με φρέσκια ντομάτα και φέτα.

Εκτός από τα σταθερά πιάτα του καταλόγου, το Αρισμαρί εμπλουτίζει το μενού του με πιάτα ημέρας, πάντα εμπνευσμένα από την κρητική κουζίνα. Ανάλογα με την εποχή και τα φρέσκα υλικά, μπορεί να βρείτε κάστανα στιφάδο, ζυγούρι τσιγαριαστό, χοιρινό με ρεβύθια και άλλες αυθεντικές γεύσεις, μαγειρεμένες με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση.

Το γεύμα ολοκληρώνεται ιδανικά με μια εξαιρετική ρακή ή ένα μυρωδάτο, ζεστό ρακόμελο, που παρασκευάζεται με μεράκι στο ίδιο το Αρισμαρί. Το σέρβις είναι άμεσο, φιλικό και εξυπηρετικό, ενισχύοντας την αίσθηση φιλοξενίας και ζεστασιάς που χαρακτηρίζει αυτή τη γευστική εμπειρία – μια πραγματική γωνιά της Κρήτης στο Χαλάνδρι.
Αρισμαρί
Αριστοτέλους 43, Χαλάνδρι, 2106823906
Facebook | Instagram


