Το μαγειρευτό φαγητό επιμένει να μας θυμίζει εκείνο το ζεστό και ανθρώπινο παρελθόν μας, τη θαλπωρή του «μαμαδίσιου» φαγητού που φτιάχτηκε με φροντίδα κι αγάπη κι είναι απολύτως υγιεινό. Είναι συναίσθημα, είναι μνήμες, είναι μια χαλαρή διάθεση που δεν περνάει γενεές δεκατέσσερις την τέχνη του σεφ αλλά «αφήνεται» στην ζεστασιά και την οικειότητα του λαδερού, του ταψιού, της κατσαρόλας.
Όσο κι αν πειραματιζόμαστε με νέες ιδέες και ξενόφερτες μόδες, πάντα θα γυρνάμε μετανιωμένοι στη μοσχομυριστή ασφάλεια των μαγειρείων και των εστιατορίων που μαγειρεύουν παραδοσιακά. Κάποια μικρά, κάποια μεγάλα, κάποια ιστορικά και κάποια ολοκαίνουργια, όλα σερβίρουν το ιδανικό μαγειρευτό, αυτό που κανακεύει τη γεύση, σε χορταίνει και προπαντώς… σου λύνει τα χέρια με τον πιο αβίαστο και εύκολο τρόπο αφού δεν έχεις να κάνεις τίποτα πέραν του να το απολαύσεις!