spot_imgspot_imgspot_img

Κάψα: Η νέα εποχή στο τυλιχτό, δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Αν η γαστρονομική καρδιά του Έλληνα έπρεπε να χωριστεί στα δύο, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ένα της μισό θα έτρωγε ένα περιποιημένο σουβλάκι: Στην αναζήτησή του, έχεις πολλές κακοτοπιές για να αποφύγεις, καθώς η τέχνη του – όπως και πολλά ακόμα πράγματα στην εποχή μας – έχει γίνει βορά στην τυποποίηση. Η «Κάψα» του χαρισματικού και πολυβραβευμένου Χριστόφορου Πέσκια τώρα, σου έχει άλλη απάντηση. 

Έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία πέρυσι και έγινε instant hit, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν τι δουλειά έχει ένας τόσο καταξιωμένος chef με τα τυλιχτά. Ο ίδιος αν τον ρωτήσεις θα σου απαντήσει με ένα χαμογελαστό «γιατί όχι;» – η βαθύτερη όμως ουσία κρύβεται σε όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν έναν chef εμβληματικό: Το να μην επαναπαύεται ποτέ, το να είναι αενάως δημιουργικός, το να ψάχνει στην απλότητα τη νοστιμιά, σαν παιδί που εξερευνά έναν νέο κόσμο. Γι’αυτό και άπαξ και δοκιμάσεις «Κάψα» δύσκολα θα αλλαξοπιστήσεις. 

Όπως είναι λογικό, ο chef επενδύει στην πολύ καλή πρώτη ύλη, φτιάχνει τον γύρο του εκ του μηδενός με δική του μαρινάδα, ψήνει τα κρέατά του – ακόμα και τον γύρο – σε μια custom made κατασκευή, που αποτελείται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα, τα οποία προικίζουν κάθε μπουκιά με ένα ωραίο βουτυράτο καραμέλωμα και άρωμα «φωτιάς». Εισάγει νεωτερισμούς όπως το «Κυπριακό pico de gallo» που αποτελείται από ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ντομάτα και μαϊντανό, σος αβοκάντο, καυτερή κόκκινη σάλτσα με ντομάτα και shichimi togarashi, κρέμα φέτας και άλλα. Ευκρίνεια δηλαδή στη γεύση και ειλικρίνεια στα υλικά. 

Θα «κολλήσεις» δε με την πίτα του, που είναι συγκλονιστικά αφράτη σαν λουκουμάς, είναι αυστηρώς αλάδωτη και καταφθάνει από ένα μικρό εργαστήρι στο Περιστέρι. Όλα όσα αυτή η πίτα θα «αγκαλιάσει», έγκεινται αποκλειστικά στα γούστα σου, από κλασικά και παραδοσιακά όπως τυλιχτό με γύρο, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι, μέχρι τα signatures όπως το τυλιχτό με το καλαμάκι κοτόπουλο και μαγιονέζα curry που του προσδίδει – πέραν της απαράμιλλης νοστιμιάς – έναν comfort, ethnic χαρακτήρα. 

Πέραν όλων των παραπάνω, εδώ θα βρεις κι απολαυστικές μερίδες, ενώ υπάρχει επιλογή και για τους vegan: σουβλάκι με μανιτάρια, σάλτσα αβοκάντο και πικάντικη σως πιπεριάς. Η ομάδα του προτείνει τα τυλιχτά χωρίς πατάτες για να μην αλλοιώνεται η απόλαυση, δε θα σου χαλάσουν το χατίρι αν ζητήσεις να τις συμπεριλάβουν στο κομψοτυλιχτό σου. Εμείς πάλι θα σε συμβουλεύαμε να τις πάρεις μερίδα στο πλάι, έτσι κι εσύ θα εκτιμήσεις καλύτερα τη φρεσκάδα και το κόψιμο στο χέρι. 

Κάψα
Σκουλενίου 4, Αθήνα, τηλ. 2103231366
kapsa.gr |Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot