Η περιήγηση στο Ναύπλιο, κρύβει σε κάθε γωνιά μια συνάντηση με την ιστορία, αλλά και το συναπάντημα με μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική ομορφιά, που σ’ εντυπωσιάζει, βήμα βήμα, καθώς ανακαλύπτεις την πόλη.

Ένα από τα εντυπωσιακά σημεία που θα συναντήσεις, είναι κι η πλατεία Φιλελλήνων, γεμάτη ιστορικά μνημεία αλλά και περίσσια ομορφιά να προβάλει μπροστά στη θάλασσα, επιβλητική και πάντα ζωντανή από τον παλμό των επισκεπτών. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό που ενώνει το χθες με το σήμερα, δεν μπορεί να μην ξεχωρίσεις και το εστιατόριο ο Κήπος, που δίνει το μοναδικό του στίγμα, με τη δική του γοητεία, αλλά και τις πιο ενδιαφέρουσες γεύσεις που συνοδεύουν με ξεχωριστό τρόπο τις αναμνήσεις σου από το Ναύπλιο.

Το εστιατόριο Κήπος, σε υποδέχεται ακριβώς πάνω στην πλατεία, με τι άλλο, παρά με το εντυπωσιακό του εξωτερικό, που προσφέρει απεριόριστη θέα στο γαλανό της θάλασσας, ανάμεσα στο πράσινο των φυτών και των δενδρυλλίων. Καθώς μεταφέρεσαι στο εσωτερικό του, η εντυπωσιακή σάλα, φωτεινή και χρωματιστή, σου προσφέρει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα φιλόξενης ζεστασιάς. Μέσα σ’ ένα σκηνικό, που συνδυάζει φυσικά υλικά, όπως το ξύλο κι η πέτρα, παραδοσιακά μπαλκόνια και πόρτες σπιτιών, ξεπροβάλουν από τους τοίχους, δίνοντας σου την αίσθηση ότι γευματίζεις το κέντρο μιας παραδοσιακής γειτονιάς.

Το μενού είναι μια περιήγηση στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, με μεσογειακές επιρροές και πρώτες ύλες που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και υψηλή ποιότητα. Με γνώμονα την έμπνευση αλλά και με την μαγειρική ικανότητα χεριών, που ξέρουν μεθοδικά και φροντιστικά να διαχειρίζονται τα εκλεκτότερα υλικά, δημιουργούνται πιάτα με νοστιμιά, που αποτυπώνονται στο γευστικό μνημονικό!

Τα ορεκτικά κι οι σαλάτες, αμέσως προοικονομούν τον υψηλό πήχη στη γεύση, με το αλμυρό κανταΐφι τυριών, με σύγκλινο Μάνης, να κερδίζει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Στα κυρίως βρίσκουμε τα πιο νόστιμα και άριστα χυλωμένα risotto, αλλά και εξαιρετικές επιλογές σε pasta, όπως ριγκατόνι με κοτόπουλο, μπέικον και σαφράν ή παπαρδέλες με ψαρονέφρι, χρωματιστές πιπεριές και κρέμα γάλατος, που σε γεμίζουν ρίγη απόλαυσης. Θησαυροί της στεριάς και της θάλασσας, παίρνουν τη θέση τους στα πιάτα, με εξαιρετικούς συνδυασμούς και αξιοζήλευτη όψη που σου γεννά μια ορμή να τα γευτείς άμεσα.

Θαλασσινά, ψάρια αλλά και κρεατικά που ψήνονται επί τόπου σκορπώντας λαχταριστά αρώματα, είναι ένα ισχυρό δέλεαρ για την όρεξη, όπως το μπιφτέκι του κήπου – σήμα κατατεθέν του εστιατορίου- με εξαιρετική σάλτσα από τυρί Μετσόβου, με χαρακτηριστικό, καπνιστό άρωμα, η χοιρινή μπριζόλα 700 γρ., για δυο άτομα και η μοσχαρίσια μπριζόλα 800 γρ., καλοψημένα και ζουμερά, να αναδεικνύουν τα μυστικά της φωτιάς και του σωστού ψησίματος.

Μια ενδιαφέρουσα γευστική περιήγηση, είθισται να συνοδεύεται με ποιοτικό κρασί και στη wine list του Κήπου θα βρεις τις πιο ταιριαστές ετικέτες από εκλεκτούς, ελληνικούς αμπελώνες, ενώ ο επίλογος σηματοδοτείται από το γλυκό της ημέρας που αφήνει την πιο γλυκία επίγευση, λίγο πριν την αναχώρηση.

Είτε είσαι επισκέπτης, είτε κάτοικος Ναυπλίου, το εστιατόριο Κήπος είναι ένας προορισμός που κερδίζει την αγάπη σου, για κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια. Γεύση, εξυπηρέτηση και φιλόξενο κλίμα, είναι τα στοιχεία που σε έλκουν και γράφουν μέσα σου, τη δική τους μικρή ιστορία.
Κήπος Restaurant
Πλατεία Φιλελλήνων, Ναύπλιο, τηλ. 2752022978
www.kiposnafplio.gr | Facebook | Instagram