Συνώνυμο των παραδοσιακών, χειροποίητων ζυμαρικών, το Maltagliati, είναι επί χρόνια το σημείο όπου συναντώνται η ποιότητα με το μπρίο της ιταλικής φιλοξενίας, μέσα από μια ακαταμάχητη γευστική περιήγηση, που όμοια της δε βρίσκεις σ’ ολόκληρη την Αθήνα!

Το Maltagliati γεννήθηκε πριν από 25 χρόνια στους Αμπελόκηπους, και από το 2005, αποίκησε και στο Παλαιό Φάληρο, με τη στόφα του πρωτοπόρου στο φρέσκο χειροποίητο ζυμαρικό, μυώντας το αθηναϊκό κοινό, στην πιο «ψαγμένη» πλευρά της ιταλικής κουζίνας, αυτής που θριαμβεύει μέσα από τη λεπτομέρεια και τη φροντίδα που χαρίζει ένα έμπειρο χέρι. Maltagliati άλλωστε, είναι ένα είδος ζυμαρικού, με ρίζες στο ρωμαϊκό μεσαίωνα, σε σχήμα τετράγωνο, που προέρχεται από την περιοχή Emilia-Romagna στην Ιταλία. Παραμένοντας πιστό στην αυθεντικότητα και τη φιλοσοφία της ποιοτικής απλότητας, το Maltagliati συνεχίζει πάντα με το δικό του τρόπο να διδάσκει ιταλική φιλοξενία σε κάθε δυνατό επίπεδο.

Η σάλα του Maltagliati στο Π. Φάληρο, αποπνέει τη θέρμη της ιταλικής επαρχίας, με ρετρό αισθητική και γενναιόδωρες μερίδες που ψιθυρίζουν τις πιο νόστιμες ιστορίες, μέσα από ένα value for money menu, που μιλάει με την ποιότητα και τη γεύση του, κατευθείαν στην καρδιά σου! Καθημερινά ένα πλούσιο μενού, βασισμένο στα εκλεκτότερα υλικά, προετοιμάζεται ακριβώς όπως σε μια σπιτική κουζίνα, έτοιμο να σε εντυπωσιάσει, από την αρχή, μέχρι το τέλος. Ορεκτικά που ανοίγουν την όρεξη, όπως Mozarella in carozza, τηγανητή και γεμιστή με μανιτάρια και προσούτο και δροσερή σαλάτα Caprino με λόλα, ρόκα, caprino (κατσικίσιο τυρί), ξινόμηλο, ντοματίνια και αμύγδαλα, προλογίζουν ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση και σε περνούν με χάρη στα κυρίως, όπως το Saltimbocca alla Romana, με μοσχάρι, προσούτο και φασκόμηλο, αλλά και πιάτα ημέρας που κάθε φορά εντυπωσιάζουν με μοναδικό τρόπο.

Στο Maltagliati η pasta προσεγγίζεται με μεγάλη φροντίδα και προσήλωση στην παραδοσιακή τεχνική. Η ζύμη παρασκευάζεται και πλάθεται επί τόπου, για να μαγειρευτεί το ζυμαρικό της επιλογής σου, κατά την ώρα της παραγγελίας. Άριστη υφή, εξαιρετική γεύση που αφήνει το αποτύπωμά της σε κάθε συνταγή, όπως η πληθωρική carbonara τα linguini porcini ή τα maltagliati γεμιστα χοιρινό λαιμο, μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας, ενώ τα ravioli ημέρας κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε αναζητητή νέων εμπειριών.

Ανάμεσα στο comfort κλίμα αυτής της τρατορίας, που μ’ ένα μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να σε κατακτά, εκπέμποντας ένα ρομαντικό αέρα και αφού έχεις απολαύσει την επιτομή μιας αλέγρας φιλοξενίας, έρχεται η στιγμή του γλυκού, όπως ένα περιποιημένο τιραμισού, ή μια δροσερή πανακότα, που θα αφήσει τη γλυκεία του επίγευση ως ένα γλυκό arrivederci!
Maltagliati
Τερψιθέας 16, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109816445
www.maltagliati.gr | Facebook | Instagram



