spot_imgspot_imgspot_img

Wild Duck: Αυθεντικές γεύσεις με καλλιτεχνική προσέγγιση που μιλούν στο συναίσθημα, στο πιο φινετσάτο εστιατόριο του Ναυπλίου

Όταν το φαγητό αγγίζει πρώτα το συναίσθημα κι έπειτα συγκινεί τον ουρανίσκο, τότε παύουμε να μιλάμε για μαγειρική, αλλά περνάμε στη σφαίρα της καλλιτεχνικής δημιουργίας δια μέσου της γεύσης. Ακριβώς αυτό είναι που συναντάς στο Wild Duck, στην οδό Μπουμπουλίνας 67, που από το 2019, μας μυεί στη δημιουργική κουζίνα που χρησιμοποιεί ως καμβά την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία, καθώς ο χαρισματικός σεφ Ηλίας Κόσσυβας κι η ομάδα του, δημιουργούν πιάτα που αποτελούν συνδυασμούς γεύσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, με ένα μενού σκέτο γαστρονομικό αριστούργημα που συνδυάζει απαράμιλλες γεύσεις αλλά και οπτικά αποτελέσματα που συγκινούν!

Κάθε φιλοξενούμενος, έχει την ευκαιρία να γευτεί την αποθέωση της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια πιο εκλεπτυσμένη και φινετσάτη οπτική, με βάση αυθεντικές και προσεγμένες παρασκευές, γνώριμες σπιτικές γεύσεις αλλά και ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα από τα περιβόλια και τα κτήματα της ιδιοκτήτριας οικογένειας Σταυρόπουλου, όπως το παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα, τα τυριά από το δικό τους τυροκομείο, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα βότανα αλλά και αγνά προϊόντα από ντόπιους μικροπαραγωγούς, που εξασφαλίζουν υψηλή γευστική και θρεπτική αξία σε κάθε πιάτο.

Το Wild Duck θα το ξεχωρίσεις σε κάθε του έκφανση! Με μια ανάλαφρη και κομψή αύρα που ανεπαίσθητα δίνει την αίσθηση μιας οικίας ευρωπαϊκής εξοχής αλλά και ισχυρό καλλιτεχνικό αέρα, τόσο με την συνολική αισθητική του στη διακόσμηση, όσο και ειδικά με τα έργα που έχει επιμεληθεί ο Francesco Moretti και φιλοξενούνται στους τοίχους της σάλας.

Στο μενού που αλλάζει κάθε 6 μήνες, φιλοξενούνται όλα τα γευστικά θαύματα στεριάς και θάλασσας, όπως δεν τα έχεις ξαναγευτεί. Μια ξεχωριστή περιήγηση μέσα από εξαιρετικές σαλάτες και ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως το Ceviche λαβράκι με μυρωδικά, tartare ανανά, ζωμό gazpacho και φράουλα ή τους λαχανοντολμάδες με ψάρι ημέρας, αυγολέμονο, αρωματικά και λεμονόχορτο να παντρεύουν αρμονικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό.

Στα κυρίως θριαμβεύει η δημιουργικότητα για άλλη μια φορά, μέσα από το άριστα μαγειρεμένο κατσικάκι terrine με ζυμαρικά paccheri, μυρωδάτη γραβιέρα, βούτυρό και πιπέρι ή στα spaghetti με καπνιστή πανσέτα, αυγό ποσέ και κρέμα παρμεζάνας, που συγκλονίζουν όλες τις αισθήσεις! Ψάρι ημέρας, φρικασέ με πουρέ σελινόριζα, φρέσκα χόρτα και αρωματικά, αλλά και οι κοπές ημέρας κάνουν άριστο pairing με τα εκλεκτα κρασιά κυρίως ελληνικού αμπελώνα, συμπληρώνοντας έτσι τον καμβά των γεύσεων που απλώνεται αρμονικά πάνω στο τραπέζι σου σε άριστη παρουσίαση.

Κι αφού το κυρίως γεύμα φτάσει προς το τέλος του, είναι η ιδανική στιγμή να παραγγείλεις ένα ανάλαφρο γλυκό ή ένα cocktail ώστε να απολαύσεις την υπέροχη ατμόσφαιρα του Wild Duck, που σε περιβάλλει ζεστά, με ένα αίσθημα ικανοποίησης, πληρότητας και χαλάρωσης!

Wild Duck
Μπουμπουλίνας 67, Ναύπλιο, τηλ. 2752028562
www.wildducknafplio.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας (2020 edition)

Είναι γεγονός: Οι καλύτερες καλοκαιρινές νύχτες (και μέρες) είναι αυτές που περνιούνται με ένα παγωτό στο χέρι. Από τα...

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot