Όταν το φαγητό αγγίζει πρώτα το συναίσθημα κι έπειτα συγκινεί τον ουρανίσκο, τότε παύουμε να μιλάμε για μαγειρική, αλλά περνάμε στη σφαίρα της καλλιτεχνικής δημιουργίας δια μέσου της γεύσης. Ακριβώς αυτό είναι που συναντάς στο Wild Duck, στην οδό Μπουμπουλίνας 67, που από το 2019, μας μυεί στη δημιουργική κουζίνα που χρησιμοποιεί ως καμβά την ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία, καθώς ο χαρισματικός σεφ Ηλίας Κόσσυβας κι η ομάδα του, δημιουργούν πιάτα που αποτελούν συνδυασμούς γεύσης και καλλιτεχνικής έκφρασης, με ένα μενού σκέτο γαστρονομικό αριστούργημα που συνδυάζει απαράμιλλες γεύσεις αλλά και οπτικά αποτελέσματα που συγκινούν!

Κάθε φιλοξενούμενος, έχει την ευκαιρία να γευτεί την αποθέωση της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια πιο εκλεπτυσμένη και φινετσάτη οπτική, με βάση αυθεντικές και προσεγμένες παρασκευές, γνώριμες σπιτικές γεύσεις αλλά και ολόφρεσκα εποχιακά προϊόντα από τα περιβόλια και τα κτήματα της ιδιοκτήτριας οικογένειας Σταυρόπουλου, όπως το παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα, τα τυριά από το δικό τους τυροκομείο, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και τα βότανα αλλά και αγνά προϊόντα από ντόπιους μικροπαραγωγούς, που εξασφαλίζουν υψηλή γευστική και θρεπτική αξία σε κάθε πιάτο.

Το Wild Duck θα το ξεχωρίσεις σε κάθε του έκφανση! Με μια ανάλαφρη και κομψή αύρα που ανεπαίσθητα δίνει την αίσθηση μιας οικίας ευρωπαϊκής εξοχής αλλά και ισχυρό καλλιτεχνικό αέρα, τόσο με την συνολική αισθητική του στη διακόσμηση, όσο και ειδικά με τα έργα που έχει επιμεληθεί ο Francesco Moretti και φιλοξενούνται στους τοίχους της σάλας.

Στο μενού που αλλάζει κάθε 6 μήνες, φιλοξενούνται όλα τα γευστικά θαύματα στεριάς και θάλασσας, όπως δεν τα έχεις ξαναγευτεί. Μια ξεχωριστή περιήγηση μέσα από εξαιρετικές σαλάτες και ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως το Ceviche λαβράκι με μυρωδικά, tartare ανανά, ζωμό gazpacho και φράουλα ή τους λαχανοντολμάδες με ψάρι ημέρας, αυγολέμονο, αρωματικά και λεμονόχορτο να παντρεύουν αρμονικά το σύγχρονο με το παραδοσιακό.

Στα κυρίως θριαμβεύει η δημιουργικότητα για άλλη μια φορά, μέσα από το άριστα μαγειρεμένο κατσικάκι terrine με ζυμαρικά paccheri, μυρωδάτη γραβιέρα, βούτυρό και πιπέρι ή στα spaghetti με καπνιστή πανσέτα, αυγό ποσέ και κρέμα παρμεζάνας, που συγκλονίζουν όλες τις αισθήσεις! Ψάρι ημέρας, φρικασέ με πουρέ σελινόριζα, φρέσκα χόρτα και αρωματικά, αλλά και οι κοπές ημέρας κάνουν άριστο pairing με τα εκλεκτα κρασιά κυρίως ελληνικού αμπελώνα, συμπληρώνοντας έτσι τον καμβά των γεύσεων που απλώνεται αρμονικά πάνω στο τραπέζι σου σε άριστη παρουσίαση.

Κι αφού το κυρίως γεύμα φτάσει προς το τέλος του, είναι η ιδανική στιγμή να παραγγείλεις ένα ανάλαφρο γλυκό ή ένα cocktail ώστε να απολαύσεις την υπέροχη ατμόσφαιρα του Wild Duck, που σε περιβάλλει ζεστά, με ένα αίσθημα ικανοποίησης, πληρότητας και χαλάρωσης!
Wild Duck
Μπουμπουλίνας 67, Ναύπλιο, τηλ. 2752028562
www.wildducknafplio.com | Facebook | Instagram


