Η Αθήνα είναι οι δρόμοι της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων δηλώσεων, λέμε πως η Αθήνα είναι οι δρόμοι της. Στους οποίους περπατάμε, σμίγουμε, βγαίνουμε και τρώμε. Χωρίς να στερούμαστε τίποτα ούτε στην ποιότητα ούτε στην απόλαυση. Γιατί σε κάθε στενό, μπορεί κάποιος να βρει ακριβώς το φαγητό που θα ταιριάξει στο δικό του ταχυφαγικό όνειρο. Αυτές είναι οι επιλογές μας.
Street food & τα καλύτερα στέκια του: Όταν η νοστιμιά τρώγεται στο χέρι!
Δυναμισμός και φρέσκιες ιδέες σε μια γαστρονομική σκηνή που δεν επαναπαύεται ποτέ.
Mailo’s – The Pasta Project: Η τέλεια μακαρονάδα στο εμβληματικό κόκκινο cup, που έγινε το αγαπημένο street food της ζωής μας!
Pasta! Pasta! Pasta! Υπάρχει πιο αγαπημένη, πιο comfort νοστιμιά, που μπορείς να τρως όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις; Για καλή μας τύχη υπάρχει ένα project που παντρεύει την υψηλή γαστρονομία των ζυμαρικών με την πιο cool, street food φιλοσοφία τους κι αυτό δεν είναι άλλο από το Mailo's - The Pasta Project, που με 42 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο food brand κι η λατρεμένη καθημερινή συνήθεια όλων των αμετανόητων αλλά και ψαγμένων pasta lovers.
Τα Mailo's είναι πραγματικά ο παράδεισος της τέλειας μακαρονάδας, καθώς εδώ ακολουθούνται σύγχρονες τεχνικές, με έμφαση στην υψηλή...
Κάψα: Η νέα εποχή στο τυλιχτό, δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια
Αν η γαστρονομική καρδιά του Έλληνα έπρεπε να χωριστεί στα δύο, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ένα της μισό θα έτρωγε ένα περιποιημένο σουβλάκι: Στην αναζήτησή του, έχεις πολλές κακοτοπιές για να αποφύγεις, καθώς η τέχνη του - όπως και πολλά ακόμα πράγματα στην εποχή μας - έχει γίνει βορά στην τυποποίηση. Η «Κάψα» του χαρισματικού και πολυβραβευμένου Χριστόφορου Πέσκια τώρα, σου έχει άλλη απάντηση.
Έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία πέρυσι και έγινε instant hit, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν τι δουλειά έχει ένας τόσο καταξιωμένος chef με τα τυλιχτά. Ο ίδιος αν τον ρωτήσεις θα σου απαντήσει με ένα...
Hustlers Street Food: Tο burger που παίζει σε άλλο level, στις Αχαρνές
Ένα ολόφρεσκο burger spot ήρθε για να ταράξει τα νερά του street food και να γίνει το στέκι σου! Από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, το νέο μπεργκεράδικο της πόλης σερβίρει γεύσεις που κάνουν τη διαφορά, με τη σφραγίδα των Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη και Μάκη Χριστοφορίδη – δύο ανθρώπων που ξέρουν τι σημαίνει ποιοτικό φαγητό.
Η φιλοσοφία τους; Να προσφέρουν αυθεντικό street food, με premium υλικά, αλλά χωρίς να αδειάζεις το πορτοφόλι σου. Το μενού είναι γεμάτο δυνατές επιλογές, με πρωταγωνιστές τα burgers! Αν θέλεις κάτι all-time classic, το «Hustler» είναι η επιλογή σου. Με 100% χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, cheddar, μπέικον, iceberg,...
HOOD DOG: Εκεί που το street food συναντά το hip hop
Από το 2021, κάπου στη Γλυφάδα, ανάμεσα σε δρόμους που μυρίζουν θαλασσινό αέρα και αστική κουλτούρα, γεννήθηκε ένα street food στέκι διαφορετικό από τα άλλα. Και δεν ήταν τυχαία αυτή η γειτονιά. Οι άνθρωποι πίσω από το HOOD DOG επέλεξαν να το ανοίξουν στη δική τους γειτονιά, εκεί όπου μεγάλωσαν, έζησαν το street lifestyle από πρώτο χέρι με BMX, rap μουσική και urban κουλτούρα. Και αυτό το DNA τρέχει σε κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού.
Όλα εδώ φτιάχνονται in-house με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα ψωμάκια (buns) είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με φούρνο και έρχονται με δική τους, custom συνταγή, αφράτα...
Akoko Athens: Επικό κοτόπουλο στο Ψυχικό
Ένα μοναδικό στο είδος του κρέας, το κοτόπουλο είναι το «πολυεργαλείο» της μαγειρικής, lean and mean, δηλαδή ψητό αν κάνεις διατροφή, τηγανητό αν είσαι άνθρωπος της απόλαυσης, σε ρολό αν έχεις Κυριακάτικο τραπέζι. Το Akoko που πρόσφατα ξεκίνησε την πλεύση του στον Φάρο Ψυχικού επενδύει στην απόλαυση: το προσεκτικό φιλετάρισμα, το εικοσιτετράωρο μαρινάρισμα που το κάνει τόσο μαλακό, το ζουμερό, ανάλαφρο, αλλά τραγανό τηγάνισμα - σε συνδυασμό με όλα τα υλικά του street ονείρου, το έχουν ήδη καταστήσει προορισμό στα βόρεια.
Ο χώρος του pop και χρωματιστός, δανείζεται στοιχεία από αμερικανικό diner και τα φέρνει στο σήμερα και το τώρα,...
Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η βασίλισσα του street food με τις πιο πληθωρικές νοστιμιές
Κάθε ξέφρενη νύχτα που φτάνει στο τέλος της, βρίσκει την Αθήνα σε έναν διαφορετικό ρυθμό, να κινείται στην ιδιόμορφη γοητεία του ξενυχτιού, αυτού που καταλήγει στις ανάλαφρες κοσμοσυρροές που συγκεντρώνονται σ’ ένα γευστικά λυτρωτικό προσκύνημα, που αλλού; Στις απανταχού καντίνες της πόλης.
Από τις πρώτες, αλλά κι η πιο αναγνωρίσιμη, η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου, έχει γράψει τη δική της ιστορία, ψιθυρίζοντας «βρώμικα», τις πιο ποιοτικές street food ιστορίες, που έχουν εντυπωθεί με χρυσά γράμματα στις αναμνήσεις μας. Και πώς να μην μαγευτείς από το special hot dog με το αφράτο ψωμάκι, τα 2 ψητά ή βραστά λουκάνικα, με λάχανο, καρότο...
Al Cantino: Το πολυεπίπεδο upscaling της έννοιας «καντίνα» στη Νέα Ερυθραία!
Βόλτα στα βόρεια και λίγο πριν η λεωφόρος Ερυθραίας συναντήσει την Τατοϊου, δεν υπάρχει περίπτωση, το βλέμμα σου να μην καρφωθεί στο ιδιαίτερο κτήριο, που βρίσκεται στον αριθμό 2. Ένας ιδιότυπος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που χρησιμοποιεί ξύλα και τούβλα, συνδυάζοντας το industrial με το σκανδιναβικό στυλ, σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Διαβάζοντας τη φωτεινή του ταμπέλα και βλέποντας το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο κρατώντας στα χέρια του την επιτομή της street food ανθολογίας, το ενδιαφέρον γίνεται αμέσως πόθος για δοκιμή!
Αφήνοντας το αυτοκίνητό σου στο ειδικά διαμορφωμένο και άνετο παρκινγκ, κατευθύνεσαι στο εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό του μέσα από μια πόρτα που εμφανώς...
Με καταγωγή από τη Δανία και ιταλική ιδιοσυγκρασία, το PinsaMe φέρνει στην Κυψέλη όλα τα γευστικά μυστικά της pinsa!
Έχουμε πλέον εισέλθει σε μια νέα εποχή όπου οι διατροφικές συντεταγμένες αλλάζουν κι ο προσανατολισμός μας τείνει και πάλι προς την ποιοτική διατροφή, ακόμα κι όταν πρόκειται για μια εξόρμηση σε street food διαδρομές. Κι αν κάποτε μια παχιά και αφράτη pizza, εξωφρενικά φορτωμένη με υλικά πάσης φύσεως, ήταν η αμαρτωλή βασίλισσα του ιταλικού φλερτ, πλέον η βασίλισσα έχασε το θρόνο της και τη θέση της πήρε η pinsa, που ήρθε να μας κατακτήσει με όλες της τις χάρες!
Στην οδό Ευελπίδων 35, στην Κυψέλη και σ’ ένα εμβληματικό σημείο της περιοχής, το PinsaMe, ήρθε να μας μυήσει στην καθαρή...
Νίκος στη Νέα Σμύρνη: Ο πρωταθλητής στη γεύσης, με τα πιο απίστευτα σφολιατοειδή της πόλης!
Αγαπημένο ελληνικό σνακ, για πρωινό ή δεκατιανό, του μαθητή και του εργαζόμενου, παραδοσιακά η τυρόπιτα, βασίλισσα των σφολιατοειδών, τραγανή και χρυσαφένια, έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στη διατροφική μας καθημερινότητα. Μπορεί να χτενίσεις όλη την Αθηνά για να βρεις την καλύτερη, ανάμεσα σε αμέτρητα καταστήματα, όμως στο τέλος θα αποφασίσεις πως ο τίτλος του πρωταθλητή δικαιωματικά ανήκει στο Νίκο, στη Νέα Σμύρνη!
Το ιστορικό πλέον κατάστημα του Νίκου βρίσκεται από το 1977, εκεί που χτυπάει η καρδία της Νέας Σμύρνης, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο του Πανιωνίου. Από το πόστο του επί δεκαετίες σερβίρει ίδιες κι απαράλλαχτες σε ποιότητα...
Bao Bao: Στον Κεραμεικό διαγράφεται μια νέα street food era, με εξαιρετικά baozi και ένα service robot για μια εμπειρία που δεν χάνεις!
Η κινέζικη street food φιλοσοφία έχει μπει για τα καλά στις αναζητήσεις μας προς νέους γευστικούς ορίζοντες. Και μπορεί οι επιλογές να είναι πλέον πολλές και διαφορετικές, όμως στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα στην Ιερά οδό και στον αριθμό 26, υπάρχει το Bao Bao που προσφέρει μία μοναδική street food εμπειρία με τα πιο τέλεια, παραδοσιακά baozi που έχεις δοκιμάσει ποτέ αλλά και με high tech εξυπηρέτηση, καθώς προς έκπληξη σου, σε σερβίρει το πιο χαριτωμένο service robot, με χαρακτηριστική ρομποτική φινέτσα!
Ένα σύγχρονης αισθητικής εστιατόριο με παιγνιδιάρικο χαρακτήρα, σε μεταφέρει σε μια στιγμή στις γειτονιές του Χονγκ Κονγκ και καθώς η...
Mr Choco: All day street food στην απόλυτή του διάσταση
Είναι κοινή παραδοχή ότι τα μαγαζιά με διευρυμένα μενού και πολλές προτάσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά με τις λίγες και καλές επιλογές, που επενδύουν στο κάθε πιάτο ξεχωριστά και τελειοποιούν την κάθε λεπτομέρεια του καταλόγου τους. Το Mr Choco από την άλλη, σου έχει μια άλλη απάντηση: Στα 9 χρόνια λειτουργίας του δεν είναι άλλο ένα all day street food στέκι, αλλά ένας ναός συνεχούς αυτοβελτίωσης και ανακάλυψης νέων γεύσεων, με ό,τι πόθησε η καρδιά του έμπειρου καλοφαγά, που ψάχνει την ποιότητα, την δημιουργικότητα και το «ξεχωριστό» στο φαγητό του.
Και πως να μην είναι έτσι, όταν πίσω...
Το Baba Ghanoush με το πιο αναγνωρίσιμο falafel της πόλης, συνεχίζει να μας διηγείται τις πιο νόστιμες ιστορίες γεύσης από τη Μέση Ανατολή
Για το Baba Ghanoush στην πλατεία Βαρνάβα, δε χρειάζονται πρόλογοι και συστάσεις. Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο μαγικών γεύσεων με ρίζες σε μια από τις αρχαιότερες γαστρονομικές παραδόσεις. H Μέση Ανατολή ανέπτυξε μια κουζίνα πλούσια σε πιάτα που αναδεικνύουν το γευστικό αποτύπωμα των λαχανικών, των ξηρών καρπών και κάθε υλικού που προσφέρει η γη.
Μελετώντας σε βάθος την κουζίνα της Μέσης Ανατολής, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τη χαρακτηριστική γευστική γοητεία το 2015, η ομάδα του Baba Ghanoush παρασκευάζει το πρώτο falafel, εμποτισμένο με όλη την αγάπη που αρμόζει σε ένα νέο project,...
Cocoretsi: Μια street συνάντηση της παράδοσης με το «τώρα», στο κέντρο της Αθήνας
Κανένα άλλο κρέας στην ιστορία των κρεάτων δεν έχει τη νοστιμιά που έχει το κοκορέτσι: με την ξελιγωτική του μυρωδιά, τη ρουστίκ γεύση, τα εντεράκια και τα γλυκάδια που καραμελώνουν στο κάρβουνο για να γίνουν ο πιο συγκλονιστικός μεζές. Δεν είναι για όλους - το ξέρουμε - αλλά αν είσαι λάτρης του, σου έχουμε τα καλύτερα των νέων. Η Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, πλέον φιλοξενεί τον ναό του, μαζί με όλα όσα πόθησε ο πεινασμένος, ο ξενύχτης κι ο επαγγελματίας της περιοχής που θέλει ένα χορταστικό και ποιοτικό lunch break. Το όνομα του, Cocoretsi.
Δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο,...
H Βρωμιαρα: Street Food με γεύσεις που ανεβάζουν τον πήχη
Η Ήπειρος ξέρει από καλό φαγητό, στο αίμα της ρέει η νοστιμιά και δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Η πιο καθαρή Βρωμιάρα της γαστρονομίας ήταν λοιπόν φυσικό να ανθίσει στα Γιάννενα το 2015 με τη φροντίδα του Λάμπρου Μεντή, ο οποίος μετέπειτα έστειλε την άψογη γεύση της να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και λίαν προσφάτως στη Νέα Φιλαδέλφεια, διδάσκοντας από τότε καθημερινά τι πραγματικά θα πει άρτιο street food.
Ο Λάμπρος και η ομάδα του έστησαν ένα μενού που απογειώνει τις πρώτες ύλες! Με τεχνικές όπως το sous vide, αφήνουν τις γεύσεις να λάμψουν χωρίς να τις...