spot_img

BBC ή αλλιώς Burger Barbeque Corner: Ένα μπεργκεράδικο με μοναδικές γευστικές προτάσεις και… ροκ διάθεση στο Κερατσίνι

Αν ήταν κανάλι θα ήταν μάλλον το MTV κι όχι το BBC όπως μπορεί να μαρτυρά η επωνυμία του, κι αυτό γιατί από το πορτραίτο του Στίβι Ρέι Βον μέχρι τη μουσική που συντροφεύει το γεύμα ή δείπνο σου, το Burger Barbeque Corner είναι «ροκ» (το ροκ άλλωστε πρώτιστα είναι φιλοσοφία ζωής, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε έταιρο άρθρο).

Ο ιδιοκτήτης του λοιπόν, ο Χρήστος («ροκ» κι αυτός), έστησε ένα χώρο που καθημερινά υμνεί την αμερικάνικη κουζίνα την οποία (εκτός του ότι γούσταρε απείρως) επανασύστησε στο κοινό του Πειραιά (κι όχι μόνο) σε μια ιδανική εκδοχή. Με αφετηρία ένα άριστο homemade μπιφτέκι το οποίο φτιάχνεται με ολόφρεσκο κρέας (χωρίς καμία πρόσμιξη ενισχυτικών γεύσης και λοιπών τεχνητών μέσων), το BBC «προτείνει» 8 premium burgers που ανάμεσα σε 2 ψωμάκια θα ανακαλύψεις μια γευστική έκσταση – αλλά και 14 classics, με εξίσου «απογειωτικές» ιδιότητες. Από το πεντανόστιμο ΜΠΙΓΚ ΣMOKE, με καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τραγανό καπνιστό bacon, ντομάτα, μαρούλι, iceberg, λαχταριστό τηγανητό αυγό και sauce καπνιστής μαγιονέζας, μέχρι το εμβληματικό (υπερπαραγωγή) BIG MAMA, με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και κρουσταριστό κοτόπουλο (κι όλα τα υλικά x2), δηλαδή διπλό bacon, διπλό cheddar, διπλή στρώση κιμά sloppy joe (κάτι σαν chilli con carne on steroids), το BBC έχει κάτι για όλους.

Το “Rockstar”, ένα burger με “πατέντα” με σαγανάκι μοτσαρέλας, bbq sauce topping (που περιχύνεται σε κούφια εσοχή του ψωμιού από πάνω) και (κορυφαία) καπνιστή μαγιονέζα.

Σε κάθε πρώτη ύλη έχει δοθεί φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως και σε κάθε (χειροποίητο) προϊόν (όπως οι “πειραγμένες” σάλτσες με τσίπουρο ή ουίσκι, οι φρεσκοκομμένες πατάτες ή τα βελούδινα brioche που φουρνίζει καθημερινά κοντινός φούρνος). Οι κολασμένοι συνδυασμοί των παραπάνω είναι στο τέλος της παρασκευής και η καθοριστική «πινελιά» που εκτοξεύει τα burgers του στο πάνθεον των αθηναϊκών μπεργκεράδικων.

Το “Chicken War”, ένα καλεϊδοσκόπιο γεύσεων με πατάτες τηγανητές που περιλούζονται με ψιλοκομμένο κρουσταριστό κοτόπουλο, bacon, καπνιστή μαγιονέζα, cheddar sauce, sweet chilli sauce, παρμεζάνα και 2 λαχταριστά τηγανητά αυγά

Από ένα «ροκ» μαγαζί (τι λέγαμε πιο πάνω;) δε θα μπορούσε να λείπει κι ο Rockstar, με το ομώνυμο burger να έχει κάνει όσους το έχουν δοκιμάσει να παραμιλούν, με το σαγανάκι μοτσαρέλας, το bbq sauce topping (που περιχύνεται σε κούφια εσοχή του ψωμιού από πάνω) και την (κορυφαία) καπνιστή μαγιονέζα. Από τα ορεκτικά, ειδικής μνείας (honorary mention φάση), αξίζει το Chicken War, το οποίο και είναι μια μεριδάρα πατάτες, οι οποίες περιλούζονται με ψιλοκομμένο κρουσταριστό κοτόπουλο, bacon, καπνιστή μαγιονέζα, cheddar sauce, sweet chilli sauce, παρμεζάνα και 2 λαχταριστά τηγανητά αυγά (ένα banging πιάτο μέσης για «έμπειρους λύτες») που από θέμα συζήτησης (ότι το μέγεθος μετράει και τα σχετικά) μετουσιώνεται σε αναστεναγμούς απόλαυσης. Αν όσα διάβασες δεν σε συγκίνησαν ή τρως ήδη συχνά στο BBC ή (δεν υπάρχει ή, είσαι αναίσθητος!) Λειτουργεί και delivery. Επίσης δε χρειάζεται να μας ευχαριστείς τη δουλειά μας κάνουμε.

BBC: Burger Barbeque Corner
Αναπαύσεως 90, Κερατσίνι, τηλ. 2104634788
Facebook | Instagram

To “Chicken 4 the weak” με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και κρουσταριστό κοτόπουλο (κι όλα τα υλικά x2), δηλαδή διπλό bacon, διπλό cheddar, διπλή στρώση κιμά sloppy joe (κάτι σαν chilli con carne on steroids)
Αριστερά: Η κουζίνα εν δράσει Δεξιά: Ένα υποτυπώδες “Hall of Fame” στην grunge σκηνή
Ένα κοντινό του “Chicken War”, έτσι για να κάνεις λίγο ακόμα οφθαλμόλουτρο 🙂

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot