spot_img

Fishαλίδες: Στο Χαλάνδρι αναβλύζουν γεύσεις θάλασσας

«Προσοχή παρακαλώ. Πληροφορούμε τους κύριους επιβάτες ότι σε λίγα λεπτά το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι του Χαλανδρίου». Αν άκουγες ποτέ αυτή τη φράση, κάλλιστα θα πίστευες είτε πως σου κάνουν μια ελαφρά κακόγουστη πλάκα είτε ότι σε κλάσματα δευτερολέπτου θα ξυπνούσες από ένα όνειρο με έντονες πινελιές σουρεαλισμού. Κι όμως, στην περίπτωση αυτή δεν σου κάνουν ούτε πλάκα ούτε ονειρεύεσαι. Γιατί μέσα από τη λειτουργία τους την τελευταία τριετία, οι Fishαλίδες, το γνωστό σε όλους στέκι ψαροφαγίας, έχουν καταφέρει να κάνουν κυριολεκτικά το Χαλάνδρι να μοιάζει περισσότερο με καταγάλανο νησί, παρά με πόλη σε αποχρώσεις του γκρι.

Οι Fishαλίδες δεν είναι παρά το έμπρακτο αποτέλεσμα της αγάπης τεσσάρων φίλων για την Ελλάδα και τους θαλάσσιους θησαυρούς της. Ήταν πριν από τρία χρόνια που η παρέα αυτή μαζεύτηκε και μετουσίωσε το γεμάτο μεράκι αυτό όραμα σε πράξη, ανοίγοντας πανιά και σαλπάροντας προς τα πέλαγα των γεύσεων. Και σαν καλό πλήρωμα που είναι, ο καθένας πήρε τη δική του θέση μέσα στο πλοίο. Ο Αντώνης κι ο Στέλιος είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν για τον καθημερινό ανεφοδιασμό από ολόφρεσκες ψαριές που έχουν βγει από τα δίχτυα την ίδια μέρα, με το βραβευμένο σεφ Μιχάλη Τζόβα να τις μετατρέπει σε γευστικές πανδαισίες βγαλμένες από τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Την τέλεια πινελιά στον πεντανόστιμο αυτό καμβά, βάζει ο Κωνσταντίνος φροντίζοντας το ταξίδι στις Fishαλίδες να μείνει αξέχαστο στον επιβάτη.

Το περιβάλλον είναι και αυτό με τη σειρά του μια παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστή το ελληνικό νησί. Τα όμορφα ξύλινα τραπεζάκια, οι καρέκλες σε αποχρώσεις του γαλάζιου, οι λευκοί τοίχοι και η πετρόστρωτη αυλή, αυτομάτως σε τηλεμεταφέρουν στη γραφική γειτονιά ενός πανέμορφου νησιού. Σαν ξαφνικά τα κορναρίσματα της πόλης να αντικαταστάθηκαν από εύηχα κελαηδίσματα γλάρων και οι υπόλοιποι urban θόρυβοι να εξαϋλώθηκαν μέσα στις ολόφρεσκες και γεμάτες ιώδιο λιχουδιές του μαγαζιού.

Για τις λιχουδιές αυτές; Τι να πρωτοπεί κανείς, καθώς εδώ το Αιγαίο έχει κυριολεκτικά την τιμητική του! Με τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού να αποτελεί το λαχταριστό ριζότο με μελάνι φρέσκιας σουπιάς, καταλαβαίνει κανείς ότι και οι υπόλοιπες γευστικές αποχρώσεις θα δέσουν εξίσου όμορφα πάνω στη γευστική αυτή παλέτα. Τη σκυτάλη παίρνει το σπαρταριστό χταπόδι στιφάδο μελωμένο σε φάβα, το ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού, το φιλέτο λαβράκι με φρικασέ σελινόριζας και η δροσιστική Αθηναϊκή σαλάτα με φιλετάκια ψαριού, πατάτες baby, καρότο, κάπαρη Κύθνου και μαγιονέζα. Μεζέδες που θα’ρθουν να δέσουν ιδανικά με ουζάκι, ρακί και με χύμα κρασάκι από ελληνικούς αμπελώνες. Οι πειρασμοί δεν σταματούν εδώ, αφού τον ταξιδιώτη περιμένουν γλυκές απολαύσεις για το… σβήσιμο της μηχανής, όπως σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια, τιραμισού με Μαρσάλα και ένα άκρως ερωτεύσιμο προφιτερόλ με κρέμα πικραμύγδαλου.

Με όλη αυτή τη γευστική (και όχι μόνο) γκάμα, οι Fishαλίδες είναι κάτι παραπάνω από ένα στέκι ψαροφαγίας. Είναι ένα πλοίο στη στεριά, που ταξιδεύει τον ουρανίσκο σου σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό μην αργείς! Βγάλε εισιτήρια και ανέβα!

Για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, το μαγαζί συνορεύει με 2 ιδιωτικά parking, κάνοντας έτσι την επίσκεψή σου εύκολη υπόθεση.

Fishαλίδες
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800054
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Νοστιμιά και ποιότητα καθημερινά, σε κάθε γειτονιά

Κανένα ίσως άλλο τρόφιμο στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υμνηθεί, δεν έχει λαχταρηθεί και δεν έχει αγαπηθεί όσο...

The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot