Από τον πρώτο άνθρωπο πάνω στη γη, που θρυμμάτιζε ανάμεσα σε δύο πέτρες σπόρους άγριου σιταριού και με λίγο νερό έφτιαχνε ζύμη την οποία έψηνε πάνω σε καυτές πέτρες, μέχρι τις μέρες μας, που “μπολιάζουμε” τη ζύμη με μαγιά και την βλέπουμε να φουσκώνει και να “αναγεννάται”, ένα δεν έχει αλλάξει: η αγάπη μας γι’αυτή. Η πίτσα, το πεϊνιρλί, το σκορδόψωμο, είναι άμεσα συνηφασμένα με την σύγχρονη γαστρονομία και αγαπημένα πιάτα όλων μας. Προς τι αυτή η ιστορική αναδρομή και η ωδή στη ζύμη. Θα σας απαντήσω. Στις μέρες μας, που όλα είναι fast και το φαγητό μας fast food, το να ανακαλύπτεις καταστήματα που δεν ακολουθούν την πεπατημένη του προκάτ, αλλά παράγουν καθημερινά την πιο μοναδική ζύμη που έχεις φάει, από συνταγές πάππου προς πάππου, είναι για μένα σαν την ανακάλυψη ενός θησαυρού.
Η ιστορία του Moulin Rouge ξεκίνησε από το 1972, όταν ο παππούς Αντώνης άνοιξε μια πιτσαρία στην περιοχή του Περισσού. Η «Πιτσαρία του Αντώνη», όπως ο κόσμος συνηθίζει να την αποκαλεί ακόμα και σήμερα, ήταν η πρώτη πιτσαρία στην περιοχή και μία από τις πρώτες στην Ελλάδα. Η αγάπη του και το μεράκι του για το προϊόν του, τον έκαναν να πειραματιστεί, να δοκιμάσει, να το εξελίξει. Άφησε λοιπόν παρακαταθήκη παραδοσιακές συνταγές, με γεύση, ποιότητα, φρεσκάδα οι οποίες μέχρι σήμερα “ζουν” μέσα από το Moulin Rouge, τα ηνία του οποίου έχουν αισίως περάσει στην τρίτη γενιά, τα εγγόνια του. Βασισμένοι στις ίδιες αξίες, με την ίδια φροντίδα κι αγάπη, συνεχίζουν να δημιουργούν καθημερινά τις πιο ωραίες πίτσες που έχεις γευτεί, με χειροποίητες σάλτσες και dressing, τους πιο ωραία “δεμένους” συνδυασμούς υλικών… αλλά και γλυκές πίτσες όπως η ανεπανάληπτη Donkey, με ροδοψημένη φρέσκια ζύμη, σοκολάτα και μπανάνα.
Όπως είχε πει ο διάσημος ναπολιτάνος σεφ Gennaro Lombardi, της ομόνυμης πιτσαρίας στη Νέα Υόρκη, η ποιότητα της πίτσας φαίνεται στην Pizza Margherita: Μια καλοφτιαγμένη, εμπνευσμένη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί γκούντα αρκούν. Δοκιμάστε την Μαργαρίτα του Moulin Rouge και θα καταλάβετε.
Νηστίσιμη |
Barbecue |
Moulin Rouge Salad |