Η Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα δραστήριο food court, όπου σε λίγα μόλις τετραγωνικά μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Στο μέτωπο της ιταλικής κουζίνας – και δη της ευγενούς ιταλικής – με αυθεντικές πρώτες ύλες, σεβασμό στην γαστρονομική παράδοση της γείτονος και ένα περιβάλλον φινετσάτο και inclusive, το Parlo “παίζει” χωρίς αντίπαλο.
Η σάλα ντύνεται σε ρουστίκ και industrial αποχρώσεις, με το βλέμμα να μαγνητίζεται από το κεντρικό installation με τα μπουκάλια, τα κρεμάμενα φωτιστικά και την επιβλητική σκάλα που σε πάει στο πατάρι. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις αίσθηση privacy αλλά και άνεση στους μπιστροειδείς καναπέδες, με φόντο το μαγαζί από ψηλά. Η δράση συνεχίζεται όμως και έξω, όπου – καιρού επιτρέποντος – μπορείς να δειπνήσεις στο κατάφυτο, “αεράτο” αίθριο.
Την μυσταγωγία της απόλαυσης ανοίγουν τα Involtini Fritti, τραγανά ρολλά με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα, σε μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα (μια αποκάλυψη!) και η σαλάτα Προσούτο, με φυλλώδη λαχανικά, βινεγκρέτ σύκου, crumble χαρουπιού, κρέμα γκοργκονζόλας, τρυφερό προσούτο και αχλάδι (λεπτοδουλεμένη οπτικά και γλυκιά γευστικά – ένα απτό ποίημα). Στα (πάντα φρέσκα) ζυμαρικά, οι επιλογές είναι η-μια-καλύτερη-από-την-άλλη: διαχρονικά αγαπημένες μας είναι οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια πορτομπέλο και κρέμα μαύρης τρούφας, αλλά και η αυθεντική Κιτάρα Καρμπονάρα, με guanciale, κρόκο αυγού και πεκορίνο. Στον κατάλογο φιλοξενούνται επίσης τα βελούδινα Νιόκι με salciccia, κρέμα γλυκιάς κολοκύθας και ταλέτζιο (δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε), τα μοναδικά Pansoti με buffala, ricotta και σπανάκι αλλά και χυλωμένα, σαγηνευτικά risotti όπως αυτό με το καπνιστό χοιρομέρι, θυμάρι, φινόκιο και παρμεζάνα που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά του.
Η πίτσα στο Parlo ψήνεται σε ναπολιτάνικο στυλ, με λεπτή ζύμη και τραγανό στεφάνι και είναι εξαιρετική – θα τη βρεις σε διάφορες εμπνευσμένες παραλλαγές (ενδεικτικά μας ιντρίγκαρε η Un Miracolo Giovedi, με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κόκκινες πιπεριές, stracchino, ελιές, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και δυόσμο – η οποία αποδείχθηκε κορυφαία, αλλά και η πικάντικη Manhattan με τσορίθο, τυρί chevre, ρόκα και καραμελωμένα κρεμμύδια που απλά μας χάρισε ανεκίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης).
Οι λάτρεις του κρέατος θα φχαριστηθούν με την medium ψημένη και τρυφερή ταλιάτα black angus με τραγανά sticks γλυκοπατάτας (premium πιάτο με τα όλα του με καλή κοπή και καλό κρέας) αλλά και με το ενδιαφέρον Fricassea, που αποτελείται από κοτόπουλο, μανιτάρια και πικάντικα χόρτα friarielli, και το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Το μενού πλαισιώνουν μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες όπως Flaros και Νήσος, η Peroni Nastro Azzurro (μια ιταλική pils με γούστο και ταπεραμέντο), και άλλες εκλεκτές επιλογές, αλλά και κρασιά ελληνικού αμπελώνα σε πολύ προσιτές τιμές που θα καλύψουν κάθε οινική σου απαίτηση. Το team είναι απείρως σβέλτο, ανεπιτήδευτα εξυπηρετικό και ευγενικό και η όλη εμπειρία Parlo θα σε αποσυμπιέσει και θα σε ταξιδέψει σε νεο-τρατορίες μεγάλων ιταλικών μεγαλουπόλεων. Στην κουζίνα ηγείται ο χαρισματικός Μάριος Τσακίρης, που επιμελείται κάθε πιάτο με φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια και πάντα κορυφαία υλικά. TIP: Τα ξεχωριστά του πιάτα μπορείς να τα απολαμβάνεις πλέον και στον χώρο σου μέσω της Wolt.
Parlo
Αδριανείου 25A, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2130365719
Facebook | Instagram