spot_img
More

    Μπαρμπαδήμος: Το ιδανικό σύγχρονο (και αυθεντικό) κεμπαπτζίδικο

    Όλα ξεκίνησαν από τον Πειραιά, το όχι τόσο μακρινό 2010, όταν οι πόρτες του πρώτου Μπαρμπαδήμου άνοιξαν για να υποδεχτούν το κοινό της αγαπημένης μας πόλης. Η σάλα ντύθηκε στα λευκά, φόρεσε “εικόνες” Πόλης και παλιάς Αθήνας-γειτονιάς και η κουζίνα σέρβιρε το πρώτο της (πάντα χειροποίητο) κεμπάπ. Και τι κεμπάπ! Αυτό που έμελλε να εκτοξεύσει τον Μπαρμπαδήμο στο πάνθεον των κορυφαίων πολίτικων εστιατορίων που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει στην Αττική. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η απόλαυση επεκτάθηκε σε Σύνταγμα, Περιστέρι και Σταδίου, για να μυήσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες του στις αυθεντικές γεύσεις από την Ανατολία, αυτές που είναι σφυριλατημένες στο DNA μας και μας ξυπνάνε μνήμες από τις συνταγές της γιαγιάς στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. 

    Το πλούσιο γεύμα αρχίζει δυναμικά με δροσερή σαλάτα με φρεσκοκομμένα λαχανικά και βινεγκρέτ ροδιού. Αφού έχει για τα καλά ανοίξει η όρεξη από τις σαγηνευτικές μυρωδιές που πλημμυρίζουν τον χώρο, έρχεται η ώρα για το κυρίως πιάτο, σπιτικό μουσακά, παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες ή ιμάμ μπαϊλντί. Ό,τι και να διαλέξεις, ένα είναι σίγουρο, οι “γενναίες” μερίδες και η απαράμιλλες γεύσεις θα δικαιώσουν την επιλογή σου.  Φυσικά από κανένα τραπέζι και καμία παραγγελία δε μπορεί να λείπει η “ναυαρχίδα” – το κεμπάπ – πάντα λαχταριστό και ζουμερό, φτιαγμένο στο χέρι με φροντίδα από γνήσιο ελληνικό κρέας. Τον ουρανίσκο μας “γαργαλούν” όμως κι άλλα εδέσματα της Ανατολής όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί, το σακ σουκά και το παστουρμαλί, που εδώ βιώνουν ιδανικές εκδοχές και φτιάχνονται με κορυφαίες πρώτες ύλες. 

    Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά για να προσφέρουν αυτό το μεθυστικό άρωμα στο κρέας, με βέργες από καλαμάκια να σμίγουν με αλάδωτες τραγανές πίτες, πατάτες και ντομάτα, και φιλέτα σε διάφορες κοπές να ενθουσιάζουν εσένα και τους συνδαιτημόνες. Το σουτζούκι στον Μπαρμπαδήμο είναι υπόθεση… τιμής, έτσι εδώ θα το απολαύσεις πικάντικο και πεντανόστιμο, ενώ το κοτόπουλο μπαμπάκι με γιαουρτάκι, ντομάτα και πιπεριά στη σχάρα θα σε καθηλώσει. 

    Ο χώρος ζεστός και φιλόξενος, με όλα αυτά τα στοιχεία που θα σε αποσυμπιέσουν και θα σε ταξιδέψουν “στα παλιά”, το προσωπικό εγκάρδιο και σβέλτο θα επιμεληθεί την κάθε σου επιθυμία, το φαγητό παραδοσιακό και ασύλληπτα καλό θα σε πλημμυρίσει συναισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Στις μέρες μας, χρειάζεται τίποτα άλλο για να χαρακτηρίσουμε ένα στέκι “ιδανικό”;

    Μπαρμπαδήμος
    Πειραιάς: Γεωρ. Θεοτόκη 2, τηλ. 2104528500
    Περιστέρι: Παρασκευοπούλου 51, τηλ. 2105757800
    Αθήνα: Μητροπόλεως 12-14, τηλ. 2103210888 & Σταδίου 27, τηλ. 2103219999
    www.barbadimos.gr

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

    Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot